تقسیم آسیا خطر بالقوه برای چین/ماه عسل روسیه و کره‌شمالی تهدید امنیتی برای چین و منفعتی بزرگ برای آمریکا و کره‌جنوبی

اندیشکده بروکینگز در یک گفتگوی تخصصی با کارشناسان،فرصت‌ها و چالش‌های تعمیق روابط کره شمالی و روسیه را برای کره جنوبی و ایالات متحده در رابطه با چین بررسی کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اندیشکده با نظر کارشناسان نوشت: اگر روابط فزاینده کره شمالی و روسیه به‌طور ماهرانه و هوشمندانه مدیریت شود، این امر می‌تواند فرصت‌هایی برای کره جنوبی و ایالات متحده در تعامل با چین فراهم کند. در اینجا دلایل آن آورده شده است:

۱. تقسیم احتمالی شمال‌شرق آسیا به دو مثلث: مخالفت چین با تقسیم شمال‌شرق آسیا به دو مثلث؛ یکی شامل چین، کره شمالی و روسیه و دیگری شامل ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده، که دچار مشکلات جدی است. اگر شمال‌شرق آسیا به دو بلوک شمالی و جنوبی تقسیم شود، چین با خطر بالاتر درگیری‌های ایدئولوژیک در مرزهای خود روبه‌رو خواهد شد. در چنین سناریویی، چین به‌طور فزاینده‌ای درگیر روسیه و کره شمالی می‌شود، و این امر چین را در یک گروه ضعیف‌تر از کشورها قرار خواهد داد که نسبت به ملاحظات استراتژیک چین حساسیت کمتری دارند.

۲. تاثیر بر منافع اقتصادی چین: چین همچنین خطر از دست دادن دسترسی به تکنولوژی و سرمایه‌های کره جنوبی و ژاپن را می‌بیند. این دو کشور، که همچنان برای توسعه ملی چین منابع کلیدی ارائه می‌دهند، می‌توانند از سوی چین به‌عنوان شرکای تجاری ارزشمندی تلقی شوند. در صورت تقسیم منطقه به دو بلوک رقیب، چین ممکن است دسترسی به این منابع را از دست بدهد، که در نهایت ضربه سنگینی به اهداف توسعه اقتصادی چین خواهد زد.

۳. موضع چین در قبال رقابت‌های منطقه‌ای: چین تا زمانی که اعتقاد داشته باشد که می‌تواند از تقسیم منطقه به بلوک‌های رقیب جلوگیری کند، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین وضعیتی به‌کار خواهد گرفت. اما اگر پکن بر این باور برسد که چنین تقسیم‌بندی‌ای اجتناب‌ناپذیر است، چین ممکن است تصمیم بگیرد که از روابط خود با سئول و توکیو کوتاه بیاید و در عوض با پیونگ یانگ و مسکو ادامه دهد.

۴. عدم قطع رابطه رسمی چین با کره شمالی و روسیه: چین هرگز به‌طور علنی از کره شمالی یا روسیه فاصله نخواهد گرفت. پکن نمی‌خواهد هیچ‌گونه شکاف یا اختلافی بین خود و شرکای شمالی‌اش ایجاد کند. اگر سئول یا واشنگتن فشار بیاورند که چین به‌طور عمومی حمایت کره شمالی از اهداف جنگی روسیه در اوکراین را محکوم کند، در واقع چین را به سمت پیونگ یانگ و مسکو خواهد راند و منافع استراتژیک خود را در این مسیر تضعیف خواهد کرد.

۵. اولویت‌های استراتژیک چین: چین به‌طور ویژه در سلسله‌مراتب اولویت‌های استراتژیک خود، تضمین پیروزی روسیه در جنگ اوکراین و جلوگیری از سقوط ولادیمیر پوتین را از اهداف اصلی خود قرار داده است. رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ به‌شدت به روابط خود با پوتین وابسته است و اعتقاد دارد که این رابطه یک پشتوانه استراتژیک برای چین ایجاد می‌کند. علاوه بر ارائه عمق استراتژیک، روابط چین و روسیه به چین دسترسی به منابع حیاتی انرژی، غذا و تسلیحات را تضمین می‌کند که برای مقابله با تحریم‌ها و تأمین منابع حیاتی چین ضروری است.

۶. مدیریت روابط چین با کره جنوبی و ژاپن: اگرچه چین ممکن است در خصوص روابط خود با کره شمالی و روسیه احتیاط کند، اما همچنان می‌تواند با حفظ روابط مستمر با کره جنوبی و ژاپن، منافع خود را در این زمینه تأمین کند. یک نتیجه مطلوب برای سئول و واشنگتن این است که چین را در روابط خود با کره جنوبی (و ژاپن) سرمایه‌گذاری نگه دارند. این کار می‌تواند از طریق ادامه نشست‌های رهبری سه‌جانبه بین جمهوری خلق چین (PRC)، کره جنوبی (ROK) و ژاپن، تبادلات زیر رهبری بین این سه کشور، و روابط تجاری معمولی بدون درگیر شدن در فناوری‌های نظامی و کاربردهای آن صورت گیرد.

۷. دیپلماسی پیشگیرانه: ادامه درگیر نگه‌داشتن چین در روابط خود با کره جنوبی و ژاپن بهترین دیپلماسی پیشگیرانه است تا از تقسیم شمال‌شرق آسیا به دو مثلث رقیب جلوگیری شود. تقسیم منطقه به بلوک‌های شمالی و جنوبی می‌تواند با عدم قطعیت‌ها و خطرات زیادی همراه باشد که در نهایت منافع چین را به خطر می‌اندازد.

مشروح این تحلیل را اینجا بخوانید.

315 315

کد خبر 2015401

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 7
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
    5 2
    بیاریه خدادبساط دیکتاتوری داره جمع میشه
  • IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
    5 1
    لامذهبها قیافه ها مسلخ اینقدر از جنازهای مرده خون مکیدن مثل گور کن میمونند کمونیست ها ی بی دین و ملت ایران بهترین طعمه برای این ملعونهاست
  • خدیجه شکاری نیری IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
    16 1
    سلام ،خسته نباشید ،دراین منازعه وکشمکش سیاسی د راسیا وجهان وجود دارد از بی عرضه بودن روسیه است اگر لیاقت داشت ازچند دهه ی پیش درمنطقه یک اتحادیه تشکیل می داد با کشورهای منطقه الان به این برنامه بر نمی خورد،همیشه سعی کرد مثل گرگ همسایگان را ببلعد از دوران شوروی سابق تاکنون خدا کند یک اتفاقی بیافتد به بهانه ی حمایت ازاوکراین شیرازیه ی قدرت روسیه درمنطقه از هم دریده شود ،چون درجنگ جهانی دوم هم شر وع به ضعیف کشی کرد چند همسایه را بلعید درزمان کمونیستی هم جوانان همسایگان را گول می زد وسپس حمایت نمی کرد درجنگ ایران وعراق به صدام لعنتی سلاح می فروخت ،نیروگاه اتمی بوشهر را فرسایشی انجام داد ،این کشور به هیچ احدی رفیق شفیق نیست درجنگ ۶ روزه ی اعراب واسراییل امریکا ۱۸۰ فروند به اسراییل هواپیمای جنگی داد درمقابل به مصر که متحدش بود روسیه ۲۵ فروند هواپیمای خارج ازرده داد وجمال عبدالناصر شکست خورد افغانستان را به بهانه ی حمایت از دکتر نجیب اشغال کرد اگر نمایت های کشورهای مسلمان وغربیها نبود ضمیمه ی خاکش می کرد هم اکنون هم اوکراین را به چه علت درروز روشن اشغال کرده ،چرا کسی پاسخ گونیست چه می خواهد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین