بن سلمان علاقه ای به سرمایه گذاری اقتصادی در ایران ندارد/ او ترجیح می دهد با امریکا همراه شود

بن سلمان از زمان انتخاب به عنوان ولیعهد، مجموعه ای از اصلاحات اجتماعی و اقتصادی را به اجرا گذاشته است. کاهش نفوذ نهادهای مذهبی وهابی با محدود کردن اختیارات پلیس مذهبی، بهبود حقوق زنان، لغو ممنوعیت رانندگی زنان و تضعیف نظام قیمومیت مردانه در سال ۲۰۱۹ از جمله اقدامات چشمگیر و نوآورانه ای بود که جامعه سنتی-مذهبی عربستان را با شوک مواجه کرد.

به گزارش خبرآنلاین روزنامه اطلاعات نوشت: سیاست خارجی عربستان سعودی بعد از روی کار آمدن بن سلمان دگرگون شد. وی طراح اصلی مداخله ائتلاف علیه جنگ داخلی یمن بود که طی سالهای جنگ، کشتار و ویرانی بسیاری در یمن به بار آورد و از تبعات این حملات کور، شهادت هزاران مسلمان یمنی است.

بن سلمان برای توسعه زیر ساختهای کشور و رهایی از اقتصاد وابسته به نفت، سند چشم انداز ۲۰۳۰ را معرفی کرد. این سند شامل ۸۰ پروژه و برخی مگاپروژه است که هر کدام از ۳ تا ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد.

جاه طلبی های بن سلمان را باید در معرفی مگاپروژه «نئوم» جستجو کرد که شامل شهری برنامه ریزی شده در استان تبوک در شمال غربی عربستان است و قرار است تا سالهای آتی قابل سکونت باشد. برنامه ریزی شده است که پیشرفته ترین فناوری های جهان در این شهر بکار گرفته شود و مرکزی برای گردشگری بین المللی باشد. همچنین مقرر شده بود که این مگاپروژه در سال ۲۰۲۵ تکمیل و فاز نخست آن به بهره برداری برسد، هر چند هنوز با دشواری هایی روبروست زیرا هزینه آن ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

بن سلمان کوشش دارد وابستگی عربستان به نفت را کاهش دهد و در زمینه اقتصاد غیرنفتی، از جمله در گردشگری و خدمات سرمایه گذاری کند.

ترامپ در دیدار از عربستان در ماه مه ۲۰۲۵ که نخستین سفر خارجی و رسمی او در دوره دوم ریاست جمهوری بود، از بن سلمان قول سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیاردی عربستان در ایالات متحده را گرفت؛ موضوعی که در دیدار اخیر بن سلمان از کاخ سفید هم مطرح شد.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که با مشکلات تحریم و نبود سرمایه گذاری خارجی روبروست، مورد علاقه بن سلمان برای سرمایه گذاری نیست. به نوشته بلومبرگ، تلاش برای پایان وابستگی عربستان سعودی به نفت خام منجر به تغییرات اجتماعی و اقتصادی بزرگی در این کشور شده است. در بازار کار، میلیون‌ها نفر دارای شغل رسمی شده‌اند، گردشگری با رشد چشمگیری روبه‌رو شده است وصنایع جدید از خودروهای برقی گرفته تا نیمه‌ رساناها، در حال رشد هستند.

با این حال، متنوع‌سازی اقتصادی که به کانون چشم‌انداز ۲۰۳۰ بن‌سلمان تبدیل شده است، آهسته‌تر از آنچه سعودی‌ها انتظار داشتند در حال پیشروی است. وابستگی عربستان به درآمد نفتی در مقایسه با سال ۲۰۱۶ به‌طور گسترده‌ای در همان سطح باقی مانده و حتی از برخی جهات، عمیق‌تر شده است.

17302
کد مطلب 2147542

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین