اسفندیار رحیم مشایی، ‌مشاور ارشد محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور ایران به خبرگزاری فرانسه گفت که آمریکا نشان دادن "تغییر" در قبال ایران را در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما آغاز کرده است، اما تردیدهایی در خصوص جدیت آن هم‌چنان باقی است.

رحیم مشایی در این مصاحبه‌ی تفصیلی هم‌چنین گفت که برنامه‌ی اتمی تهران مساله‌ای است که همه‌ی گروه‌های سیاسی در ایران از جمله رقبای سیاسی احمدی‌نژاد را با هم متحد می‌کند.

رحیم مشایی، رییس دفتر رییس جمهور ایران گفت: همه دیدند که آمریکایی‌ها تمایل مثبت‌تری برای تعامل و مشارکت در این گفت‌وگوها (در ژنو) نشان دادند، اما باید ببینیم که در مذاکرات بعدی چه رخ خواهد داد و آمریکایی‌ها چقدر جدی هستند.

ایران و شش کشور - انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، ‌آلمان و آمریکا - قرار است در پایان ماه جاری برای دومین دور گفت‌وگوها با یکدیگر ملاقات کنند.

 

مقامات ایرانی و آمریکایی اولین گفت‌وگوهای دوجانبه‌ی مستقیم با یکدیگر را پس از 30 سال در حاشیه‌ی اولین نشست (1+5 با ایران) که در ژنو در اول اکتبر (9مهر) انجام شد، برگزار کردند.

 

رحیم مشایی گفت که انتظار می‌رود دور بعدی گفت‌وگوها مثمرثمر باشد.

 

وی با گفتن اینکه "امیدواریم تفاهم بیشتری در نکات مشترک به دست آوریم، مذاکرات بر دستور کار مشترک متمرکز خواهد بود" تاکید کرد که تهران در خصوص این مساله مطابق بسته‌ی پیشنهاداتش مذاکره خواهند کرد که قبل از گفت‌وگوهای ژنو به قدرت‌های جهانی داده شد.

 

خبرگزاری فرانسه افزود: این بسته از برنامه‌ هسته‌یی تهران به ویژه روند غنی‌سازی اورانیوم حرفی نمی‌زند.

 

بر اساس این گزارش، ایران تحت سه دور تحریم سازمان ملل به دلیل استمرار غنی‌سازی اورانیوم قرار دارد.

 

رحیم مشایی گفت که مساله‌ی هسته‌یی "اکنون بهتر درک می‌شود و فرصت خوبی" برای واشنگتن است تا "صداقتش را در برابر ایران" نشان دهد.

 

وی گفت: در ایران با توجه به تاریخ گذشته دیدگاه بدبینانه‌ای در قبال آمریکا وجود دارد. ما احساس می‌کنیم که رخ دادن تغییر در حال آغاز شدن است، اما باید منتظر ماند و دید که آیا جدی است یا خیر.

 رحیم مشایی گفت که واشنگتن متوجه شده است که ایران "مهمترین کشور در مهمترین منطقه‌ی جهان است." 

وی افزود: آنها هیچ گزینه‌ی دیگری جز پذیرش آن ندارند. مسایل در منطقه بدون مشارکت ایران به راه‌حل مناسب دست نخواهد یافت. 

بنا به گفته‌ی رژیم مشایی، مساله‌ی هسته‌یی چیزی است که همه‌ی ایرانی‌ها از جمله رقبای انتخاباتی احمدی‌نژاد را با هم متحد می‌کند. 

وی گفت: آنهایی که به نفع احمدی‌نژاد رای داد، که در اکثریت قرار دارند و آنهایی که به کاندیداهای دیگری رای دادند در خصوص مساله‌ی هسته‌یی و حق هسته‌یی متحدند. ایران هرگز از حقش در هیچ موردی صرف‌نظر نخواهد کرد. 

وی به خبرگزاری فرانسه توضیح داد که نظرش در خصوص رژیم صهیونیستی همان موضع رسمی جمهوری اسلامی است که موجودیت کشور یهود را به رسمیت نمی‌شناسد. 

این مقام ایرانی که به آرامی صحبت می‌کند گفت: اسراییل موجودیتی نامشروع است... اگر آنها می‌خواهند کشوری برای یهودیان ایجاد کنند، می‌توانند این کار را جای دیگری انجام دهند. 

او گفت که تهران هیچ برنامه‌ نظامی علیه رژیم صهیونیستی ندارد زیرا "ملت فلسطین باید درباره‌ آینده‌شان تصمیم‌گیری کنند." 

رحیم مشایی گفت " اما در عین حال ما به تهدیدهایی که اسراییل مطرح می‌کند باور نداریم زیرا فکر نمی‌کنیم که این رژیم توان انجام آنها را داشته باشد. 

رحیم مشایی هم‌چنین گفت که اوباما اکنون تحت فشار فزاینده‌ای پس از دریافت جایزه‌ی صلح نوبل قرار دارد. 

وی افزود که از نظر سیاسی در ایران و دیگر بخش‌های جهان، تصمیم اعطای این جایزه به اوباما کاملا کاری "تبلیغاتی" بود اگرچه وی شخصا احساس می‌کند که این اقدام "مثبتی " بود. 

رحیم مشایی با نشان دادن نسخه‌ فارسی کتاب پرفروش اوباما گفت: آقای اوباما خودش در کتابش ("جسارت امید") نوشته است که آنها این جایزه را به آنهایی که درباره حقیقت حرف می‌زنند، نمی‌دهند. 

وی ادامه داد: این جایزه به او اعطا شده است؛ زیرا می‌گوید که می‌خواهد سیاست‌های گذشته را تغییر دهد. اما همه‌ این چیزها انتظارات جهان را برای دیدن تغییر واقعی بالا می‌برد و این مسوولیت اوباما را افزایش می‌دهد. 

رحیم مشایی گفت: اگر او شکست بخورد، هزینه آن برای جهان و برای آمریکا بسیار بالا خواهد بود.

کد خبر 20178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۲
    0 0
    موجودیت کشور یهود را به رسمیت نمیشناسم.. فقط با مردم اسراییل دوست هستم...