حجتالاسلاموالمسلمين «عبدالحسين معزی»، رئيس مركز اسلامی انگليس، در مصاحبه با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: واقعه فاجعهآميز قرآنسوزی در افغانستان نشانگر منش اشغالگران است، اشغالگری كه با زور و قدرت آمده و سرزمينی را اشغال كرده، اساساً نه برای آبروی آن ملت، نه برای جان و مال مردم آن كشور و نه اعتقادات و باورهای دينی آنها ارزشی قائل نيست.
وی افزود: ارزش قائل نبودن برای مردم كشور اشغال شده، ويژگی اشغالگران است و توهين به مقدسات مردم برای آنها كاری عادی تلقی میشود، البته اگر منافعشان به خطر بيافتد در برابر اين نوع مسائل، مدعی احترام به مال و جان مردم میشوند و به ظاهر عذرخواهی هم میكنند. اين در حالی است كه اساساً نفس اشغالگری كار نادرستی است و با زور سرزمينی را اشغال كردن و در آنجا اعمال قدرت كردن و بر مردم اقتدار پيدا كردن و خود را متولی مردم دانستن، هيچكدام بر پايه ارزش دادن به شخصيت مردم و جان و مال و اعتقادات مردم نيست.
حجتالاسلام معزی تأكيد كرد: اساساً اشغالگر، استعمارگر و مستكبران در عالم چنين ويژگیهايی دارند و هيچگاه برای مردم جهان و سرزمينها ارزش و اعتباری جز سود و منافع خودشان قائل نيستند، البته ممكن است كه در اين زمينه خطايی هم صورت بگيرد و نيروها يا سربازان عادی اشغالگران از روی كماطلاعی مرتكب عمل نادرستی شود، ولی همان سرباز و افسر هم در سرزمينی تربيت شده كه به آنها القا شده است كه مسلمانان خشن و جنگطلب هستند و اين روحيات را از قرآن میآموزند.
وی خاطرنشان كرد: به همين دليل بود كه در آمريكا چندی پيش نيز يك فرد به اصطلاح «كشيش»، اهل فلوريدا، اقدام به سوزاندن قرآن كريم كرد. از بعد از واقعه 11 سپتامبر به طور مرتب تلاش میشود كه به مردم القا شود كه مسلمانان خشن و دشمن شما هستند؛ اما اگر به ليست ترورهايی كه در غرب از 11 سپتامبر 2001 تاكنون اتفاق افتاده نظر كنيد، غالب ترورها از سوی غيرمسلمانان انجام شده و تعداد مسلمانان ظاهری كه در جريان اقدامات تروريستی قرار گرفتهاند، بسيار كم بوده و شايد بتوان گفت كه تعداد آنها كمتر از 10 درصد بوده است.
ترويج اسلامهراسی؛ از جمله دلايل اهانت به ساحت مقدس قرآن
رئيس مركز اسلامی انگليس در ادامه گفت: اما آنچه بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است كه همواره با بزرگنمايی اين موارد، اين موضوع را به مردم خوراندهاند كه غرب را از اسلام و مسلمانان بترسانند و آنان را خشن و تروريست و قرآن را منبع الهام روحيات آنها معرفی كنند كه رواج چنين ديدگاههايی اهانت به قرآن كريم را در پی خواهد داشت.
وی افزود: از سوی ديگر اساساً فرهنگ ليبراليسم در جهان، قداستی برای هيچ كتاب و مكتبی باقی نگذاشته است و برای چيزی تقدسی قائل نيست و برای پيروان آنها سوزاندن يك كتاب الهی با سوزاندن يك مجله مساوی است. اين انديشه ليبراليسم است كه میآموزد هيچ چيز مقدسی وجود ندارد و پيامبر اسلام و كتاب قرآن مقدس و محترم نيست؛ لذا در سالهای اخير شاهد اهانتهای متعدد به ساحت پيامبر اكرم(ص) و قرآن كريم بودهايم.
حجتالاسلاموالمسلمين معزی عنوان كرد: همه اين اهانتها از منطق ليبراليستی برمیخيزد كه همهچيز را زمينی میبيند و به معنويت اعتقادی ندارد و برای هيچچيزی ارزش قدسی قائل نيست و حال آنكه اگر برای انسان هم باز با همان ديد اومانيستی (انسان محور) خودشان ارزش قائل بودند، برای انسان و باورها و اعتقادات انسان هم بايد احترام قائل میشدند و اگر واقعاً به اين قائلند كه نظر مردم محترم است، مسلماً بايد به نظر يك و نيم ميليارد مسلمان جهان نسبت به يك كتاب احترام بگذارند.
وی تأكيد كرد: نمیخواهيم بگوييم كه همه مردم غرب اينگونه فكر میكنند اما اين يك واقعيت است كه اومانيسم و سكولاريسم همه مقدسات را بیارزش كرده و طبيعتاً چنين اتفاقاتی را در پی خواهد داشت.
معزی گفت: تعصبات ضد اسلامی ترويج شده در باورهای آنان و جريانات سياسی اشغال افغانستان و در عين حال بیاهميت بودن حال مردم اين كشور دلايل اصلی وقوع چنين اتفاقی است. آمريكايیها به بهانه برقراری امنيت به افغانستان آمدند و بهعنوان كسانیكه پيامآور دموكراسی هستند و میخواهند دموكراسی را در اين كشور پياده كنند؛ طوری وانمود كرده بودند كه میخواهند در مدت كوتاهی افغانستان را به ژاپن تبديل كنند، نه تنها اين كار را نكردند بلكه بدبختی و بيچارگی را برای مردم به ارمغان آوردند و حالا میخواهند به نوعی با اين وضعيتی كه به وجود آوردهاند، فرافكنی كنند.
جهان اسلام دلايل هراس از اسلام و مسلمانان را بيابد
رئيس مركز اسلامی انگليس در مورد نحوه عكسالعمل جهان اسلام عنوان كرد كه جهان اسلام بايد مسائل را ارزيابی ريشهای كند و دلايل نگرش غرب نسبت به اسلام و مسلمين را تحليل كند و دلايل هراس از اسلام و مسلمانان را بيابد. هراس آنها به اين دليل است كه میترسند مردم مسلمان بيدار شوند و دستنشاندههای غربیها را از اين سرزمينها بيرون برانند، همانطور كه در ايران ديدند و همانطور كه پس از وقوع بيداری اسلامی در كشورهای عربی شاهد آن هستند.
وی افزود: بنابراين وظيفه ما اين است كه مسلمانان را بيدار كنيم كه ببينند كه آنها نسبت به مال، جان، ناموس و مقدسات ما هيچ احترامی قائل نيستند و تصور نكنند كه استكبارگرها میخواهند كمك كنند كه سرزمينهای ما و مردم ما پيشرفت كنند و ما را به جايگاههای پيشرفته برسانند، هرگز.
معزی گفت: اينها هيچگاه برای ملتهای مستضعف و محروم بهويژه مسلمانان احترامی قائل نبودهاند و هيچگاه با ديده احترام به انسانها نگاه نكردهاند و هرگاه سخن از دموكراسی و حقوق بشر بوده، آنها از ملتها استفادههای ابزاری میكنند و به عكس آنچه ادعا میكنند، حقيقتاً به انسانها علاقهای ندارد و به سرنوشت آنها اهميت نمیدهند بلكه اين اديان آسمانی هستند كه برای انسان احترام قائلند، اين خداوند متعال است كه خلق را محترم میدارد و پيامبرانند كه به انسانها عشق میورزيدند و ايمان به خداوند متعال به انسانها میآموزد كه ما بايد برای انسانها احترام قائل باشيم.
رئيس مركز اسلامی انگليس عنوان كرد: اميرالمؤمنين علی(ع) میفرمايد كه به انسانها به گونهای نگاه كنيد كه يا آنكه برادران دينی تو هستند، اگر مسلمان باشند و اگر مسلمان نباشند در خلقت مانند تو هستند. اما مستكبران هرگز برای انسانها احترامی قائل نبودند و نيستند و اگر منافعشان اقتضا كند جان انسانها هم ارزشی نخواهد داشت و اين همان چيزی است كه ما در اين جنگها میبينيم. در قرن بيستم جنگها به راه انداختند و جان انسانهای بيشماری را گرفتند و همه چيز آنها را نابود كردند تا به خواستههای خود برسند؛ بنابراين مسلمانان بايد بيدار شوند در برابر اين مسئله و بايد به جهانيان بفهمانند كه ما برای كتاب دينی خود احترام قائليم و اين كتاب، مقدس است.
وی تأكيد كرد: بيداری مردم، صحبت كردن، برپايی تظاهرات، آمدن مردم در افغانستان، پاكستان و ديگر كشورهای اسلامی به صحنه بيايند و به جهانيان بفهمانند كه ما برای دين خود احترام قائليم، برای ما دين و كتابمان مقدس است و اين را بايد به ديگران بفهمانيم كه بايد به دين ما، آيين ما و تفكر اسلامی ما احترام بگذاريد تا محترم باشيد.
معزی توضيح داد: روشن است كه مقامات افغانی درصدد اين هستند كه كشورشان را از آشوب حفظ كنند به همين دليل عذرخواهی سردمداران استكبار و آمريكايیها از مردم نسبت به عملی كه انجام گرفته و دليل آنها مبنی بر سوء قصد نبودن اين حركت و سهوی بودن آن را قبول كردند ولی مردم افغانستان با شناختی كه از اشغالگران و مواضع آنها دارند، دليل اين عذرخواهی را به خطر افتادن منافع آنها عنوان كرده و آن را نپذيرفتند.
رئيس مركز اسلامی انگليس گفت: اين حادثه برای مردم افغانستان يك زنگ خطر و هشدار برای بيداری است، و تأثير شگرفی بر هوشياری بيشتر مردم داشته است و اميدواريم كه در نهايت به سود اسلام و در جهت گسترش بيداری اسلامی تمام شود. حوادث اين عالم در عين اينكه يك بعد منفی دارد كه در اينجا توهين به ذات مقدس قرآن كريم است، میتواند در عين حال تأثيرات مثبتی را هم داشته باشد و در اين رابطه بيداری و هوشياری بيشتر مسلمانان میتواند از تبعات اين حادثه باشد.
حجتالاسلاموالمسلمين معزی در پايان عنوان كرد: پاك شدن سرزمين افغانستان از وجود اشغالگران نيز پيامد مثبت ديگری است كه در اين زمينه به وجود خواهد آمد.
1717
نظر شما