اشخاص ذیل برای مسافرت با راهآهن بلیط نصف بهاء خواهند داشت:
1ـ افسران و افراد ارتش شاهنشاهی و امنیه با لباس رسمی یا معرفینامه مخصوص.
2ـ پایهوران و پاسبانان و مأمورین شهربانی با لباس رسمی یا معرفینامه مخصوص.
3ـ دانشآموزان مدارس در صورتی که کارنامه یا معرفینامه ارائه دهند.
خیلی ذوق نکنید! این مقرراتی است که راه آهن دولتی ایران در نرخنامه های جدیدش و برای اجرا در فروردین ماه سال 1318 تصویب کرده بود اما آیا این نیز راه آهن از این کارها می کند ؟
اینک که بهای بلیط قطار در طول یکسال دستخوش تغییرات می گردد بد نیست نگاهی به بهای بلیط در آن روزگار و بعضی از مواد قوانین مربوطه راه آهن بیاندازیم:
تصویبنامه بنگاه راهآهن دولتی ایران
مسافرت و حمل بار بوسیله وسایط نقلیه راهآهنهای دولتی ایران از اول فروردین 1318 بر طبق مقررات و نظامات و نرخهای مندرجه در این تعرفه به عمل خواهد آمد.
فصل اول ـ مسافر
ماده 1 ـ اشخاصیکه با وسایط نقلیه راهآهنهای ایران مسافرت مینمایند باید از دفتر بلیطفروشی ایستگاه مبدأ یا نماینده رسمی فروش بلیط بلیط مسافرت تحصیل نمایند. بلیط فقط برای مسافرت بین ایستگاهها و در درجهای که روی آن قیدشده یا درجات پائینتر (در صورت میل مسافر و بودن جا) اعتبار دارد.
تبصره 1 ـ مسافرت مأمورین و کارکنان راهآهن مشمول آئیننامه مخصوصی است که با تصویب وزارت راه به موقع اجراء گذارده خواهد شد.
تبصره 2 ـ معافیت از پرداخت بهای بلیط در مورد مسافرینی که از طرف دولت پذیرائی میشوند و همچنین مسافرینی که نسبت به آنها باید اصول متقابله رعایت شود با تصویب هیئتوزیران معتبر خواهند بود.
ماده 2 ـقیمت بلیط مسافرت براساس نرخبندی ذیل خواهد بود:
درجه اول نفر کیلومتر35% ریال
درجه دوم نفر کیلومتر 25% ریال
درجه سوم نفر کیلومتر 15% ریال
حداقل قیمت بلیط یک ریال است و راهآهن میتواند برای میزانکردن قیمتها حداکثر تا 49 دینار بهر بلیط اضافه نماید.
تبصره 1 ـ راهآهن میتواند برای امکان مسافرت عملجات و روستائیان و این قبیل اشخاص ترتیب مسافرت آنها را با واگن درجه چهارم داده و کرایه را ازقرار هر نفر در یک کیلومتر 10 دینار دریافت نماید.
تبصره 2 ـ راهآهن میتواند در مواقع مخصوص منجمله در مورد فروش بلیط دوسره و غیره با تصویب وزارت راه نسبت به هریک از درجات و همچنین نسبت به یک یا کلیه ایستگاهها تخفیفی تا میزان بیست درصد قائل شود.
ماده 3ـ اطفالی که سن آنها از شش سال تجاوز نکند و در معیت اولیاء خود مسافرت نمایند بلیط لازم ندارند.
ماده 4 ـ اطفالی که سن آنها از شش به بالا تا دوازده سال باشد بلیط نصف قیمت باید داشته باشد.
ماده 5 ـ اشخاص ذیل برای مسافرت با راهآهن بلیط نصف بهاء خواهند داشت:
1ـ افسران و افراد ارتش شاهنشاهی و امنیه با لباس رسمی یا معرفینامه مخصوص.
2ـ پایهوران و پاسبانان و مأمورین شهربانی با لباس رسمی یا معرفینامه مخصوص.
3ـ دانشآموزان مدارس در صورتی که کارنامه یا معرفینامه ارائه دهند.
ماده 6 ـاشخاصی که بدون بلیط یا با بلیط بیاعتبار به قطار سوار شوند در اولین ایستگاه برای گرفتن بلیط توسط بازرس قطار پیاده میشوند و باید دو برابرقیمت بلیط از مبدأ تا آن ایستگاه را نیز بپردازند.
ماده 7 ـمسافرین باید بلیط خود را در تمام مدت مسافرت همراه داشته و در مواقع بازرسی مأمورین ارائه دهند و آن را در ایستگاه مقصد بهمتصدی ذیربط تحویل نمایند.
ماده 8 ـ مسافر در مقابل هر بلیط بیش از جای یک نفر را نمیتواند اشغال کند.
*وکیل دادگستری
4747
نظر شما