زهراتالانی: اتفاقات زیادی در حوزه آموزش و پرورش رخ داد.از تغییر در نظام آموزشی و تعطیلی پنج شنبه ها تا بیمه تکمیلی و تاسیس دانشگاه فرهنگیان.در یک نگاه اجمالی وزارت آموزش و پرورش سال پرخبری را گذراند.
تعطیلی و تغییر در نظام آموزشی
سال گذشته برای دانش آموزان با تعطیلی روزهای پنج شنبه آغاز شد. این طرح با وجود مخالفتهایی که داشت سرانجام در مدارس ابتدایی اجرا شد.حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به مخالفان اظهار داشت که تعطیلشدن پنجشنبهها یک اصل اسلامی است و حتی حوزههای علمیه و دانشگاهها هم در این روز تعطیل هستند و این تعطیل بودن به ساعت استاندارد و لازم برای دروس لطمهای وارد نخواهد کرد.
اما موضوع به همین جا ختم نشد. وزیر از سند تغییر تحول آموزش و پرورش سخن گفت و اعلام کرد که مطابق این طرح نظام آموزشی6-3-3 می شود. حاجی بابایی اعلام کرد امسال آخرین دوره برگزاری سال اول راهنمایی است، و از سال آینده نظام آموزشی تغییر خواهد کرد. اما نمایندگان مجلس مخالفت کردند و علی عباسپور تهرانی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در نامه ای به علی لاریجانی، رییس مجلس نوشت: "شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف دوره پیش دانشگاهی و کلیات تقسیم دوره های تحصیلی نظام آموزش و پرورش به یک دوره 6 ساله و دو دوره 3 ساله را تصویب کرد و در ادامه مقررشد که وزارت آموزش و پرورش در مدت 3 ماه برنامه و سازکارهای مربوط به این موضوع را تهیه و تدوین و برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند. اما صحبت وزیر محترم آموزش و پرورش در مورد اجرایی شدن نظام 6-3-3 در سال تحصیلی 91 مبنای قانونی ندارد و آنچه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است کلیات است و هنوز برنامه به شورا ارائه نشده است."
با وجود این اتفاقات به گفته وزیر آموزش و پرورش این نظام آموزشی از سال تحصیلی 91 در مدارس اجرایی می شود و در همین راستا هم کتب درسی در حال تغییر است.
کتاب های دختران و پسران!
اولین بار علی احمدی، وزیر سابق آموزش و پرورش در سال 88 بود که از جداسازی کتابهای درسی بر اساس جنسیت سخن به میان آورد.
حمیدرضا حاجی بابایی هم در همایش هوشمندسازی مدارس استثنایی اعلام کرد:" در بند 2/14 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است که براساس تفاوتهای جنسیتی دختران و پسران فضاهای آموزشی، آموزش و تربیت و کتابهای درسی دانش آموزان باید متناسب سازی شود."
در پاسخ به مخالفتها محیالدین بهرام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی کشور به خبرآنلاین می گوید: در نظر داریم برای دختران که نیازها و علایق خاصی دارند، علاوه بر کتابهایی که برای عموم دانشآموزان تألیف کردیم، کتابهای ویژهای تألیف کنیم. به عنوان مثال، دانشآموزان دختر در سن 9 سالگی به سن تکلیف میرسند و از اینرو نیاز به آموزش مسائل احکامی ویژه دارند که باید در این زمینه برای خودشان کتاب مستقلی داشته باشند.
وی تاکید می کند که این اقدام دخترانه یا پسرانه کردن کتابها نیست،می افزاید:بلکه هدف ما حمایت از روند اعمال نیازهای دانشآموزان متناسب با جنسیت آنها در کتب درسی است.
دانشگاه فرهنگیان برای سال جدید
سال 87 نخستین باری بود که وزیر وقت آموزش و پرورش "علی احمدی" ایده دانشگاه فرهنگیان را مطرح کرد و از آن زمان تا به حال تاسیس این دانشگاه روند پر پیچ و خمی را طی کرده است اما دیگر به نظر می رسد با تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس این دانشگاه به سرانجام رسیده است. از آنکه این اخبار منتشر شد بحث ها بر سر اینکه آیا با تاسیس دانشگاه فرهنگیان دانشگاه تربیت معلم تغییر نام و کاربری می دهد آغاز شد.
حتی رئیس دانشگاه تربیت معلم در این رابطه گفت: اگر دانشگاه تربیت معلم به دانشگاه فرهنگیان تبدیل شود وضع بهتر که نمی شود بدتر هم خواهد شد. دانشگاه های تربیت معلم عملاً کار تربیت دبیر انجام نمی دهند چرا که درصد ناچیزی از دانشجویان در رشته های دبیری مشغول به تحصیل اند و این در حالی است که بیش از 10 سال است دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی وابسته به وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده است.
موضوع دانشگاه فرهنگیان همچنان مسکوت باقی مانده بود تا اینکه حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش در دی ماه سال 89 اعلام کرد که در آینده ای نزدیک، تاسیس دانشگاه جامع فرهنگیان به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.
آینده نزدیک وزیر آموزش و پرورش در سه شنبه 10 اسفند ماه 89 فرا رسید و پس از اصلاح بخشی از شرایط اجرایی این دانشگاه، تاسیس آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد. سرانجام معاون اداری مالی مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم کشور از تایید اساسنامه تاسیس دانشگاه فرهنگیان توسط شورای عالی فرهنگی خبر داد و گفت: پس از تایید ریاست جمهوری، مقدمات احداث آن در ابتدای سال 91 فراهم میشود.
بیمه تکمیلی طلایی فرهنگیان
محمد رضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، 21 اسفند سال 88 در بندرعباس گفت:" در تلاش هستیم تا بیمه ای را تحت عنوان بیمه معلم برای فرهنگیان پیدا کنیم. مراحل اولیه این طرح اجرا شده و همه شرکتها در فراخوان ثبت نام کرده اند که از این میان بهترین بیمه را که در شأن معلمان ما باشد تحت عنوان بیمه طلایی معلم برای بیمه کردن انتخاب می کنیم."
سرانجام بیمه ایران انتخاب شد و فرهنگیان با پرداخت ماهیانه 12 هزار تومان از خدمات بیمه تکمیلی درمان برخوردار شدند.
دانش آموزان چابهاری سوختند
آتش سوزی در دبیرستان شبانه روزی وابسته به دانشگاه چابهار، آبان ماه سال 90 موجب مرگ دو دانش آموز و سوختگی شدید سه دانش اموز دیگر شد.مصدومان به بیمارستانی در تهران منتقل شدند اما آنها هم به دلیل شدت سوختگی جانشان را از دست دادند.در این باره کمیسیون آموزش و تحقیقات وارد موضوع شد و پس از بررسیها قرار شد که بعد از انتخابات نتیجه بررسیها اعلام شود . وزیر آموزش و پرورش هم اعلام کرد مسئولیت حادثه بر عهده وزارتخانه متبوعش نیست، چرا که مدرسه متعلق به دانشگاه دریانوردی چابهار بوده و خوابگاهها نیز از سوی همین دانشگاه تهیه شدهاند.
باز هم حادثه در اردوی راهیان نور
یک ماهی به پایان سال نمانده بود که باز هم خبر حادثه تصادف اتوبوس راهیان نور وزارت آموزش و پرورش را بر سر زبانها انداخت. بر اثر واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانش آموزان شاهرودی اردوی راهیان نور در محور گرمسار به سمنان 14 نفر کشته و زخمی شدند.علت حادثه خوب آلودگی راننده اتوبوس اعلام شد. با این حال، اعتراضاتی به نحوه اردو بردن دانش آموزان پس از این حادثه شنیده شد. اما مانند آتش سوزی خوابگاه چابهار حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که آموزش و پرورش مسئول این موضوع نیست.
وی در حاشیه نشست هیات دولت درمورد کشته و مجروح شدن دانش آموزان و معلمان در سفرهای راهیان نور گفت: "درمورد این حوادث من مسئول نیستم، از مسولان حمل و نقل دراین رابطه بپرسید."
پایگاه اطلاع رسانی دولت از قول وزیر چنین نقل کرده است: "من در جریان حوادث هستم؛ می دانم برخی از این حوادث به دلیل اشکال فنی خودرو و اشتباه راننده رخ داده است."
اظهارات وزیرآموزش وپرورش درحالی مطرح میشود که دانش آموزان دوم متوسطه به دلیل گذراندن واحد عملی درس آمادگی دفاعی درقالب کاروان های راهیان نور به مناطق عملیانی جنوب اعزام میشوند.
شاید همین کم توجهی ها باعث شد تا عبدالرضا ترابی نماینده مردم گرمسار اعلام کرد که اجباری بودن اردوی راهیان نور باید حذف شد و خانواده ها از فرستادن فرزندانشان خودداری کنند.
استخدام معلمان حق التدریس
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد همه معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی تعیین تکلیف شده اند و این وزارتخانه هیچ تعهد استخدامی در قبال نیروهای شرکتی ندارد. مقرر بود طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، هفت هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی در یک برنامه پنج ساله استخدام شوند که در همین راستا در سال 1389 بیش از سه هزار نفر از این آموزشیاران استخدام شدند و در مهر ماه سال گذشته نیز چهار هزار نفر دیگر از این گروه استخدام شدند.وزیر آموزش وپرورش هم درارتباط با معلمان و استخدام آن ها گفت که دیگرحتی یک معلم حق التدریس نیست که تکلیفش مشخص نشده باشد.
جدا سازی امور تربیتی و پرورشی
سرانجام اختلاف نظر ها و قهر و اشتی ها در معاونت پرورشی و تربیت بدنی به پایان رسید و با مصوبه هئیت دولت این معاونت به ظاهر همراه و متحد به دو نیم تقسیم شد. داستان امورتربیتی و پرورشی در نظام آموزشی ما از فرازو نشیب زیادی برخورداربوده است و تا کنو ن معاونت پرورشی و تربیت بدنی طعم "احیا" و مزه ی" اغما" و تلخی" حذف" را چشیده و اکنون در تجربه ای جدید در حال مز مزه کردن طعم " دو نیمه شدن" است.
4545
نظر شما