باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه فرمان ریاست جمهوری مورخ 15 مارس سال 1995 در مورد وجود «وضعیت اضطراری» بین ایالات متحده و ایران و تحریم های مرتبط با این فرمان را برای یک سال دیگر تمدید کرده است.
باراک اوباما تصریح کرده است:«از آنجا که اقدامات و سیاست های دولت ایران همچنان تهدیدی غیر عادی و فوق العاده ای برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده است، فرمان اضطراری ملی اعلام شده در 15 مارس، 1995، می بایست بعد از 15 مارس 2012 ادامه یابد.»
باراک اوباما همچنین در نامه ای به رییس مجلس نمایندگان و رییس سنای آمریکا مدعی شده است:«بحران بین ایالات متحده آمریکا و ایران که ناشی از اقدامات و سیاست های دولت ایران است، تاکنون حل نشده است.»
آقای اوباما ادعا کرد:«اقدامات و سیاست های دولت ایران علیه منافع ایالات متحده در منطقه همچنان تهدیدی فوق العاده و غیرعادی برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد امریکا محسوب می شود. از همین رو لازم می دانم که وضعیت فوق العاده ملی در رابطه با ایران همچنان ادامه یابد و تحریم های همه جانبه علیه ایران پاسخی به این تهدید است.»
فرمان ریاست جمهوری مورخ 15 مارس 1995 توسط بیل کلینتون، رییس جمهوری وقت آمریکا برای جلوگیری از همکاری شرکت امریکایی کونوکو برای توسعه میدان نفتی «سیری» ایران برای قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار بود.
بیل کلینتون هنگام صدور این فرمان در سال 1995 ایران را به حمایت از تروریسم، تضعیف فرآیند صلح خاورمیانه و تلاش برای دستیابی به سلاح های کشتار جمعی متهم کرده بود.
گاردین: ایرانیان باور دارند که آمریکا و انگلیس با پیشرفت آنها مخالفند
کیهان نوشت:
«باید انگیزه واقعی ایران درباره هسته ای شدن را فهمید».روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیل این گزاره نوشت: در خلال همین چند ده سال گذشته بسیاری از ایرانیان و نه فقط طبقه روشنفکر متقاعد شده اند که غرب به سردمداری آمریکا و انگلیس پیوسته در راه ایران برای دستیابی به رشد و توسعه و نیز تبدیل شدن به یک بازیگر مهم منطقه ای سنگ اندازی کرده اند.
ایرانیان شواهد بسیاری بر این ادعا دارند که می توان به ساقط کردن دولت محمدمصدق در سال 1953 به دست سازمان سیا آمریکا و ام آی 6 انگلیس اشاره کرد چرا که با ملی کردن نفت دست انگلیس و شرکت های نفتی غرب را کوتاه کرده بود یا به کمک نکردن غرب به ساخت و تکمیل پروژه ذوب آهن اصفهان اشاره کرد و یا حتی اقدام بیل کلینتون رئیس جمهور پیشین آمریکا را در نقض یک قرارداد نفتی یک میلیارد دلاری بین شرکت آمریکایی «کونوکو» و ایران برشمرد.
گاردین تصریح می کند: در سال 2010 سازمان های جاسوسی آمریکا در گزارش ارزیابی خود از برنامه هسته ای ایران به اتفاق گفتند که انگیزه هدایت کننده فعالیت های اتمی ایران این نیست که به هر قیمت که شده باید به بمب هسته ای دست پیدا کرد بلکه برنامه هسته ای ایران «رویکردی هزینه ای - سودی» دارد. بیشتر کارشناسان و حتی همه 16 سازمان اطلاعاتی آمریکا هم اذعان کردند نشانه ای از ساخت بمب هسته ای در ایران نیافته اند.
این روزنامه در پایان نوشت: در واقع این غرب است که در خلال بخش بزرگی از یک صد سال گذشته و نه فقط سال های بعد از انقلاب درک درستی از ایران نداشته است.
27217
نظر شما