۰ نفر
۱۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰

رهبرمژده ای آذر

نگرانی‌ها از تاثیر اجرای این قانون بر نظام سلامت از آنجا نشأت می‌گرفت که کارشناسان اقتصاد سلامت و مسوولان ستادی وزارت بهداشت، افزایش هزینه‌های حامل‌های انرژی و تحمیل آن بر بیمارستان‌ها، افزایش تعرفه‌های درمانی با توجه به آسیب‌پذیری برخی قشر‌های درمانی، افزایش قیمت محصولات لبنیاتی، پروتئینی و سبزیجات و تاثیر مستقیم بر سلامت مردم و احتمال کاهش مصرف آنها و افزایش قیمت دارو در کشور را تبعات اجرای این قانون می‌دانستند. اما دلایل افزایش قیمت دارو تنها محدود به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نمی‌شود. قیمت دارو در کشور نیز مانند تجهیزات پزشکی تا حد زیادی به قیمت ارز در کشور و قیمت مواد اولیه وارداتی در کشور وابسته است.

افزایش قیمت ارز در کشور و افزایش قیمت سوخت، تولید و پخش دارو در کشور را دچار مشکلات بسیار زیادی کرده است و از طرف دیگر افزایش قیمت حامل‌های انرژی برای تولیدکنندگان عمده دارو در کشور آنها را مجبور به افزایش مقطعی قیمت دارو کرده است. اما تمام سعی انجمن داروسازان و وزارت بهداشت بر این است که افزایش قیمت دارو نداشته باشیم به طوری که در حال حاضر 140 مکمل ارزان شده‌اند که حدود 500 قلم این مکمل‌ها نیز که در بازار موجود است ارزان می‌شود.

اگر ارز براساس نرخ مرجع در سال 91 تغییر چندانی نکند، تغییر واقعی در قیمت دارو نخواهیم داشت اما از آنجایی که متولی تغییر قیمت‌ها کمیسیون قیمت وزارت بهداشت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان است، شاید یک تا دو قلم از دارو‌ها بر اساس محاسبات و دلایل کار‌شناسی که همیشه مطرح بوده تغییر قیمت داشته باشند.

سال گذشته با توجه به هدفمند‌سازی یارانه‌ها، بعد از سه سال 7.4 درصد افزایش قیمت دارو در کشور داشتیم که صنایع داروسازی و شرکت‌های وارداتی همکاری بسیار موثری در این زمینه با سازمان غذا و دارو داشته‌اند.

افزایش هفت درصدی قیمت دارو در سال 1390 پس از سه سال که قیمت دارو در کشور ثابت بود، بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها از نظر ما طبیعی است، با وجود اجرای طرح هدفمند کردن، حامل، دستمزد و ارزش‌افزوده قیمت دارو خیلی خوب کنترل شده است اما متاسفانه بحث مالیات بر ارزش‌افزوده در دارو لحاظ شده که هزینه‌های سنگینی به کارخانه‌ها و شرکت‌های داروسازی تحمیل می‌کند بنابراین اگر این موضوع را آزاد کنند مشکلات افزایش قیمت نخواهیم داشت.

بنابراین همانطور که گفتم اگر ارزش‌افزوده نرخ ارز با نرخ مرجع به میزان کافی فراهم شود و هزینه‌های کارگران نیز تغییری نکند مطمئنا با افزایش دارو مواجه نمی‌شویم چرا که ارزی که برای حدود چهار درصد از داروهای وارد شده تخصیص داده می‌شود 35درصد کل پول دارو بوده که علت آن این است که این دارو‌ها بسیار گران‌قیمت و نیازمند تکنولوژی بالایی هستند، بنابراین گران‌تر شدن این دارو‌ها کاملا طبیعی است.

اگر 70درصد تولید داخل وجود نداشت رقم سنگینی برای وارد کردن دارو نیاز داشتیم بنابراین سعی می‌کنیم با تولید داخل رقابت به وجود بیاوریم چرا که اگر تولید داخل صورت بگیرد لزومی ندارد که دارویی را به کشور وارد کنیم در نتیجه تمام تلاش ما این است که اعتبار دولت برای این چهار درصد وارداتی افزایش نیابد.

رئیس انجمن داروسازان

47232

کد خبر 203939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • .فواد سلطانی US ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۱
    0 0
    با نظارت بر تهیه وتوزیع دارو میتوان هم قیمت وهم کمبود را برطرف کرد در حال حاظر در بازار ازاد انواع دارو یافت میشود مثال قرص متادون که جز مخدرات میباشد عده ایی سود جو وارد بازار ازاد میکنند وبا قیمت بسیار بالایی میفروشند وجوانان ما را بیشتر معتاد میکنند
  • بدون نام IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
    0 0
    اگر هزينه كارگران افزايش پيدا نكند يعني چه وقتي كه هرسال حقوقها چند درصد گران مي شود و هزينه حاملهاي انرژي هم بالا مي رود و از ان طرف دلار هم حداقل 11درصد گران شده چگونه ممكن است قيمتها تغيير نكند