به گفته دانشمندان، اثرات جانبی بیماری آنفلوآنزا محدود به زمان شیوع آن نیست و بسیاری از اثرات مضر این بیماری ده‌ها سال بعد خود را نشان خواهند داد.

هم‌اکنون بسیاری از کشورهای جهان در حال مبارزه شدید با بیماری آنفلوآنزای خوکی هستند و بسیاری از مردم آرزو می‌کنند هرچه زودتر دوران شیوع این بیماری به پایان برسد، اما تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد اثرات جانبی بیماری آنفلوآنزا محدود به زمان شیوع آن نیست، به طوری که بسیاری از اثرات مضر این بیماری ممکن است ده‌ها سال بعد خود را نشان بدهند.

برای مثال بسیاری از مادران ممکن است در زمان بارداری خود به این بیماری مبتلا شوند. بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد در صورتی که جنین در ماه‌‌های اولیه رشد خود به دلیل ابتلای مادر در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار بگیرد، ممکن است در آینده به بیماری‌های گوناگونی دچار شود که از جمله آن می‌توان به بیماری‌های قلبی اشاره کرد.

تحقیقات جدید که توسط سازمان‌های فدرال آمریکا و بین سال‌های 1982 تا 1996 به انجام رسیده است نشان می‌دهد افرادی که در سال 1918 و همزمان با شیوع نوع فراگیری از بیماری آنفلوآنزا در این کشور به دنیا آمده‌اند با احتمال بسیار بیشتری نسبت به افرادی که با فاصله زمانی زیاد نسبت به تاریخ مذکور متولد شده‌اند به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.

بررسی‌های این محققان روی نزدیک به 100 هزار آمریکایی که در بین سال‌های 1915 تا 1923 در این کشور به دنیا آمده‌اند نشان می‌دهد افرادی که در سال‌های 1918 و 1919 و همزمان با شیوع بیماری آنفلوآنزا در این کشور متولد شده‌اند نسبت به دیگر افراد نزدیک به 20 درصد بیشتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند.

همچنین تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد نوزادانی که در دوران همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا به دنیا می‌آیند به میزان ناچیزی نسبت به دیگر نوزادان دارای قد کوتاه‌تری در آینده خواهند بود.

تحقیقات مشابه در کشورهای آمریکا، انگلیس، برزیل و دیگر کشورهای جهان نشان می‌دهد نوزادانی که در زمان شیوع بیماری آنفلوآنزا به دنیا می‌آیند بیش از دیگر نوزادان به ناتوانی‌های حرکتی دچار می‌شوند، در امتحانات مدرسه عملکرد ضعیف‌تری دارند و نسبت به نوزادانی که قبل یا بعد از همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا متولد شده‌اند درآمد کم‌تری دارند.

همچنین تحقیقات دانشمندان دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد مادرانی که در زمان بارداری دچار بیماری آنفلوآنزا می‌شوند با احتمال بیشتری نسبت به دیگر مادران صاحب فرزندی با مشکلات ذهنی می‌شوند.

برای بررسی این موضوع این محققان مطالعه‌ای را روی نزدیک به 12 هزار زن باردار که بین سال‌های 1959 و 1966 فرزند خود را به دنیا آوردند به انجام رساندند و متوجه شدند نوزادان زنانی که در دوران بارداری به بیماری آنفلوآنزا دچار می‌شوند با احتمال بین 3 تا 7 برابر بیشتر به بیماری‌های ذهنی مانند شیزوفرنی دچار می‌شوند. این بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمان شیوع این قبیل بیماری‌ها باید تا حد امکان از ابتلای زنان باردار پیشگیری کرده تا به این ترتیب از بروز بیماری‌های خاص در فرزندان آن‌ها در چند ده سال آینده پیشگیری نماییم.

تایم / 12 اکتبر

کد خبر 20398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • talla IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۶
    0 0
    farzandane ma berasad .khoda be dade

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین