رازهایی درباره ناوهای جنگی آمریکا؛ تقابل تکنولوژی و سیاست در جنگ یمن و آمریکا

در حالی که نیروهای انصرالله یمن خبر از موفقیت حملات موشکی و پهپادی خود در دریای سرخ می دهند، مقامات نظامی امریکا مدعی هستند اصابت موشک های حوثی ها به ناوهای امریکا، موفقیت آمیز نبوده است. در این گزارش به بررسی توانمندی های هر دو طرف جنگ در دریای سرخ پرداخته ایم.

رسول سلیمی: دریای سرخ، گذرگاه حیاتی تجارت جهانی، بار دیگر شاهد تقابل میان حوثی‌های یمن و نیروی دریایی آمریکا شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با ادعای بازگرداندن آزادی کشتیرانی به دریای سرخ، روز شنبه دستور حملات گسترده علیه انصارالله یمن را صادر کرد. جنبش انصارالله یمن از اکتبر ۲۰۲۳ در حمایت از فلسطینیان، حملات پهپادی و موشکی زیادی را در ساحل یمن علیه کشتی‌های عبوری وابسته به اسرائیل یا به مقصد تل‌آویو تدارک دیده و گذرگاه آبی دریای سرخ و خلیج عدن را به شدت تحت نظارت قرار داده و تاکید کرده است که تا زمان توقف حملات اسرائیل در غزه، به حملات خود در دریای سرخ ادامه خواهد داد.

در همین راستا ارتش یمن اعلام کرد که حمله هوایی گسترده‌ای را که علیه این کشور تدارک دیده شده بود، ناکام گذاشته و ناوهای جنگی آمریکا به سمت شمال دریای سرخ عقب‌نشینی کرده‌اند. صنعا تأکید کرد که آمریکا مسئول تمامی پیامدهای ناشی از نظامی‌سازی دریای سرخ و گسترش دایره درگیری‌ها خواهد بود. نیروهای مسلح یمن هشدار دادند که ادامه تجاوزات آمریکا علیه این کشور، تأثیر منفی بر امنیت کشتیرانی بین‌المللی خواهد داشت. در پایان، یمن اعلام کرد که حملات به اهداف متخاصم در دریای سرخ و دریای عرب ادامه خواهد یافت تا زمانی که تجاوزات علیه این کشور متوقف شود.

رازهایی درباره ناوهای جنگی امریکا؛ تقابل تکنولوژی و سیاست در جنگ یمن و آمریکا

تشدید تنش‌ها در دریای سرخ پس از روی کار آمدن ترامپ

از آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵، تنش‌ها در دریای سرخ شدت گرفته است. نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ با دستور حملات گسترده به مواضع حوثی‌ها، رویکردی تهاجمی‌تر از دولت قبلی اتخاذ کرده است. عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثی‌ها هم گفته: «ما به هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ ادامه خواهیم داد تا زمانی که حملات به یمن متوقف شود. اگر آنها تجاوز را ادامه دهند، ما هم تشدید خواهیم کرد» یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها نیز ادعا کرد: «ما با موفقیت ناو هواپیمابر USS Harry S. Truman را با ۱۸ موشک و پهپاد هدف قرار دادیم» این در حالی است که مقامات آمریکایی این ادعاها را رد کرده‌اند. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، به فاکس نیوز گفت: «حوثی‌ها می‌گویند حملاتشان متوقف می‌شود اگر ما شلیک را متوقف کنیم، اما هیچ‌کدام از پهپادها یا موشک‌هایشان به ترومن نزدیک هم نشده‌اند.» یک مقام آمریکایی به ریوترز در همان روز افزود: «۱۱ پهپاد حوثی سرنگون شدند و یک موشک در سواحل یمن به آب افتاد؛ هیچ تهدیدی برای ناوها وجود نداشت.»

توانمندی موشکی حوثی‌ها: انواع موشک‌ها و قابلیت‌ها

حوثی‌ها زرادخانه‌ای متنوع توسعه داده‌اند. گزارش ها نشان می‌دهد که موشک بالستیک ضدکشتی قاهر-۱، با برد ۲۰۰-۳۰۰ کیلومتر و کلاهک ۵۰۰ کیلوگرمی است. سرعت آن (ماخ ۳، حدود ۳۷۰۰ کیلومتر در ساعت) و زمان اصابت ۷۵ ثانیه‌ای، آن را خطرناک می‌سازد، اما کارشناسان معتقدند هدایت زمینی آن دقتش را محدود می‌کند. موشک کروز قدس-۱، با برد ۸۰۰ کیلومتر نیز، از موتور جت با سرعت ۸۵۰ کیلومتر در ساعت بهره می‌برد و در ارتفاع پایین (۵۰-۱۰۰ متر) پرواز می‌کند تا از رادار فرار کند. این موشک، با کلاهک ۲۰۰ کیلوگرمی است اما فاقد جستجوگرهای حرارتی یا راداری پیشرفته است.

پهپاد صماد-۳ نیز با برد ۱۵۰۰ کیلومتر و کلاهک ۲۰ کیلوگرمی، گزینه‌ای ارزان (۲۰ هزار دلاری) برای حملات انتحاری است. سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر در ساعت و ناوبری‌اش مبتنی بر GPS است، اما به گفته کارشناسان، در برابر جنگ الکترونیک آسیب‌پذیر است. موشک فالق-۱، با برد ۲۰۰ کیلومتر و جستجوگر اپتیکی-حرارتی، دقت بهتری دارد، اما تولید محدودش (کمتر از ۵۰ واحد) اثرش را کم می‌کند. این تسلیحات، اگرچه برای کشتی‌های تجاری تهدیدند، در برابر ناوهای آمریکایی با دفاع چندلایه ناکارآمدند.

رازهایی درباره ناوهای جنگی امریکا؛ تقابل تکنولوژی و سیاست در جنگ یمن و آمریکا

قابلیت‌های ناوهای نظامی آمریکا در دریای سرخ

در همین راستا ناوهای آمریکایی، از جمله USS Harry S. Truman، USS Stockdale، و USS Spruance، بخشی از ناوگان پنجم‌اند و با فناوری پیشرفته عمل می‌کنند. گزارش ها حاکی از آن است که سامانه آگیس با رادار SPY-۱D(V) (قدرت ۶ مگاوات) بیش از ۱۰۰ هدف را تا ۱۰۰۰ کیلومتر ردیابی می‌کند. موشک SM-۶، با برد ۳۷۰ کیلومتر و سرعت ماخ ۳.۵، کلاهک ۶۴ کیلوگرمی دارد و نرخ موفقیت ۹۵ درصد در فاز پایانی (CSIS). SM-۲ Block IV، با برد ۱۶۰ کیلومتر، مکمل آن است و برای اهداف میان‌برد طراحی شده است.

فالانکس CIWS، با شلیک ۴۵۰۰ گلوله ۲۰ میلی‌متری در دقیقه، در فاصله ۲ کیلومتری عمل می‌کند و نرخ موفقیت ۸۰ درصد دارد. جنگنده‌های F/A-۱۸ Super Hornet، مجهز به رادار AESA (برد ۲۰۰ کیلومتر) و موشک‌های AIM-۱۲۰ (برد ۱۰۰ کیلومتر)، توان رهگیری را تقویت می‌کنند. این در حالی است که اتلانتیک کانسیل می‌افزاید که سامانه AN/SLQ-۳۲ با پارازیت در باندهای X و S، سیگنال‌های هدایتی را مختل می‌کند. این ترکیب، ناوها را به دژهایی شناور تبدیل کرده است.

رازهایی درباره ناوهای جنگی امریکا؛ تقابل تکنولوژی و سیاست در جنگ یمن و آمریکا

آمریکا چگونه موشک‌ها را رهگیری می‌کند؟

این در حالی است که رهگیری موشک‌ها فرآیندی پیچیده است:

ماهواره‌ها: SBIRS با حسگرهای مادون قرمز، پرتاب را در ۵ ثانیه تشخیص می‌دهد و مختصات را از ۳۶۰۰۰ کیلومتری ارسال می‌کند.

رادار آگیس: SPY-۱D(V) مسیر را با دقت ۰.۱ درجه ردیابی می‌کند. در ۱۶ مارس، قدس-۱ در ۱۵۰ کیلومتری شناسایی شد.

موشک SM-۶: با سرعت ماخ ۳.۵، هدف را در ۲۰ ثانیه منهدم می‌کند. تست‌ها نرخ موفقیت ۹۷ درصد نشان می‌دهند.

جنگنده‌ها: F/A-۱۸‌ها با رادار APG-۷۹، پهپادها را در ۱۰۰ کیلومتری سرنگون کردند. Link-۱۶ داده‌ها را با تأخیر ۰.۵ ثانیه منتقل می‌کند.

هوش مصنوعی: الگوریتم‌های آگیس با تحلیل ۱۰۰۰ سناریو، زمان شلیک را به ۱۵ ثانیه کاهش دادند.

مقایسه نقاط قوت و ضعف حوثی‌ها و آمریکا

حوثی‌ها با موشک‌های سریع (۷۵ ثانیه تا اصابت) و حملات متعدد (۱۷۴ مورد) تهدیدی برای حضور ائتلاف غربی هستند. مؤسسه واشنگتن می‌گوید: «هزینه پایین صماد-۳ (۲۰ هزار دلار) و انعطاف‌پذیری آنها مزیت است.» اما دقت پایین (CEP ۱۰۰ متر) و نبود فناوری پیشرفته، آنها را ناکام می‌گذارد. در مقابل کارشناسان می گویند آمریکا با سامانه‌های آگیس، SM-۶ (۴ میلیون دلار هر موشک)، و شبکه SBIRS، برتری دارد. اتلانتیک کانسیل نقل می‌کند: «ناو ۱۳ میلیارد دلاری ارزش این هزینه را دارد.» هزینه عملیات (۵۰۰ میلیون دلار از ژانویه) ضعف نسبی است، اما بودجه ۸۰۰ میلیارد دلاری پنتاگون آن را پوشش می‌دهد CSIS پیش‌بینی می‌کند حوثی‌ها بدون جستجوگرهای لیزری یا پهپادهای شاهد-۱۳۶ با احتمال کمتری قادر به ضربه زدن به ناوهای امریکا هستند.

ناظران سیاسی می گویند تقابل نظامی در دریای سرخ مبتنی بر تقابل تکنولوژی های نظامی است و در صورت ایستادگی تمام عیار دو طرف در این جنگ، برتری با طرفی خواهد بود که از تکنولوژی برتری بهره مند است.

311213

کد خبر 2039897

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • بی نام IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    چطور میتونن با ابرقدرت جهان دربیفتن؟ چطور میتونن پیشرفته ترین ناوهای جهان رو غرق کنن یا حتی کوچکترین صدمه یی بهش بزنن. ناوی که با کشتی های جنگی و زیردریایی میتونه بجنگه اونوقت نمیتونه از عهده ی یمن بربیاد ؟
  • حامد IR ۱۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    اگر به ناو آمریکا برخورد کرده پس چطور تا حالا غرق نشده .
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    آمریکا اگه خودش ابر قدرت بود به کشورهای دیگه برای ائتلاف التماس نمیکرد
  • ممد IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    انهای که رهبری گروه. مقاومت را به عهده داشتن و منابع. وخون. زیادی را. در این مسیر. به ملت مظلوم غزه. و لبنان. وارد. کردن. می. بایست. اول. اتحاد. مسلمانان را. ایجاد می کردند. وقتی. خود مسلمانان. یا. شده اند سربار صهیونیستی. یا خون هم را می ریزند. چگونه می خواهند. جلو دشمن. بایستند. این فاجعه. غزه را. که به عهده. می گیرد
  • حسین علیدادی IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    آمریکا آمریکا که میگفتن همین بود
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    چی بگم والله جای حرفی باقی نمانده فقط قدرت ایمان ودعا مگر مقابله کند
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    به دست جوانمردان یمنی باغیرت شجاع ،این ناو ها سوراخ سوراخ وغرق خواهند شد
  • IR ۲۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    مهم شجاعت و ایمان وتوکل به خدایه که مافوق همه چیزه آمریکایی‌ها ی بزدل این شاخصه برترروندارن پخ کنی...
  • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    آمریکای روباه خسارات وارد شده ازطرف موشک‌های یمن راپنهان می‌کند در صورتی که یمن پوز امریکا را به خاک مالیده، مرگ بر امریکای روباه صفت وخونخوار
  • حسن IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    تقابل ایمان و تکنولوژی
  • اشنا IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    یمنی هابایدباعملیات غافلگیرانه ناوامریکایی راتصرف کنند
  • جلیل IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    شپا دلگرم وشادمان از نبرد حوثی ها نباشید ترامپ بایدن نیست
  • ایران IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 1
    حالا اول کاره و شاهنامه آخرش خوش است. تو این ۵۰ سال خیلی غیر ممکن ها رو دیدیم شاید غرق شدن ناو آمریکایی رو هم دیدیم. 👌😂😂😂😂
  • IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    برتری با کسی است که با خداست به ساز و برگ نیست
  • IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    اصلا قابل مقایسه نیستند.همین عدم اقدام قاطع آمریکا در مقابل حوثی ها و همچنین جمهوری اسلامی در دوره بایدن امر را بر حکومت ایران مشتبه کرده بود. آمریکا هم فعلا مثل شیری که با یه گربه ی پیزوری پررو داره بازی میکنه اقدام قاطعی انجام نداده و فعلا داره با حوثی ها ور میره و اگر اراده کنه ظرف 24 ساعت تمام حکومت حوثی ها را زیر و رو میکنه
  • اکبر IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    یه زمانی امام خمینی ره میگفت : اگر شما بومب دارید ما قُم داریم اگر شما انشتن دارید ما پنجتن داریم اگر شما قمر مصنوعی دارید ما قمربنی هاشم داریم ....
  • مهرداد IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    آمریکا ظالم است و زورگو انشالله روزی برسد که هیچ ظالمی در کره. زمین وجود نداشته باشد مرگ بر آمریکای ظالم خون برشمشیر پیروزاست انشاالله1
  • IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    زمان جنگ یمن و عربستان ، ماناراحت بودیم ک عربستان چکار یمن داره مردم فقیری گناه دارند ، تانگو فضولی از یمنه
  • احمدنجار IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    بله کارشناسان درست می فرمایند همونطوری که برتری تکنولوژی آمریکا ، ویتنام را شکست داد ، عراق به پشتوانه تمام قدرت های شرق و غرب ایران را شکست داد ، داعش به پشتوانه تمام غرب و عرب های خلیج مدافعان حرم را شکست داد ، ارباب غرب گدایان هم یمن انصارالله را شکست میده
  • رفیعی IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    0 0
    امریکا نزدیک یمن بشه بعد میفهمه جهنم چطور درست میشه. تسلیحات بروزش داخل تله گیر میکنه. شغال تو صحرای خلوت سلطانه. امریکا گیر شیر مردان حوثی بیفته. اونج ب غلط کردن خواهد افتاد
  • سام IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 0
    این یکی به جمهوری اسلامی بفهمون که با تکنولوژی آمریکای نمیشه مقابله به مثل کرد بازمهندسی معکوس هم راه به جای نمیشه برد
  • IR ۰۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    اگر کشورهای دنیا خواهان صلح و. ثبات در جهان هستند، باید متحدا و با همکاری متقابل، آمریکا و اسراعیل را وادار به تبعیت از قانون کنند و از قلدری و زور گویی دست بردارند. آمریکا اول نیست، بلکه این دموکراسی و چند جانبه گرایی است که اول از همه قرار دارد.
  • به IR ۰۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    اگر ناو آمریکایی آسیب دیده باشد یقیناً آمریکایی‌ها آنرا برملا نمیکنند. مانند موشک های ایرانی که در عین الاسد فقط سردرد داد.
  • شیران ایران ویمن IR ۰۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    شیران یمن انشالله کاری می‌کنن کارستون که همه کارشناسان انگشت به دهن بمانند
  • خلیلی هستم IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    درهرحال خسارات واردشده به امریکاایها خیلی بیشترازیمن هست وامریکا خیلی بیشتربایدهزینه کندوهرگزمقدوربه سرفه برای امریکاایها نیست انهم وقتی جنگی برای خود آمریکا نیست درصورتی که یمن ازکشورخودشان دفاع می‌کنند این ارزشی بیساربالایی دارد
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    خوب معلومه یک ناو چند ملیارد دلاری با پیشرفته ترین رادارها وپیچیده ترین تکنولوژی را نمی‌توان به این سادگی هدف قرار داد ویمنیها غیر از بیهوده مصرف کردن مهمات خود هیچ. کار دیگری نمی‌توانند انجام دهند مگر اینکه با لنگ وخنجر بهش حمله کنند
  • IR ۱۹:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    یمنی خدا وند که خالق دریاست رو دارن بلاخره پیروز میشن وعده ی خداوند متعال هست
  • IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
    0 0
    ناو ها سیبل های خوبی برای در گیری هستند
  • محفوظ IR ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
    0 0
    بهتر بود تیتر می زدی تقابل تکنولوژی آمریکا و ایمان انصارالله
  • ناشناس IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
    0 0
    در صورت تداوم جنگ یمنی‌ها هیچ شانسی ندارند آنچه که هم دارند از بین خواهد رفت رهبرانشان شهید می‌شوند و بر فقر فلاکت ملتش افزوده خواهد شد کشورهای عربی همه باید کمک کنند که نمی کنند دوست دارند عمر چند روزه دنیا را به درگیرشدن با یک ابرقدرت سپری نکنند اکراین باید درس عبرتی برای یمن باشد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین