به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور در دولت سیزدهم،در گفتگویی با مهر، از خاطرات،اندیشهها و تلاشهای سید ابراهیم رئیسی تعریف کرده و ابعاد ناگفتهای از زندگی او را روایت کرده است.
در ادامه بخشی از این گفتگو را میخوانید؛
*آقای رئیسی تقریباً همه امکانات دولت را به نفع محرومان بسیج و سازماندهی کردند. مسئولان وقتی در جایگاه تصمیمگیری قرار میگیرند، معمولاً باید بین دوگانهها یا چندگانهها انتخاب کنند و گاهی اوقات تصمیمگیری دشوار میشود. به عنوان مثال، فرض کنید شما باید به نفع منافع توده مردم یا سود افراد خاص تصمیمگیری کنید. عموماً فشار آن افراد خاص بر شما سنگین و مؤثر است، زیرا ارتباطاتشان گسترده است.
*بسیاری از قواعد، قوانین و مصوبات که سالها بر زمین مانده بود، آقای رئیسی بهطور جدی پیگیری و اجرایی کردند. به عنوان مثال، رتبهبندی معلمان بار سنگین مالی برای دولت ایجاد کرده بود و حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بار مالی داشت. بسیاری از آقایان که اهل حساب و کتاب و برنامهریزی بودند، تأمین منابع برای این برنامه را کار مشکلی میدانستند. اما آقای رئیسی با قاطعیت ایستادند و گفتند که این کار باید انجام شود. در اعتبارات عمرانی، سهم استانهای محروم نیز مورد توجه قرار گرفت.
*سفرهای استانی که رئیسجمهور برگزار میکردند، خود یک گام مهم برای محرومیتزدایی بود. در این سفرها، شما وقتی به محرومترین مناطق میرفتید، کمبودها و نارساییها را به وضوح مشاهده میکردید.
*بینید، ما رئیسجمهوری داشتیم که برای حل مشکلات مردم بیتاب بود. شهید رئیسی برای مردم و به نفع محرومان میجوشید. ارزش این موضوع در آن است که فردی در جایگاه ریاستجمهوری، تا سه نیمهشب درگیر امور کشور باشد، بعد از آن نیز احتمالاً مشغول مطالعه و بررسی مسائل باشد، و پیش از نماز صبح، فعالیتهای خود را آغاز کند.
*شهید رئیسی فعالیتهای کاری خود را واقعاً از سپیدهدم آغاز میکردند. اما آنچه که قوام شخصیتی و استحکام روحی ایشان را شکل میداد، مراقبتهای معنوی و ارتباط عمیقشان با اهلبیت (ع) بود. ارادت ویژهای به حضرت رضا (ع) داشتند، بهویژه در دوران تولیت آستان قدس رضوی که ارتباطی خاص و منحصربهفرد با این بارگاه نورانی برقرار کرده بودند. مزد این ارادت و توسل را نیز در سختترین شرایط زندگی و مسئولیتهایشان دریافت کردند.
*بارها پیش میآمد که برخی اعضای دولت از ایشان میخواستند به برخی اظهارات پاسخ دهند یا واکنش نشان دهند، اما ایشان با تأکید بر اینکه کشور باید در آرامش اداره شود، از ورود به حواشی خودداری میکردند. این رفتار، یک الگوی مهم در مدیریت و حکمرانی بود.
*شهید رئیسی همچنین در مدیریت اطرافیان خود حساسیت ویژهای داشتند. مجموعه مدیران و افرادی که در کنار ایشان فعالیت میکردند، از سالمترین تیمهای مدیریتی بودند. بهاندازهای که در زندگی شخصی، خانوادگی و مدیریتی ایشان، حتی یک لکه سیاه نیز یافت نمیشد.
*این پایبندی به اصول، یکی از مهمترین دستاوردهای دولت ایشان بود و الگویی برای مدیریت سالم و متعهدانه در کشور محسوب میشود. شهید رئیسی در رسیدگی به مسائل اطرافیان خود، بدون ملاحظه و مماشات عمل میکردند. برخورد ایشان با هرگونه شائبهای کاملاً قاطع، شفاف و صریح بود. حتی در مواردی که میدانستند یک گزارش یا اتهام نادرست است، اجازه نمیدادند که موضوع بدون بررسی بایگانی شود.
*این رویکرد دقیق و مسئولانه باعث میشد که هیچگونه فساد،سوءاستفاده یا کوتاهی از سوی نزدیکان و مدیران ایشان شکل نگیرد. در دورههای مختلف مدیریتی، بارها دیده شده که برخی مسئولان ، اطرافیانشان—اعم از برادر، داماد، رئیس دفتر یا معاونانشان—دچار مشکلات و حواشی شدهاند. اما اگر یک مسئول عالیرتبه با چنین حساسیتی بر عملکرد مدیران و نزدیکان خود نظارت داشته باشد، اگر در صورت مشاهده قصور یا تخلف، شخصاً وارد عمل شود و برخورد کند، بسیاری از این مسائل از ابتدا کنترل و حل خواهد شد. شیوه مدیریتی شهید رئیسی نشاندهنده یک نظارت دقیق و سالم بر مجموعه اجرایی کشور بود؛ نظارتی که نه بر اساس روابط شخصی، بلکه بر پایه اصول و ارزشهای اخلاقی و مدیریتی بنا شده بود.
۲۷۲۱۹