۰ نفر
۲۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۳

کیوان ساکت نوازنده تار و آهنگساز معتقد است که جلال ذوالفنون در سه‌تار نوازی دست به ابداعات بی‌نظیری زد.

او در گفت وگو با خبرآنلاین با ابراز تاسف از درگذشت جلال ذوالفنون گفت: «او نخستین نوازنده سه‌تاری بود که در سه دهه اخیر برای سه‌تار نوازی متد و روشی را مستند و مکتوب کرد و با این خدمتی که به سه‌تار و موسیقی ایرانی کرد؛ زمینه ای را فراهم آورد که جوانان بسیاری علاقمند به این ساز شوند.»
جلال ذوالفنون آهنگساز و نوازنده سرشناس تار و سه‌تار ساعت 17 و 30 دقیقه روز 28 اسفند درسن 74 سالگی در بیمارستان البرز کرج دار فانی را وداع گفت.
به گفته ساكت، ذوالفنون نقش بسزایی در نشان‌ دادن زیبایی موسیقی ایرانی داشت و خدمات بی نظیری در این عرصه انجام داد.
او افزود: «یکی از مهمترین آثار ذوالفنون آلبوم «پرند» است که انتشار آن همزمان با جوانی و زمان تحصيلم در دانشگاه بود. آلبوم«پرند» تاثیر بسزایی روی من گذاشت.»
جلال ذوالفنون سال 1316 در شهر آباده استان فارس به دنیا آمد. او از 10 سالگی نواختن سه تار را آغاز کرد و پس از مهاجرت به تهران برای ادامه تحصیل درعرصه موسیقی به هنرستان موسیقی ملی رفت.
ذوالفنون همکاری متعددی با بزرگان موسیقی ایران داشت و شاگردان بسیاری را نیز پرورش داد. آثار او در دهه 60 شمسی نقش بسزایی در اقبال مردم به ساز سه تار داشت.
ساكت گفت:« از دیگر آثار ارزشمند ذوالفنون مي توان به آلبوم «گل صد برگ» اشاره كرد که در سال 1364 منتشر شد، و انتشارش انقلابی در عرصه موسیقی به وجود آورد.»
اين نوازنده با اشاره به شیوه سه‌تار نوازی ذوالفنون گفت: «شیوه او در حقیقت نه شیوه صبا بود و نه استاد عبادی و نه قدمایی‌ها. بلکه شیوه او از امتزاج شیوه‌های موجود در آن زمان به وجود آمده بود. به مرور هم  او در شیوه‌اش ابداعات منحصر به فردی به وجود آورد.»
او با بیان این مطلب که ذوالفنون درک درستی از ردیف‌های موسیقی ایرانی داشت و با شیوه جدیدی که در سه تار نوازی به وجود آورد مفهوم جدیدی به جملات دلنشین موسیقی ایرانی داد، گفت: «شیوه‌ای که ذوالفون در سه‌تار نوازی به وجود آورد مخاطب خاص خودش را داشت.»

 جلال ذوالفنون آخرين برنامه‌اش را در جشنواره موسيقي فجر سال 90 اجرا كرد
پيکرجلال ذوالفنون قرار است دوم فروردین ازمقابل منزلش درگوهردشت کرج تشییع و درامامزاده طاهر کرج به خاک سپرده  شود.
ساکت ادامه داد: «ذوالفنون در سه‌تار نوازی‌اش آرامش خاصی داشت و این آرامش و متانت را انتهای قطعه‌ای که می‌نواخت می‌توان احساس کرد.»
او با ابراز تاسف از این که با هم همکاری نداشته‌اند؛ گفت: «در تدارک بودیم که به همراه گروهی از دوستان برنامه ویژه‌ای اجرا کنیم که این فرصت از دست رفت.»
ساکت درگذشت جلال ذوالفنون را ضایعه بزرگی برای جامعه هنری ایران دانست.
5757
کد خبر 204567

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهروز IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۹
    13 0
    واقعا حیف شد....اگه اهل گوش دادن آهنگ های سونتی باشید مخصوصا ستــار میفهمید که من چی میگم. واقعا استاد برازنده ایشون هستش.روحشون شاد...
    • حسن IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۳
      3 1
      سونتی؟؟؟؟ سنتی
  • بدون نام IR ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۱
    12 1
    روحش شاد
  • بدون نام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۱
    7 0
    خداوند او را مورد رحمت قرار دهد
  • سعيد IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۶
    3 0
    با سلام . روحش شاد و يادش گرامي
  • ابوالفضل IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۹
    0 0
    ای کاش باز می شد برم بنشینم از نوای سه تار استاد لذت ببرم روحش شاد