به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین: سید محمدرضا موالیزاده شامگاه شنبه ۳۰ فروردینماه در مراسم بازسازی خط راهآهن کارون – میاندشت که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ایستگاه راهآهن کارون اهواز برگزار شد، ضمن قدردانی از اقدامات صورتگرفته، اظهار داشت: تلاش شده است تا کیفیت قطارهایی که در استان خوزستان تردد میکنند، بهطور محسوسی افزایش پیدا کند.
وی افزود: اقدامات دیگری همچون بازسازی بخشهایی از خطوط ریلی که نیازمند بهروزرسانی هستند،باید با سرعت انجام شود.
استاندار خوزستان با اشاره به موقیعت و ظرفیت خوزستان گفت: راهآهن میتواند در استان خوزستان نقش بسزایی در توسعه خطوط مواصلاتی ایفا کند، نقشی که هم در انتقال مسافر و هم در جابجایی بار، اهمیت بسیاری دارد؛ظرفیتها و بسترهای لازم برای توسعه این بخش در خوزستان وجود دارد.
موالیزاده همچنین از بازدید مسئولان از مسیر در حال احداث راهآهن شلمچه – بصره خبر داد و عنوان کرد: این پروژه یک گام مؤثر در توسعه ارتباطات ریلی بین ایران و عراق بهشمار میرود. از همین رو با همکاری سازمان برنامه و بودجه، بازدیدهایی از محل پروژه صورت گرفت و اعتباری نیز به آن اختصاص یافته است که در صورت تحقق، نقش مؤثری در گسترش تعاملات ریلی بین دو کشور خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه بندر امام خمینی(ره) از بنادر پایه مبتنی بر حملونقل ریلی محسوب میشود، تصریح کرد: این بندر به عنوان یکی از بزرگترین مراکز ذخیرهسازی غلات کشور، نقشی تعیینکننده در واردات و صادرات کالا ایفا میکند. بنابراین هرگونه ارتقاء کیفیت خدمات حملونقل ریلی در این منطقه، در بهبود فرآیندهای لجستیکی و اقتصادی کشور موثر خواهد بود.
موالیزاده با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای استان خوزستان بهویژه در حوزه تولید تراورس بیان کرد: تراورسهای که در این پروژه استفاده شده است، در اندیمشک تولید شده است. این ظرفیت در اندیمشک باید افزایش پیدا کند و میتواند نقش مؤثری در تأمین ملزومات پروژههای ریلی داشته باشد و از سوی دیگر در اشتغالزایی نیز تاثیر دارد.
وی ادامه داد: انتظار میرود که به ظرفیتهای این منطقه توجه ویژهای شود تا ضمن توسعه زیرساختها، فرصتهای اشتغال بیشتری برای جوانان استان فراهم شود.
در ادامه معاون وزیر جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن کشور گفت: امسال ظرفیت جابهجایی بار به ۵۴ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
جبار علی ذاکری در آیین آغاز عملیات پروژه بازسازی بلاک کارون به میاندشت در محل ایستگاه کارون اظهار کرد: امروز شاهد آغاز پروژه بازسازی بلاک کارون - میاندشت بودیم. طبیعتا بازسازی خطوط ریلی به افرایش ایمنی سیر و حرکت، افزایش سرعت و ظرفیت شبکه ریلی کمک میکند.
وی افزود: این بلاک ۱۱ کیلومتری است که با سرمایهگذاری حدود ۳۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا است. امیدوارم با برنامهای که اعلام شده در دو ماه آینده بتوانیم کل بازسازی این بلاک را به اتمام برسانیم.
مدیرعامل راهآهن کشور گفت: البته راهآهن در استان خوزستان پروژههای متعدد و خوبی دارد. امسال بیشترین برنامهریزی برای افزایش بار در کل شبکه ریلی است و ظرفیت جابهجایی بار از ۴۱ میلیون تن به ۵۴ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
ذاکری بیان کرد: با توجه به اینکه بندر امام بعنوان یک بندر ریلپایه است و بزرگترین بندر ریل پایه کشور محسوب میشود و پیشبینی میشود بیشترین سهم در واردات، صادرات و ترانزیت بخش ریلی را در این بندر داشته باشیم.
وی افزود: امروز هم هماهنگیهای لازم انجام شد و امیدوارم امسال هم در حمل بار و هم برنامههای زیرساختی در استان خوزستان و اداره کل راه آهن جنوب کشور سال خوبی داشته باشیم و قطعا آثار و برکات آن به جامعه و مردم خونگرم استان خوزستان خواهد رسید.
نظر شما