برنامه‌های جنجال‌برانگیز صداوسیما، خطای فردی نیستند/ آنها برای نظام و مردم هزینه‌سازی می‌کنند/ صدا و سیما استانداردهای برنامه‌سازی و نظارت را ندارد

این قبیل اتفاقات برنامه‌ریزی شده است؛ نه اینکه یک اشتباه یا لغزش کلامی ساده باشد.این یک اقدام هدفمند است که باید با ریشه‌های آن مقابله شود.

جواد مرشدی:اخیرا خطاهای ضدملی صدا و سیما زیاد شده ،تا جایی که طی هفته‌های اخیر سه مورد پی در پی زیر ذره‌بین مخاطبان قرار گرفت و انتقادهای گسترده‌ای برانگیخت. از تمسخر وزیر خارجه عربستان و سوال تحریک‌آمیز از سفیر یمن درباره دیدار مقامات سعودی با رهبر انقلاب، گرفته تا توهین به شخصیت‌های محترم برای اهل سنت که موجب اعتراض اهل تسنن شد. ظاهرا مدیریت ارشد صدا و سیما  یا با این تولید محتواهای ضدملی همسو هستند یا کنترلی بر سازمان خود ندارند و هر کس در گوشه‌ای از صدا و سیما مشغول ساخت برنامه‌ای مطابق میل خود و البته مغایر با منافع ملی است. در هر دو فرض متضاد هم یک نکته مشترک است:  تبدیل رسانه ملی به مرکز تولید و پخش برنامه‌های ضدملی!

در تازه‌ترین مورد، سازمان صدا و سیما برای دلجویی از اهل تسنن در بیانیه‌ای از آنها عذرخواهی کرد و با برکناری دو مدیر و اعلام جرم علیه هشت نفر از عوامل تولید این برنامه و معرفی آنها به قوه قضاییه به اصلاح موضوع پرداخت ولی از آنجا که اولین بار نیست که اشتباهات اینچنینی در این سازمان رخ می دهد نگرانی ها از تکرار این موضوع است.

به عبارتی آیا با برکنار شدن دو مدیر و بگیر و ببند قضایی مخاطبان می توانند با طیب خاطر پای گیرنده های خود بنشینند وبرنامه ها را دنبال کنند؟

خبرگزاری "خبرآنلاین"در گفتگو با محمد قسیم عثمانی نماینده اهل تسنن مجلس دوازدهم به این موضوع پرداخته است.

اقدام برنامه ریزی شده در صدا و سیما

*روز چهارشنبه در شبکه یک سیما موضوعی مطرح شد که موجب اعتراض اهل سنت شد .اگر چه صدا و سیما بیانیه ای صادر کرد و طی آن عذر خواهی کرد. مجمع نمایندگان اهل سنت نیز بیانیه‌ای در این خصوص صادر کردند و ضمن حمایت از بیانات مقام معظم رهبری، موضع خود را اعلام کردند. ارزیابی شما از این اشتباه چیست؟

بنظر من این قبیل اتفاقات برنامه‌ریزی شده است؛ نه اینکه یک اشتباه یا لغزش کلامی ساده باشد. این یک اقدام هدفمند است که باید با ریشه‌های آن مقابله شود.متأسفانه صدا و سیما در موارد متعدد، شاهد فعالیت افرادی است که با بی‌توجهی به منافع ملی و فرمایشات رهبری، مرتکب اشتباهاتی می‌شوند که باعث رنجش خاطر جامعه اهل سنت و تحمیل هزینه به کشور می‌شود. صدا و سیما باید برای کارکنان خود و حتی مهمانانی که به برنامه‌ها دعوت می‌شوند، یک تعهدنامه یا تفاهم‌نامه تنظیم کند مبنی بر این که هیچ‌کس حق توهین به مقدسات هیچ دین، مذهب یا قومی را ندارد و این رویه باید به عنوان قاعده‌ای ثابت در سازمان صدا و سیما نهادینه شود.با وجود اینکه برخوردهای قابل توجهی در ظرف همین سه روز از سوی نهادهای امنیتی، مدیریت صدا و سیما و دستگاه قضایی صورت گرفته که قابل تقدیر است، اما باید گفت پیشگیری همواره بهتر از درمان است ،اینکه خطا شود و بعد باآن برخورد شود کافی نیست.

تکرار اشتباهات گذشته

*برخی معتقدند، مدیریت ارشد صدا و سیما کنترل لازم را ندارد و چنین اشتباهاتی نشان از ضعف مدیریتی در این سازمان دارد و مدیران صدا و سیما شایستگی لازم را ندارند ...

من اینطور نمی گویم، البته این مشکل به مدیریت فعلی محدود نمی‌شود، بلکه در طول سال‌های پس از انقلاب، بارها شاهد چنین اتفاقاتی بوده‌ایم که همواره باعث هزینه‌سازی برای نظام و مردم شده است. باید در سازمان صدا و سیما یک رویه دائمی برقرار شود که هر فردی که در قاب تلویزیون ملی قرار می‌گیرد، با نگاه ملی سخن بگوید و رفتار کند؛ حق توهین به مقدسات و اقوام را نداشته باشد.گاهی شاهد آن هستیم که به اقوام آذری توهین می‌شود، گاهی به جامعه اهل سنت. اینها نشان‌دهنده عدم رعایت استانداردهای لازم در برنامه‌سازی و نظارت است.برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی، لازم است هر فردی که قرار است در رسانه ملی ظاهر شود، تعهد رسمی بدهد که به منافع ملی آسیب نرساند و باعث ایجاد تفرقه نشود.

برنامه‌های جنجال‌برانگیز صداوسیما، خطای فردی نیستند/ آنها برای نظام و مردم هزینه‌سازی می‌کنند/ صدا و سیما استانداردهای برنامه‌سازی و نظارت را ندارد

کار صدا و سیما خطای فردی نبود

*در ماجرای اخیر هم شاهد بودیم که کلیپی در برنامه‌ای پخش شد که مسلماً از پیش ضبط شده بود و بر اساس اصول صدا و سیما، می‌بایست پیش از انتشار پایش شود. این‌که چنین کلیپی بدون نظارت کافی پخش شده، نشان می‌دهد که در فرآیند تهیه، نظارت و پخش، همگی دچار خطا شده‌اند.

هم در پایش و هم در تهیه ،کسی که تهیه کرده خطای اول را انجام داده و کسی که باید نظارت می کرد خطای بزرگتر را انجام داده و مدیر پخش نیز خطای بزرگتر را مرتکب شده ، این موضوع یک خطای فردی نیست، بلکه یک کار تیمی علیه منافع ملی و وحدت کشور و ایجاد تفرقه در این شرایط حساس به حساب می‌آید.

اهل تسنن نگران تکرار این اشتباه هستند

*واکنش مردم حوزه انتخابیه شما به این موضوع چگونه بود و شما چه اقدامی برای اقناع مردم انجام دادید؟

بنده با همراهی برخی از دوستان بیانیه‌ای در این خصوص تهیه کردیم و به اطلاع مردم و مناطق حوزه انتخابیه رساندیم. مردم نیز آگاهند که این قبیل اقدامات، خواست نظام و رهبری نیست، اما گلایه اصلی آنان تکرار این قبیل اتفاقات است که همانطور که گفته شد برای جلوگیری از تکرار این اشتباهات، لازم است کلاس‌های توجیهی برگزار شود تا هرکسی که در صدا و سیما فعالیت می‌کند، آگاه باشد که خطوط قرمز نظام شامل حفظ وحدت، برادری و احترام به مقدسات است.اگر چنین تعهدی از همه افراد گرفته شود، می‌توان از بروز این حوادث پیشگیری کرد.

مردم پیام های زیادی دادند

این دور هم مستقیما از شما خواسته اند که واکنش نشان دهید تا با عوامل این موضوع برخورد شود؟

بله پیام های متعددی برای ما فرستاده شده  که ما از شما بعنوان نماینده مردم انتظار داریم که عکس العمل نشان دهید و این موضع را پیگیری کنید تا این امر تکرار نشود.مردم بیشتر از خود این اتفاق، از تکرار این اشتباهات دلخورند؛ اینکه چرا این حوادث یک بار، دوبار، سه بار تکرار می‌شود؟ چرا اقدامات پیشگیرانه صورت نمی‌گیرد؟بنده بار دیگر تأکید می‌کنم که پیشنهاد اینجانب برای جلوگیری از تکرار این مسائل، همان است که پیش‌تر عرض کردم.

نظر شخص شما در مورد تغییر در ریاست سازمان صدا و سیما چیست؟

خواسته شخصی بنده تغییر فرد خاصی نیست؛ من رویه را غلط می‌دانم.

21212

کد خبر 2055360

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین