زبان فارسی به NotebookLM اضافه شد/ قابلیت تازه گوگل هر کتابی را پادکست می‌کند/ فیلم

گوگل با افزودن زبان فارسی به قابلیت تازه‌ای به نام Audio Overview، مرزهای زبانی در استفاده از هوش مصنوعی را جابه‎‌جا کرده است؛ قابلیتی که با تبدیل محتوای متنی به پادکست به بیش از ۵۰ زبان، حالا به کاربران اجازه می‌دهد منابع آموزشی و پژوهشی خود را به زبان دلخواه، آن‌هم با صدای گوینده‌های هوش مصنوعی، مرور کنند.

تینا مزدکی_گوگل در یکی از تازه‌ترین اقدام‌هایش، قابلیتی نوآورانه به نام Audio Overview یا مرور صوتی را در پلتفرم NotebookLM توسعه داده است که می‌تواند محتوای متنی را به بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا، از جمله زبان فارسی، به پادکست تبدیل کند.

این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا با آپلود منابعی مثل کتاب‌ها، مقالات، ویدیوها یا فایل‌های متنی در دفترچه‌ی شخصی‌شان، یک مرور صوتی از موضوعات کلیدی داشته باشند. این مرور نه‌تنها محتوای منابع را خلاصه می‌کند، بلکه آن را با صدای دو گوینده‌ی مصنوعی به شکل گفت‌وگویی زنده و صمیمی ارائه می‌دهد؛ گفت‌وگویی که حالا می‌تواند به زبان مادری ما، زبان فارسی هم در دسترس باشد.

در روزهای اخیر این ویژگی تازه توجه کاربران ایرانی بسیاری را به خود جلب کرده، مخصوصا اکنون که زبان فارسی نیز با آن اضافه شده است کاربران بسیاری با این ابزار تعامل داشته و پادکست‌های شخصی‌ خود را ساخته‌اند. در پادکست زیر می‌توانید نمونه‌ای از خروجی Audio Overview را گوش کنید که بر اساس یکی از مطالب خبرگزاری خبرآنلاین ساخته شده است.

در واقع، کاربران می‌توانند در بخش تنظیمات زبان خروجی مورد نظرشان را انتخاب کرده و حتی بعد از تولید پادکست، زبان را تغییر دهند. این یعنی اگر محتوایی به زبان انگلیسی بارگذاری شده، کاربر می‌تواند خروجی صوتی آن را به فارسی، عربی، اسپانیایی، ژاپنی یا هر زبان دیگری بشنود. از این طریق، دانش‌آموزان، معلمان، پژوهشگران و تولیدکنندگان محتوا می‌توانند بدون نیاز به مترجم، Audio Overview منابع را به زبان دلخواه خودشان تولید کنند.

البته گوگل تأکید کرده است که این ویژگی هنوز در مرحله‌ی آزمایشی قرار دارد و ممکن است شامل ایراداتی همچون خطاهای ترجمه، اشتباهات مفهومی یا مشکلات صوتی باشد. همچنین محتوای ارائه‌شده در این پادکست‌ها لزوماً جامع یا بی‌طرفانه نیست، بلکه بازتابی از محتوای موجود در منابع بارگذاری‌شده است. با این حال، همان‌طور که تیم توسعه آن اشاره کرده، یکی از دلایل محبوبیت اولیه‌ی این قابلیت، لحن غیررسمی، پرانرژی و مکالمه‌محور گوینده‌های هوش مصنوعی آن بوده است.

کاربران برای ساخت یا حذف یک Audio Overview نیاز به دسترسی ویرایش در دفترچه دارند و تولید هر Audio Overview ممکن است چند دقیقه زمان ببرد. گوگل همچنین امکان بازخورددهی کاربران را فراهم کرده تا با استفاده از دکمه‌های مثبت و منفی، کیفیت تجربه‌شان را گزارش دهند.

با گسترش این قابلیت، گوگل گامی جدی در راستای از بین‌بردن مرزهای زبانی در تولید محتوای آموزشی و پژوهشی برداشته است؛ مرزهایی که تا پیش از این دسترسی بسیاری از کاربران غیرانگلیسی‌زبان به ابزارهای پیشرفته‌ی هوش مصنوعی را محدود می‌کرد.

منبع: thevergetechradar

۲۲۷۳۲۳

کد خبر 2057462

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار