به گزارش خبرآنلاین، با توجه به هزینههای سرسامآور خدمات درمانی و فهرست طولانی انتظار برای دیدن پزشکان در بسیاری از نقاط جهان، بسیاری از مردم از چتباتهایی مثل «ChatGPT» برای تشخیص بیماری خود استفاده میکنند.
در این میان پژوهشی جدید نشان میدهد که اعتماد بیش از اندازه به خروجی چتباتهای هوش مصنوعی تا چه اندازه میتواند خطرساز باشد. به ویژه برای افرادی که نمیدانند برای دریافت بهترین نتیجه باید چه اطلاعاتی به چتبات بدهند.
یکی از پژوهشگران درباره نتایج این پژوهش که در دانشگاه آکسفورد به انجام رسیده است، میگوید: «نتایج این تحقیق شکست در برقرار کردن ارتباط دو سویه را نمایان کرد و نشان داد افرادی که چتباتهای هوش مصنوعی بهره بردند، نسبت به افرادی که روشهای سنتیتر مثل جستجوی آنلاین را مورد استفاده قرار دادند، تصمیمهای بهتری نگرفتهاند.»
در این پژوهش حدود ۱۳۰۰ نفر شرکت کردند و به آنها سناریوهای متفاوتی داده شد که توسط گروهی از پزشکان نوشته شده بودند. شرکتکنندگان باید با استفاده از این سناریوها و کمکگرفتن از چتباتهای هوش مصنوعی یا با استفاده از روشهای مخصوص خود، بیماری موجود در این سناریوها را شناسایی کنند.
در نهایت مشخص شد که استفاده از چتباتها احتمال شناسایی بیماری را کاهش و علاوه بر آن احتمال دست پایین گرفتن شدت بیماری را افزایش داده است.
در این پژوهش مشخص شد که شرکتکنندگان اغلب هنگام گفتگو با چتبات جزئیات کلیدی را نادیده میگیرند یا در تفسیر پاسخهای چتبات دچار مشکل میشوند.
۵۸۵۸
نظر شما