به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «زاهدی نظام لدین شمسالدین زاده» سفیر تاجیکستان در ایران در مراسم گرامیداشت آیین کهن پنجاه به در قزوین که عصر جمعه در محوطه بنای تاریخی چهلستون و دولتخانه صفوی برگزار شد اظهار کرد: با وجود مشترکات فرهنگی، مذهبی و زبان مشترک و اراده روسای جمهور بدون تردید همدلی و همبستگی ایران و تاجیکستان ابدی است.
وی با بیان اینکه مراسم پنجاهبهدر قزوینی ها آیین انس و مودت معنوی با طبیعت است گفت: از دکتر نوذری استاندار خردمند قزوین به پاس دعوتشان سپاسگزارم و این آیین را صمیمانه تبریک گفته و امیدوارم مزرعه دلتان شاد و زمین هایتان سیراب از عشق و محبت باشد.
سفیر تاجیکستان در ایران تصریح کرد: دوستی، مودت، همکاری و همدلی میان تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران امروز در اوج خود قرار دارد.
کاشت «درخت دوستی ایران و تاجیکستان» در آغاز رویداد فرهنگی قزوین
محمد نوذری استاندار قزوین به همراه نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران، در آغاز رویداد فرهنگی ایران و تاجیکستان، «درخت دوستی» را در حیاط مجموعه تاریخی چهلستون قزوین غرس کردند.
این اقدام نمادین بهعنوان آغازگر این رویداد فرهنگی، نشانگر پیوندهای تاریخی، فرهنگی و زبانی دو ملت ایران و تاجیکستان بود که با حضور معاونین استاندار، رئیس و اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان ملی و استانی برگزار شد.
اهدای شال پهلوانی به سفیر تاجیکستان در ادامه آیین پنجاه بدر در قزوین
در ادامه آیین گرامیداشت «پنجاه بدر»، مراسم ورزش زورخانهای با حضور جمعی از ورزشکاران و پیشکسوتان این عرصه برگزار و فضای آیینی و سنتی ویژهای ایجاد شد.
در بخش پایانی این مراسم، استاندار قزوین با اهدای شال پهلوانی به زاهدی نظامالدین شمسالدینزاده سفیر تاجیکستان در ایران، از تلاشهای وی در گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور ایران و تاجیکستان تقدیر کرد.
اهدای شال پهلوانی که نماد احترام، مردانگی و بزرگی در فرهنگ ایرانی است، به عنوان نشانهای از ارج نهادن به دوستی، همدلی و کوشش در مسیر تقویت روابط فرهنگی میان کشورها، به سفیر تاجیکستان اهدا شد.
آیین رویداد فرهنگی ایران و تاجیکستان که همزمان با آیین کهن پنجاهبدربرگزار شد گامی مؤثر در مسیر توسعه دیپلماسی فرهنگی بین دو ملت همزبان و همریشه ایران و تاجیکستان به شمار میرود و با هدف معرفی ظرفیتهای ارزشمند تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان قزوین در سطح ملی و بینالمللی طراحی شده است.
برپایی نمایشگاه آثار فرهنگی، اجرای موسیقی سنتی، نمایش آیینهای بومی و معرفی هنرهای اصیل قزوین، بخشهایی از این برنامه فرهنگی- بینالمللی بود که با استقبال گسترده مردم فرهنگدوست قزوین همراه شد و جلوهای از پیوندهای عمیق تمدنی بین دو ملت را به نمایش گذاشت.
نظر شما