به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، حمید ملانوری شمسی امروز در همایش تدبیر، تلاش و توسعه روستایی با اعلام اینکه پیشرفت و تحول روستایی با تأکید بر توسعه ظرفیتهای موجود ضروری است، خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی بهعنوان جلوهای از مشارکت مردم در تصمیمگیریها و مدیریت اجرایی کشور، نقشی بیبدیل ایفا میکنند.
وی اضافه کرد: شکلگیری نهادهای مرتبط همچون شهرداریها و بهویژه دهیاریها، که پیش از این اصلا وجود نداشتند، از برکات این نظام است برهمیناساس است که دهیاریها امروز به ظرفیتی مؤثر و ملموس در مدیریت روستاها تبدیل شدهاند.
ملانوری گفت: اقداماتی که در سالهای اخیر انجام شده، هم نوآورانه بوده، هم بهروز، و هم با نتایجی ملموس و مفید همراه بوده است.
وی افزود: توسعه اتوماسیون اداری و راهاندازی دهیاری الکترونیک گرفته تا تجهیز دهیاریها به سختافزار و نرمافزارهای موردنیاز، و نیز فراهمسازی امکان دریافت تسهیلات بهمنظور کاهش وابستگی به اعتبارات دولتی، همگی گامهایی مؤثر در مسیر بهروزرسانی مدیریت روستایی بودهاند.
استاندار همدان با اشاره بر اینکه نظام دهیاری و مدیریت روستایی بهدرستی به حوزههای مختلف اجرایی، فرهنگی و اجتماعی ورود کرده است، عنوان کرد: روستاها کانونهای تولید، جوامع محلی و مراکز تمدنساز کشورند همچنین شخصیتهای برجستهای که امروز در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، مدیریتی، ورزشی و کارآفرینی میدرخشند، بسیاریشان فرزندان روستا بودهاند.
ملانوری با تأکید بر اهمیت توجه به روستاها گفت: توجه به روستا دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی ملی و راهبردی است، بهویژه با توجه به مهاجرتهای گستردهای که در سالهای اخیر اتفاق افتاده و بعضا به تخلیه کامل برخی روستاها منجر شده است، ما با تهدیدهای جدی در زمینههایی مانند امنیت غذایی روبرو هستیم.
وی ادامه داد: در این شرایط، نیاز داریم در گام دوم انقلاب، با رویکردی نو، خلاقانه و مبتنی بر سبک زندگی امروزی، نگاهی دوباره به مدیریت روستایی بیندازیم بنابراین باید ساختارها، برنامهها و رویکردهای مدیریتی را بهروزرسانی کنیم.
استاندار همدان با اشاره به برخی مشکلات ناشی از روند شهریشدن و سیاستهای نادرست گفت: متأسفانه در سالهای اخیر، برخی سیاستها باعث شده کشور به سمت شهریشدن بیش از اندازه سوق پیدا کند.
ملانوری با بیان اینکه ما در مدیریت جوامع محلی مانند روستا و شهر، صرفاً با زیرساختهای فیزیکی مواجه نیستیم، بلکه با انسان، فکر، ذهن، فرهنگ و رفتارهای اجتماعی طرف هستیم، بیان کرد: بنابراین مدیریت محلی باید عمیقتر و انسانیتر شود در این مسیر، کلیدواژهای که باید محور تصمیمات ما باشد، مفهوم حکمرانی مطلوب است.
وی در پایان گفت: اگر بهدنبال توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و امنیت غذایی هستیم، باید نگاهمان به روستا را از سر بگیریم بنابراین باید حکمرانی مطلوب را جایگزین مدیریت دولتی و تمرکزگرا کنیم و در این مسیر، نقش دهیاران، شوراها و مردم، نقشی بیبدیل و بنیادین است.
نظر شما