به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ، وی اظهار کرد: نابودی مراتع و گیاهان دارویی ، پیامدهای ویرانگری برای حیات انسان به همراه خواهد داشت.
خداداد افزود: دارایی های ما به نوعی متاثر از طبیعت است؛ چراکه گیاهان، حیات و اکسیژن را برای ما فراهم می کنند و تامین امنیت غذایی و بخش عمده اقتصاد کشور نیز به منابع طبیعی و مراتع وابسته است.
وی با اشاره به مسئولیت اجتماعی در حفظ عرصه های منابع طبیعی افزود: همه ما موظفیم در راستای حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگ سازی در این زمینه گام برداریم و اجازه استقرار صنایع آلاینده و مخرب محیط زیست نباید داده شود.
وی افزود: توجه به چرای به موقع و متناسب دامها و جلوگیری از چرای زودهنگام مراتع توسط عشایر، از جمله مواردی است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار شهرستان مهدیشهر در پایان خاطرنشان کرد: حفاظت از طبیعت تنها وظیفه نهادهای دولتی نیست، بلکه مرتعداران ، تشکلها، شرکت های تعاونی عشایر مشارکت عمومی و آگاهی بخشی به جامعه برای تحقق این هدف را حیاتی بدانند .
***علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت:
حفظ مراتع و جنگلها فقط به عنوان حفظ منابع طبیعی و در حد یک شعار نیست بلکه یک زیرساخت و زیربنا برای حفظ آب و خاک است
علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: زمانی که در مناطق شهرستان مهدیشهر با بارشهای فراوان پوشش گیاهی و مرتعی متراکم و خوب بود بارندگی به یک نعمت تبدیل شد و آرام به زمین نشست و مهار شد و هیچ سیلی بوجود نیامد در صورتیکه در قسمت دیگر که مرتع از بین رفته بود و پوشش گیاهی ضعیف بود، باران تبدیل به سیل شد و مخاطرات زیادی ایجاد کرد.
علی ترابی فزود: حفظ مراتع و جنگلها فقط به عنوان حفظ منابع طبیعی و در حد یک شعار نیست بلکه یک زیرساخت و زیربنا برای حفظ آب و خاک است
وی با تاکید بر حفظ آب و خاک و منابع طبیعی افزود: باید با رفتارهای علمی، کارشناسی و تجربی در کنار مرتعداران و عشایر خاک کشور حفظ شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت : در مکانی که بند های خاکی و عملیات آبخیزداری اجرا میشود و در بالادست آن پوشش گیاهی حفظ می شود
وی گفت : مدیریت صحیح چرا و اجرای عملیات اصلاح و احیای مراتع میتواند منجر به بهبود وضعیت پوشش گیاهی و حاصلخیزی خاک شود و بهطور موثری از فرسایش خاک و تخریب آن جلوگیری کند.
ترابی هدف کلی و اصلی مرتعداری تلفیقی براساس بهرهبرداری پایدار از مراتع معطوف شده است و ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را در نظر میگیرد.
وی اظهار داشت: براین اساس در قالب اجرای طرح مرتعداری تلفیقی علاوه بر چرای دام که بخش مهمی از کاربرد مرتع است، سایر کاربریهای مرتع نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
علی ترابی ادامه داد: اجرای طرح مرتعداری تلفیقی در افزایش درآمد بهرهبرداران، حفظ تنوع زیستی و در نهایت بهبود معیشت جوامع محلی نقش تاثیرگذاری دارد.
ترابی یادآور شد: برای دستیابی به اهداف یاد شده ضروری است بررسی دقیقی از وضعیت مرتع به لحاظ پوشش گیاهی، ساختار خاک و منابع آب انجام شود.
وی با تاکید بر مشارکت فعال بهرهبرداران و ذینفعان در طرح مرتعداری تلفیقی افزود: بهرهگیری از دانش بومی و تجارب محلی مرتعداران و بهره برداران، به همراه توجه به توجیهپذیری اقتصادی و پایش منظم طرح از جمله ملزومات موفقیت این برنامه است.
وی یادآور شد: طرح مرتعداری تلفیقی با هدف ارتقای کیفیت و بهرهوری از منابع طبیعی، به طور مستقیم به پایداری محیط زیست و افزایش رفاه اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی و بهره برداران کمک میکند.
48
نظر شما