به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳ یکی از ویژهترین سالهای خود را پشت سر گذاشت. تراکتور برای اولین بار قهرمان لیگ شد، استقلال یکی از سیاهترین سالهای خود را گذراند و نساجی به لیگ یک بازگشت. پرسپولیس بعد از سالها نه به موفقیت رسید و نه حتی سهمیه گرفت. تیمهای تازه لیگ برتری شده نیز با اینکه برای اولین بار در این رقابتها به میدان میرفتند، نمره قبولی گرفتند.
تیمهای اول و دوم لیگ یعنی تراکتور و سپاهان که از هفته بیستوچهارم از سایر مدعیان قهرمانی جدا شده بودند، بهترین آمار را در لیگ بیستوچهارم به نام خود زدند. دو تیم بختبرگشته هوادار و نساجی که فصل آینده را در لیگ دسته اول میگذرانند، عمده آمارهای ضعیف لیگ را به خود اختصاص دادند.
تراکتور: بهترین خط حمله، بیشترین برد و بهترین عملکرد در خانه رقبا
از فروردین ۱۴۰۳ که تصاویر علیرضا بیرانوند، دانیال اسماعیلیفر و مهدی ترابی در مراسم ترحیم همسر مالک باشگاه تراکتور منتشر شد، هواداران پرسپولیس باید خود را برای وداع با این ستارگان آماده میکردند. هر سه بازیکن به تراکتور پیوستند و زیر نظر دراگان اسکوچیچ، یکی از بهترین سالهای فوتبالی خود را تجربه کردند.
تراکتور بدون شک زیباترین بازیهای لیگ را ارائه میکرد. حتی تسامح ارکان قضایی با باشگاه تراکتور در پروندههای بیرانوند و خلیلزاده نیز نمیتواند دلیلی بر عدم شایستگی این تیم برای قهرمانی باشد. تراکتور با ۵۷ گل صاحب بهترین خط حمله است؛ ۲۱ بار مقابل رقبای خود پیروز شده، ۳۸ امتیاز خارج از خانه به دست آورده و یکی از مقتدرانهترین قهرمانیهای تاریخ لیگ را رقم زده است.
سپاهان: کمترین باخت و بهترین عملکرد در خانه
سپاهان با جدایی نفرات باتجربهای چون شهریار مغانلو، رامین رضاییان، فرشاد احمدزاده و امید نورافکن، جوانانی مانند لیموچی، محبی، حزباوی و گودرزی را به خدمت گرفت و با چهرهای تغییر یافته وارد لیگ بیستوچهارم شد. ثمره این خریدها برای طلاییپوشان، فتح سوپرجام و نایب قهرمانی لیگ برتر بود؛ عملکردی که با توجه به مهرههای سپاهان فراتر از آن انتظار میرفت.
در واقع انتظار میرفت قهرمان پنج دوره لیگ برتر در فصل افول استقلال و دوری پرسپولیس از شرایط مساعد، مدعی اصلی قهرمانی باشد یا حداقل تا روز آخر برای قهرمانی رقابت کند. «پوکر» پرسپولیس و کسب مقام دوم اما تنها دستاوردی بود که طلاییپوشان با پاتریس کارترون کسب کردند. با وجود این ناکامی نسبی، سپاهان تنها دو بار شکست خورد و ۳۵ امتیاز در خانه گرفت تا بهترین میزبان لیگ لقب بگیرد.
هوادار: بدترین خط دفاع، بیشترین باخت و بدترین میزبان
قعرنشین همیشگی لیگ بیستوچهارم دیرتر از سایر تیمها وارد نقلوانتقالات و فرایند انتخاب سرمربی شد. هوادار از همان شروع بوی سقوط میداد و با مهدی رحمتی تنها هشت امتیاز از ۱۳ مسابقه گرفت. با وجود کسب نتایج بهتر نسبت به نیمفصل اول، زمستان بنفش برای هوادار با امید روانخواه هم «فروردین» نشد و تیم تهرانی با ۴۸ گل خورده، ۱۶ باخت و کسب تنها هشت امتیاز در خانه به لیگ یک سقوط کرد.
نساجی: بدترین خط حمله، کمترین برد و بدترین تیم نیمفصل دوم
امید شهر خسته در لیگ بیستوچهارم ناامید شد. نساجی در برهه نخست سرمربیگری ساکت الهامی ۱۵ امتیاز به دست آورد و بعد از حاشیههای زننده دیدار با فولاد، نیمکت را به میلوشویچِ صربستانی سپرد. سرخپوشان قائمشهر با این مربی هم میانگین کسب ۰.۶۶ امتیاز از هر بازی را ثبت کردند تا به یکقدمی لیگ دسته اول برسند. بازگشت الهامی هم دردی از نساجی دوا نکرد و در نهایت حکم سقوط رسمی با رضا مهاجری امضا شد. نساجی تنها ۱۵ گل زد، فقط ۳ بار پیروز شد و در نیمفصل دوم فقط هشت امتیاز گرفت.
گلگهر: بهترین خط دفاع
تیم باثبات مهدی تارتار به لطف خط دفاعی سرسختی که دارد، از ابتدا توانست جایگاه خودش را بهعنوان یکی از پنج تیم نخست جدول مستحکم کند. گلگهر با ۱۶ گل زده، ضعیفترین خط حمله را میان ۹ تیم برتر لیگ در اختیار دارد. با این وجود، تیم سیرجانی تنها ۱۶ گل دریافت کرده و به لطف همین ساختار دفاعی امیدوار است جام قهرمانی جام حذفی را بالای سر ببرد.
خیبر و استقلال خوزستان: بدترین میهمان
برخلاف «گهر درود» که در اولین فصل لیگ برتری خود نتوانست این سهمیه را حفظ کند، خیبر استان لرستان را برای سومین سال در فصل آینده صاحب نمایندهای لیگ برتری کرده است. سبزقبایان لُر در پایان نیمفصل اول در رده چهاردهم ایستادند و همامتیاز با تیم پانزدهم بودند، اما هفتمین تیم برتر نیمفصل دوم بودند و لیگ را در رده یازدهم به پایان رساندند.
خیبر در هفت مسابقه خانگی خود پیروز شد، اما خارج از خانه تنها ۹ امتیاز گرفت تا به همراه استقلال خوزستان، بدترین عملکرد را بهعنوان یک میهمان از خود بر جای گذاشته باشد. استقلال خوزستان هم در نیمفصل دوم با مشکلات مالی شدیدی مواجه بود که سبب جدایی میودراگ بوژوویچ و اعتصاب چندباره بازیکنان این تیم شد. با وجود این عملکرد ضعیف، آبیهای اهوازی هم استقلال را بردند و هم پرسپولیس را!
آقای گل: امیرحسین حسینزاده (تراکتور) با ۱۴ گل
آمار حسینزاده در فصل بیستوسوم هیچ شباهتی به آقای گل لیگ بیستوچهارم نداشت. حسینزاده در ۲۸ مسابقه از سال قبل تنها سه بار موفق به گلزنی شد و دو پاس گل داد. ستاره سابق استقلال امسال چهرهای کاملاً متفاوت از خود نشان داد و با ثبت ۱۴ گل و شش پاس گل در ۲۸ مسابقه، بیشتر از هر بازیکنی روی گلهای تیمش تأثیرگذار بود.
پُرتکرارترین نتیجه: «یک - صفر» با ۶۲ تکرار!
رد و بدل شدن یک گل در بیشتر از ۲۵ درصد مسابقات لیگ، تکراریترین اتفاق در سالهای اخیر بوده است. این نتیجه (یک بر صفر) در لیگ بیستوچهارم ۶۲ بار تکرار شد. این نشان میدهد که تیمها ترجیح میدهند با حداقل دردسر به سه امتیاز دست یابند و پس از زدن گل برتری، تلاش میکنند از این گل دفاع کنند. البته کمگل بودن دیدارهای لیگ را میتوان به پای نبود مهاجمان گلزن هم نوشت؛ آن هم در شرایطی که بازیکنی با میانگین ۰.۴۶ گل در هر مسابقه آقای گل میشود!
۲۵۱۲۵۶
نظر شما