مهر نوشت:

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش مجدد تولید گاز در پارس جنوبی خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر حفاری تمامی 24 حله چاه‌های دریایی فاز 9 و 10 این میدان مشترک گازی در خلیج فارس به پایان رسیده است.
موسی سوری امروز با اشاره به افزایش مجدد تولید گاز طبیعی در میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: با بهره برداری از تمامی 24 حلقه چاه تولیدی و توصیفی طرح توسعه فاز 9 و 10 پارس جنوبی ظرفیت تولید گاز در این میدان مشترک افزایش یافته است.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه در شرایط فعلی امکان تولید بیش از 60 میلیون و 500 هزار متر مکعب گاز طبیعی از طریق چاه‌های فاز 9 و 10 پارس جنوبی فراهم شده است، تصریح کرد: با این افزایش تولید، میزان برداشت گاز ایران یک گام دیگر به قطر نزدیک شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بر خلاف برخی ادعاها فاصله برداشت گاز ایران از قطر بالا و دست نیافتنی نیست، اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت تولید روزانه گاز ایران به بیش از 290 میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
وی با بیان اینکه امسال با راه اندازی طرحهای جدید باز هم تولید گاز طبیعی در پارس جنوبی افزایش می یابد، تاکید کرد: علاوه بر طرحهای توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی، اجرای پروژه افزایش تولید گاز در فاز 6 تا 8 این میدان مشترک در مراحل پایانی قرار دارد.
پیگیری از شرکت ملی نفت نشان می‌دهد آخرین حلقه چاه فاز 9 پارس جنوبی روز 9 فروردین ماه به پایان رسیده است و در مجموع در طرح توسعه فاز 9 و 10 این میدان مشترک گازی با قطر حدود 107 هزار متری حفاری در 24 حلقه چاه تولیدی (22 حلقه تولیدی و 2 حلقه توصیفی) انجام شده است.
بر این اساس عملیات حفاری دریایی در دو فاز 9 و 10 تا عمق پنج هزار و 200 متری انجام شده است و با توجه به نوع حفاری و افزایش سطح تماس چاه با مخزن میزان تولید روزانه گاز از این فازها، 10 میلیون متر مکعب گاز بیش از میزان پیش بینی شده 50 میلیون متر مکعبی در روز است.
در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه از هر حلقه چاه در طرح توسعه فاز 9 و 10 پارس جنوبی روزانه 2.5 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود.
معاون وزیر نفت از وعده وزیر نفت به رهبر معظم انقلاب برای راه‌اندازی 6 فاز جدید پارس جنوبی در سال 91 خبر داد و اعلام کرد: با بهره برداری از این 6 فاز ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به مرز 500 میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد.
خرداد ماه سال گذشته قرارداد هشت فاز پارس جنوبی برای توسعه 35 ماهه این میدان مشترک گازی با قطر به کنسریومی متشکل از پیمانکاران داخلی واگذار شد.
بر اساس شروط قراردادی مصوب هیئت دولت، در صورتی که پیمانکاران در مدت 35 ماه تولید زودهنگام گاز طبیعی در این فازها را اغاز نکنند به ازای هر ماه حدود 50 میلیون دلار جریمه خواهند شد.
هم اکنون هدف از طرح توسعه فااز 15، 16، 17 و 18 میدان مشترک پارس جنوبی تولید روزانه‌ 50 میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی‌، 80 هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌، 400 تن گوگرد و سالانه یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع‌ (پروپان و بوتان) و یک میلیون‌ تن‌ اتان‌ است.
3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 206524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دستاورد پشت دستاورد IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۸
    16 1
    یک گام به چند سال قبل قطر؟
  • بدون نام IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۸
    16 0
    گاز استخراج شده را چه کارش کنیم؟ امکان صادرات که نداریم. اقلا برای مصرف در داخل از منابع مشترک برداشت کنیم و برداشت از منابع غیر مشترک را متوقف کنیم تا روزی که امکان صادرات گاز ایران از طریق خط لوله یا به صورت گاز مایع فراهم شود.