به گزارش خبرآنلاین از خراسان، دکتر ابراهیم خالقی، مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به ۲۴ سال سابقه فعالیت در زمینه اهدای عضو در این دانشگاه، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۰ تاکنون، ۱۶۵۰ مورد مرگ مغزی در سطح خراسان ثبت شده که اعضای بدن این افراد به ۷۱۷۱ بیمار پیوند زده شده است.
وی با بیان اینکه اعضای اهدایی شامل کلیه، کبد، قلب، ریه، پانکراس، قرنیه و پوست بودهاند، افزود: در برخی موارد، دو عضو به صورت همزمان به بیماران نیازمند پیوند شده است؛ از جمله پیوند همزمان کلیه و کبد، کلیه و پانکراس یا کبد و پانکراس.
خالقی در ادامه به آمار سالانه اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۷۴ مورد مرگ مغزی در خراسان بزرگ ثبت شد که این تعداد در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ موردی به ۱۶۴ رسید. با این حال، در مشهد تعداد مرگهای مغزی از ۹۰ مورد در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۲ مورد در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت که حاکی از رشد ۱۵ درصدی در اهدای عضو در این کلانشهر است، در حالی که این آمار در سطح خراسان بزرگ با کاهش ۵ درصدی مواجه بود.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تعداد اعضا و بافتهای پیوندی از ۷۳۳ مورد در سال ۱۴۰۲ به ۸۲۴ مورد در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است. این رشد با وجود کاهش موارد مرگ مغزی، نشاندهنده تاثیر فرهنگسازی صحیح در پذیرش اهدای عضو توسط خانوادهها در شرایط بحرانی است.
به گفته خالقی، در سال گذشته ۷۷ مورد پیوند کلیه از اهداکننده زنده ثبت شده که ۴۲ مورد آن مربوط به اتباع غیرایرانی و ۳۵ مورد ایرانی بودهاند. همچنین ۴ پیوند کبد انجام شده که بین ایرانیها و غیرایرانیها تقسیم شده است. برخلاف سال قبل، در سال جاری پیوند مغز استخوان زنده به زنده انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین پیوندهای زنده به زنده اتباع خارجی مربوط به کشورهایی مانند عراق، ترکمنستان، لبنان و افغانستان بوده است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون، ۲۰ مورد مرگ مغزی منجر به اهدای عضو در مشهد داشتهایم که از آن، اعضای بدن به ۸۱ بیمار پیوند زده شده است. همچنین ۴ کلیه و ۶ کبد به دیگر استانها ارسال شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش جزئی داشته است.
46
نظر شما