به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،چین در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ بهطور جدی در حال بررسی خرید ۳۶ فروند بمبافکن دوربرد (Tu-۲۲M۳) از روسیه بود؛ معاملهای به ارزش تقریبی ۱.۵ میلیارد دلار که در صورت نهایی شدن، میتوانست نشانگر مرحلهای جدید از همکاریهای نظامی میان پکن و مسکو باشد. با این حال، این توافق هرگز عملی نشد و پس از سال ۲۰۲۲ بهطور کامل کنار گذاشته شد.
اگرچه این معامله هیچگاه به صورت رسمی تأیید یا اجرایی نشد، اما تنها مطرح شدن آن در رسانههای روسی و چینی، نشانهای هشداردهنده از نزدیکی فزاینده این دو قدرت نظامی تلقی میشود.
بمبافکنهایی برای حمله به ناوهای آمریکایی
بمبافکن Tu-۲۲M۳ که در دوره اتحاد جماهیر شوروی طراحی شده بود، توانایی حمله به ناوهای هواپیمابر آمریکایی را دارد و معادل روسی بمبافکنهای استراتژیک B-۱B و B-۲ آمریکا محسوب میشود. در حالی که حتی متحدان نزدیک آمریکا مانند استرالیا در خرید این نوع تجهیزات با احتیاط و ملاحظات شدید روبرو هستند، روسیه در سالهای میانی دهه ۲۰۱۰ این بمبافکنها را بهراحتی به چین پیشنهاد میداد؛ گویی قرار بود این مدل به عنوان نسخهای ابتدایی از بمبافکن آینده چین، H-۱۰، عمل کند.
بر اساس اطلاعات موجود، قرار بود این بمبافکنها در دو مرحله (۱۲ فروند ابتدا و سپس ۲۴ فروند دیگر) به چین تحویل داده شوند، اما جزئیاتی درباره نوع تسلیحات و موشکهای همراه منتشر نشده است.
دلیل مشخصی برای لغو این توافق اعلام نشده، اما یکی از احتمالات این است که روسیه به دلیل کاهش چشمگیر تعداد بمبافکنهای Tu-۲۲M۳ در ناوگان خود، امکان صادرات این هواپیماها را از دست داده بود. تعداد این بمبافکنها از ۱۶۲ فروند در سال ۲۰۱۰ به حدود ۶۰ فروند در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته بود.
منبع: defense express
۲۲۷۲۲۷
نظر شما