فشار اقتصادی بر نانوایان خراسان رضوی/ تصمیم‌گیری درباره قیمت نان در انتظار دولت

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه‌های نانوایان، از پیگیری جدی حقوق این صنف در سطح ملی خبر داد و تأکید کرد تصمیم‌گیری درباره قیمت نان فراتر از اختیارات استانی است و باید با هماهنگی دستگاه‌های مرکزی و تأمین منابع لازم انجام شود.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، رضا رمضانی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به مطالبات گسترده نانوایان استان، اظهار داشت: اگرچه تصمیم‌گیری درباره قیمت نان در سطح ملی و در تهران انجام می‌شود، اما ما در استان با تمام توان پیگیر مطالبات بحق نانوایان هستیم و در این زمینه مکاتبات و پیگیری‌های مستمری با مسئولان مرکزی انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه نهاد استانداری در چارچوب قانون و با هدف احقاق حقوق نانوایان اقدامات لازم را دنبال می‌کند، افزود: با توجه به نقش تأثیرگذار نان در سبد مصرف خانوار، موضوع قیمت آن بسیار حساس است و تصمیم‌گیری نهایی مستلزم هماهنگی چندین نهاد و تأمین منابع مالی از سوی دولت است، بنابراین از حدود اختیارات استانی خارج است.

رمضانی در ادامه به افزایش چشمگیر هزینه‌های نانوایان در سال جاری اشاره کرد و گفت: افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران، به‌ویژه در نانوایی‌های سنتی که سهم بالایی از هزینه‌ها را به دستمزد اختصاص می‌دهند، فشار مضاعفی به این صنف وارد کرده است. بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، دولت موظف است بخشی از حداقل دستمزد کارگران واحدهای کوچک را پوشش دهد، اما بخشی از این بار همچنان بر دوش نانوایان باقی مانده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری همچنین با اشاره به رشد دیگر هزینه‌های جاری مانند اجاره‌بها، مواد اولیه و ملزومات مصرفی گفت: در نبود تعدیل مناسب قیمت نان طی سال‌های اخیر، این هزینه‌ها تجمیع شده و نانوایان را در شرایط اقتصادی دشواری قرار داده است؛ شرایطی که نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مطالعات و اقدامات کارشناسی در سطح استان انجام شده و سناریوهای مختلف قیمت‌گذاری تدوین شده است. به محض اعلام سیاست نهایی دولت، آمادگی کامل برای اجرای آن در استان وجود دارد.

کد خبر 2066707

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار