به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین: دکتر شریفی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان در کمیته بهداشت محیط کنترل آئدس که در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد گفت : در صورتی که محیط های مناسب جهت استقرار پشه آئدس از بین نرود در آینده میتواند سیستم سلامت استان و کشور را به چالش جدی بکشاند .
در این کمیته که مدیران سلامت محیط و کار دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی قطب استان و تعدادی از دستگاههای اجرایی منجمله اداره گمرک ؛ اداره کل امور شهری استانداری ؛ امور روستایی استانداری ؛جهاد کشاورزی استان ؛ صمت استان ؛ محیط زیست استان ؛ شیلات استان ؛ فرودگاه اهواز ؛ شیلات ؛ شرکت آبفا استان ؛ بنادر و کشتیرانی و شهرداری کلانشهر اهواز حضور داشتند دکتر شریفی ضمن تشریح وظایف مصوب در تصویب نامه پدافند غیرعامل کشور افزود براساس این تصویب نامه تمام دستگاهها باید نقش خود را در پیشگیری از استقرار آئدس مهاجم در استان ، تمام عیار انجام دهند چرا که فرصت سوزی در عمل به تعهدات بهیچ وجه پذیرفتنی نیست و عواقب سنگینی در حوزه ی سلامت بهمراه خواهد داشت .
اساسی ترین روش کنترل پشه آئدس که عامل بیماریهای تب دانگ ؛ زیکا و چیگونگونیا می باشد ، بهسازی محیط است . در این راستا جمع آوری منظم و مستمر زباله ها و نخاله های دپو شده ؛ جمع آوری و چیپسه کردن لاستیک های مستعمل و رها شده در محیط ؛ جمع آوری ضایعات ، بطری ها و ظروف یکبار مصرف و تمیز نمودن آبنماها و رفع فوری شکستگی خطوط آب ، رفع مانداب ها و از بین بردن هر گونه زیست گاه لاروی در سطح شهرها و روستاها بسیار حائز اهمیت می باشد .
دکتر شریفی ادامه داد ؛ تعهد ؛ خرد گرایی و جلب مشارکت مردم ۳ رکن اصلی برای موفقیت در هر برنامه ای است و برای موفقیت در اجرای برنامه های کنترلی و بر هم زدن زیست گاههای مناسب این پشه باید آموزش مردم در دستور کار باشد و در کنار مردم و با مردم میتوان برنامه ها و مداخلات دستگاههای اجرایی موثر در این طرح را ضمانت نمود .
رئیس مرکز بهداشت استان افزود مرکز بهداشت استان در صیانت از سلامت مردم تمام توان کارشناسی خود را به کار خواهد گرفت و هیچ کوتاهی را در این خصوص تحمل نخواهد کرد و از اختیارات قانونی خود استفاده می نماید .
نظر شما