جنگ بالا و پائین سئول، هر چند با پرچم سفید هیات دولت تمام شده به نظر رسید اما عواقب جنگ، هنوز پایان نیافته. مدت زمانی نیاز است تا روابط دو طرف به حالت اول بازگردد اما تا آن زمان، روابط همچنان آشفته به نظر می رسد. محمد عباسی وزیر ورزش در بالای سئول، روز گذشته به صورت رسمی اعلام کرد علی کفاشیان در پائین سئول باید برای فدراسیون در آمدزایی کند. این «باید» نکته مهمی است. فوتبال صنعتی درآمدزاست، به شکلی که بعد از نفت و خودرو، یکی از پردرآمدترین صنعت های دنیا به حساب می آید. علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال اما در این وضعیت اقتصادی فوتبال، از بودجه محدود فدراسیون فوتبال می گوید و از اینکه، همچنان به بودجه دولتی نیازمند است. کارشناسان اعتقاد دارند وزیر ورزش با نگاه خشک و خالی به تیم ملی، چنین اظهار نظری کرده است.
چندی پیش علی کفاشیان در گفت و گو با خبرورزشی تاکید کرد، تامین هزینه های تیم ملی فوتبال از پس فدراسیون فوتبال برمی آید. از آنجا که روسای قبلی فدراسیون بخش مارکتینگ و بازاریابی را بیشتر روی ارتباطات بنا نهادند تا ساختارسازی، این بخش از فدراسیون کفاشیان که مدیری اقتصادی است هنوز بدون کارکرد مشخصی، به فعالیت ادامه می دهد. رئیس فدراسیون معتقد است به دلیل تحریم ها فدراسیون نمی تواند درآمد خارجی داشته باشد. او تاکید می کند با عدم دریافت حق پخش نیز، عملا راه های درآمدزایی کلان فدراسیون بسته شده است.
بعد از واکنش های وزیر در قبال مسایل مالی فدراسیون این سوال به وجود می آید که اگر علی کفاشیان یک اسپانسر خوب جذب کند و قراردادی چند میلیاردی امضا کند، کفاف هزینه های فوتبال را می دهد؟ فدراسیون سالانه تنها باید یک میلیارد و 700 میلیون به شخص کارلوس کروش بدهد. رقمی در همین حدود را نیز به 4 دستیار او پرداخت خواهد کرد. بی شک جذب یک اسپانسر می تواند معطوف به پرداخت همین پول ها شود. پس تکلیف مابقی فوتبال چه می شود؟
فوتبال تنها تیم ملی نیست، بلکه تیم های مختلف است. تیم های رده سنی مختلف؛ از نونهالان گرفته تا تیم زیر 22 سال. تیم های مختلف بانوان، فوتبال ساحلی، فوتسال و...همه در مجموعه فدراسیون فوتبال هستند که اداره آنها هزینه زیادی نیازمند است. پرداخت حقوق به کارکنان فدراسیون و هزینه های دیگر نیز، سالانه بودجه زیادی را می طلبد. عباسی در حالی بودجه فوتبال را قطع کرده که با چنین اقدامی، عملا فوتبال تعطیل می شود و تنها کارهای تیم ملی پیش می رود. بازسازی زیر ساخت ها و جلو بردن طرح هایی مانند آسیا ویژن و... نیز از این تعطیلی ها بی نصیب نمی ماند. کارلوس کروش سرمربی تیم ملی اعتقاد دارد برای پیشرفت فوتبال و تیم ملی باید کمپ تیم های ملی بازسازی شود. دو زمین چمن باید کوبیده شوند، ساختمانی اضافه شود.... که تمام این اقدامات مستلزم هزینه بالاست اما وزارتخانه اعلام کرده بودجه ای به فوتبال نمی دهد.
فدراسیون فوتبال برای پیشبرد اهداف خود حداقل به 20 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. بی شک بودجه اداره فوتبال، رقمی بالاتر از این خواهد بود و این تنها، بودجه اولیه است. برخی از تیم های لیگ برتر برای موفقیت در لیگ نزدیک به 10، 15 میلیارد تومان هزینه می کنند، در آن صورت بودجه فدراسیون برای رسیدن به جام جهانی و اداره چندین و چند تیم دیگر و همینطور ساماندهی زیر ساخت ها و اجرای برخی از طرح ها چقدر است؟
فدراسیون فوتبال و در راس آن علی کفاشیان باید اسپانسر مناسب جذب کنند، باید بخشی از این هزینه ها فراهم کنند ولی وزارتخانه نیز برای پیشبرد اهداف فوتبال، باید بودجه لازم را تخصیص دهد در غیر اینصورت باید گفت، چنین تصمیم غیر کارشناسانه است و باعث تعطیلی فوتبال خواهد شد.
***
اگر وزارت ورزش تصمیم دارد به فوتبال پول ندهد، با تمام عواقبی که برای فوتبال خواهد داشت، حداقل یک نتیجه دارد؛ اینکه برای اولین بار لیوان دست رئیس فدراسیون فوتبال باشد. بی شک به گفته علی کریمی، مردم تیم ملی کشورشان را تنها نخواهند گذاشت. هر لحظه که مردم احساس کنند تیم ملی تنهاست و پول می خواهد، به کمک فدراسیون خواهند شتافت. بی شک در اینصورت موفقیت در فوتبال لذت بخش تر خواهد بود چرا که هر چه نباشد، برای اولین بار فوتبال برای خودش تصمیم می گیرد. اگر محمد عباسی واقعا قصد ندارد به فوتبال پول بدهد، کمترین خواسته این است که دیگر در امور فوتبال و فدراسیون دخالتی نکند.
43 43
نظر شما