به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تا دومین انتخابات هیات رئیسه مجلس دوازدهم کمتر از یک روز دیگر زمان باقی مانده است. باز هم زمزمه ها از جدال پایداریچی ها و یاران سعید جلیلی با محمدباقر قالیباف روایت می کند، تلاشی تکراری برای دور کردن قالیباف از کرسی ریاست مجلس و شاید یک انتقام گیری انتخاباتی.
چه آنکه اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم اولین انتخابات بعد از انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ۱۴۰۳ است، انتخاباتی که در آن قالیباف و جلیلی به عنوان رقیب رویاروی هم ایستادند و بنا به برخی روایت ها اگر جلیلی به نفع قالیباف کنار رفته بود پزشکیان شانسی برای ریاست جمهوری نداشت. یاران جلیلی البته این ادعا را قبول ندارند، آنچنان که محسن منصوری طی روزهای اخیر گفته بود«اگر جلیلی هم به نفع قالیباف کناره گیری می کرد قالیباف باز هم رای نمی آورد.»
پیامک هایی برای تخریب قالیباف
گرچه تا لحظه نگارش این گزارش هنوز خبری از رقیبی جدی در مقابل قالیباف نیست اما نبود رقیب به معنای عقب نشینی این طیف نیست. نه تنها طی هفته های اخیر تریبون این طیف از نمایندگان مجلس بارها به نقد نحوه مدیریت مجلس توسط قالیباف باز شده است، بلکه طی روزهای اخیر بنا به روایت نمایندگان پیامک های هدفمند با محتوای «نه به قالیباف» از شماره با پیشوند (۰۹۹۱) به موبایل نمایندگان ارسال شده است.
این پیامک ها بنا به روایت نیک بین نماینده مجلس منسجم و سیستمی است و با سرشمارههای خاص و ویژه ارسال میشود. او تاکید می کند« اینگونه پیامکها که در طول کار مجلس از اول هم بودهاند، معمولاً ساماندهی شدهاند و علیه آقای قالیباف هم کار انجام میدهند.» حمله پیامکی به قالیباف چند ساعت مانده به انتخابات
مهرداد لاهوتی هم معتقد است«اینها تندروها هستند که همیشه خلاف جهت آب شنا میکنند. این روش درستی نیست. اگر کاندیدا دارند بیایند در جهت درست مبارزه انتخاباتی کنند و از کاندیدای خودشان دفاع کنند. »
اما علت عصبانیت اقلیت تندرو مجلس از رئیس پارلمان چیست؟ چرا در ۴ سال مجلس یازدهم و دو سال مجلس دوازدهم تلاش شان را بر تخریب جایگاه قالیباف گذاشته اند و با هر انتخابات هیات رئیسه شروع به مانع تراشی می کنند؟
از ایستادگی قالیباف در برابر قانون عفاف و حجاب تا ابلاغ قانون پالرمو
چالش ها و رقابت های میان قالیباف با پایداری ها و تندروها در مجلس، گرچه حکایت امروز و دیروز نیست و نمی توان آن را صرفا محدود به شکست کاندیدای شان در تیرماه ۱۴۰۳ کرد اما بدون شک اختلاف نظرها دربرخی از قوانین مجلس طی چندماه اخیر و البته همراهی قالیباف با دولت پزشکیان، به آن دامن زده است.
یکی از مهم ترین اختلافات میان تندروها با رئیس مجلس از آذر ماه سال گذشته آغاز شد. تندروهایی که خود را آماده ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب کرده بودند، ناگهان با دستور توقف شورای عالی امنیت شوکه شدند و مقصر این اتفاق را کسی جز قالیباف نمی دانند. قانونی که اگر چه در مجلس یازدهم به صورت اصل هشتاد و پنجمی به صورت محرمانه بررسی می شد، در مجلس دوازدهم مهر تایید شورای نگهبان را گرفت. اما مخالفت های شدید دولت و افکار عمومی با قانون عفاف و حجاب سبب متوقف شدن آن شد و در نهایت زور پایداری ها برای اجرای آن به شورایعالی امنیت ملی نرسید.
همچنین ابلاغ قانون الحاق ایران به کنواسیون پالرمو از دلایل دیگری است که در روزهای اخیر باعث عصبانیت پایداری ها شده است. لایحه پالرمو که چندسالی بود در مجمع تشخیص مصلحت مسکوت مانده بود، به درخواست مسعود پزشکیان و پس از تایید مقام معظم رهبری، بار دیگر به دستور کار اعضای این نهاد بازگشت. موافقت مشروط مجمع تشخیص و ابلاغ آن توسط محمد باقر قالیباف با اعتراض پایداری های مجلس همراه بود. به طور مثال، مهدی کوچک زاده، نماینده تهران در صحن علنی مجلس به ابلاغ این قانون واکنش نشان داد و گفت: « شورای نگهبان ۱۰ سال قبل این مصوبه را رد کرد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع و به مدت ۱۰ سال در مجمع مسکوت ماند اما به تازگی سخنگوی مجمع تشخیص کاملا نادرست و به دروغ میگوید ما مصوبه مجلس را تصویب کردیم، شورای نگهبان هم موافق بود که هر دو این اظهارات دروغ است. طبق آییننامه داخلی مجلس، قطع کلام ناطق و عدم مراعات سکوت ممنوع است و رئیس جلسه باید جلوی آن را بگیرد.»
اعتراضات تندروها به ابلاغ قانون پالرمو و عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب کار را به گلایه رئیس مجلس از آنان رساند. او که دیروز در صحن علنی مجلس به اظهارات تندروها انتقاد کرده بود، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عوامفریبی برخی تمامی ندارد. قانون پالرمو مصوب مجلس دهم در مجمع تشخیص به درخواست رئیس جمهور بررسی، تصویب و به قانون تبدیل شده است؛ ابلاغ آن الزام قانونی دارد و به دلخواه کسی نیست. قانون حجاب نیز طبق الزام قانونی نامه کتبی دبیرخانهٔ شعام فعلا ابلاغ نشده است. انصاف هم بد چیزی نیست.»
معامله قالیباف و پایداریچی ها؟
با وجود اختلافات آشکار بین طیف قالیباف و طیف نزدیک به سعید جلیلی و پایداری ها در مجلس، اما تجربه ۵ سال و اندی حضور محمدباقر قالیباف در مجلس نشان داده که او اهل بده و بستان های سیاسی است و هرجا که کرسی ریاست خود را در خطر دیده تلاش کرده با دادن برخی امتیازات فضا را به نفع خود کند آنچنان که در هنگامه استیضاح عبدالناصر همتی سکوت پیشه کرد آنهم در شرایطی که او که چند هفته پیش از آن استیضاح دولتمردان را سیاسی و نمایشی دانسته بود.
همچین، عدم رأی بهارستانی یک فوریت لایحه «اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» و غیرقانونی دانستن حضور ظریف در دولت، مخالفت با هر گونه فوریت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان دولت از دیگر مواردی است که قالیباف تلاش کرد خود را در مقابل تندروها قرار ندهد و یک حاشیه امن برای خود ایجاد کند.
برهمین اساس هم برخی پیش بینی می کند بعید نیست که قالیباف برای حفظ کرسی ریاست خود در لحظات آخر وارد معامله و بده بستان با طیف منتقد خود شود، مثلا با دادن برخی کرسی های هیات رئیسه به آن طیف.
برگ برنده قالیباف چیست؟
شرایط قالیباف برای کسب رأی از مجلس البته چندان هم نگران کننده به نظر نمی رسد، به جز نمایندگان همسو با رئیس مجلس، یک برگ برنده دیگر نیز در دست قالیباف است، «فراکسیون مستقلین»
براساس آنچه از اعضای این فراکسیون شنیده می شود، این طیف از نمایندگان که اعتدالیون و اصلاح طلبان را شامل می شود، بنا دارند در سال جدید نیز به مثابه اجلاسیه گذشته نام قالیباف را در برگه رأی درج نمایند، تصمیمی که در پس آن نیز ممکن است معامله ای باشد، معامله ای بین قالیباف و مستقلین برای چند کرسی در هیات رئیسه مجلس دوازدهم.
۲۷۲۱۵
نظر شما