سه‌ضلعی بحران و هم‌افزایی؛کامیون‌داران،کشاورزان و دولت

یک پژوهشگر توسعه اقتصادی معتقد است اعتراض صنفی کامیون‌داران، برخاسته از واقعیاتی انکارناپذیر است؛ فشارهای اقتصادی، قیمت سوخت، فرسودگی ناوگان، هزینه‌های بالای نگهداری و کرایه‌هایی که تناسبی با شرایط ندارد؛ با این حال، آنچه ارزش تأمل دارد، رفتار مدنی و مسئولانه کامیون‌داران در رساندن صدای خود و ورود دولت به گفت‌وگویی سازنده است.

دکتر امین عربی در گفت‌وگو با خبر آنلاین اظهار کرد: در شرایط کنونی، خبرها از برگزاری جلسات و برنامه‌ریزی‌های مشخص از سوی دولت حکایت دارد؛ این مسئله نشانه‌ درک جدی حاکمیت از ریشه‌های صنفی موضوع و عزم آن برای حل مسئله به صورت پایدار است، کامیون‌داران نیز در جریان این اقدامات قرار گرفته‌اند و اکنون زمان آن است که با هوشمندی و مسئولیت‌پذیری، مسیر تفاهم و همکاری را تقویت کنند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران ادامه داد: از سوی دیگر،  بخش کشاورزی کشور در معرض آسیب‌های فوری و غیرقابل جبران قرار گرفته است؛ تأخیر در جابه‌جایی محصولات فاسدشدنی، به‌ویژه در فصل برداشت، می‌تواند ضربات سنگینی به امنیت غذایی و معیشت کشاورزان وارد کند.

او قشر کشاورز را همچون رانندگان، ستون فقرات اقتصاد واقعی کشور دانست و افزود: در چنین شرایطی چند نکته حائز اهمیت است؛ نخست اینکه در حال حاضر گفت‌وگو آغاز شده و مسیر حل مسئله روشن‌تر از گذشته است و مسئولیت ملی ایجاب می‌کند که همه طرف‌ها به گفت‌وگوی ثمربخش فرصت دهند.

عربی اضافه کرد: ادامه اعتراض در حالی‌که صدای صنف شنیده شده و راه‌حل در حال تدوین است، می‌تواند ناخواسته موجب آسیب به بخش‌هایی شود که خود تحت فشارند.

این پژوهشگر توسعه اقتصادی اعلام کرد: کامیون‌داران با اقدام داوطلبانه در جابه‌جایی اضطراری محصولات کشاورزی، جایگاه اجتماعی خود را تقویت کرده و سرمایه اعتماد عمومی را افزایش خواهند داد.

به گفته او مراقبت از فضای مدنی، کاهش احتمال سوءاستفاده و تقویت همدلی ملی، در گرو آن است که این موضوع در چارچوب صنفی و از مسیر عقلانی مدیریت شود.

عربی معتقد است امروز فرصتی پیش روی دولت، کامیون‌داران و کشاورزان است که اگر هر سه ضلع با گفت‌وگو، مدارا و مسئولیت‌پذیری وارد میدان شوند نه تنها این بحران قابل حل خواهد بود، بلکه به مدلی از حل مسالمت‌آمیز مشکلات صنفی در کشور تبدیل می‌شود و این گام، می‌تواند اعتماد را بازسازی کند؛ گامی به‌سوی جامعه‌ای که مشکلاتش را از دروازه گفت‌وگو حل می‌کند، نه تنش.

کد خبر 2069737

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =