به گزارش خبرآنلاین، ماموران گشت و مراقبت یگان حفاظت منابع طبیعی فارس یک دستگاه خودرو سواری پراید در اراضی ملی شهرستان شیراز شناسایی و دو متخلف ایجاد حریق عمدی در این اراضی را با هماهنگی مقام قضایی و عوامل انتظامی دستگیر کردند.
این افراد پس از تشکیل پرونده روانه زندان شدند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به بررسیهای بیشتر پرونده و پیگردهای قانونی و قضایی برای این متخلفان گفت: درحال حاضر مطابق ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور، مجازات ۱۰ سال حبس و پرداخت غرامت نقدی ناشی از سوختن عمدی درختان و پوشش گیاهی جنگلی در انتظار این متهمان است. تاکنون در خصوص آتشسوزی های سطح استان ۳۲ نفر بازداشت و به مقامات قضایی معرفی گردیده و ۶نفر نیز روانه زندان شدهاند.
حجتالله مرادی از مردم و بویژه افراد محلی خواست تا در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک از قبیل دود، آتش سوزی، قطع درختان، احداث کوره ذغالی، تخریب و تصرف در عرصه های طبیعی مراتب را از طریق شماره تلفن شبانه روزی ۱۵۰۴ و یا ۱۳۹ یگان امداد جنگل و مرتع اطلاع دهند.
۱۰ سال حبس در انتظار مسببان عمدی آتش سوزی در جنگلهای فارس
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس همچنین گفت: به استناد ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع ایجاد آتش سوزی عمدی در جنگلها جرم و براساس این قانون برای مرتکبین سه تا ۱۰ سال حبس در نظر گرفته شده است.
مرادی با اشاره به بارشهای خوب امسال و افزایش پوشش گیاهی در سطح اراضی ملی گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل گرما و احتمال هرگونه حریق، مراقبت بیش از پیش و انجام تدابیر و تمهیدات لازم برای پیشگیری از موارد حریق احتمالی در سطح عرصه های منابع طبیعی ضروری است.
او از وقوع آتشسوزیهایی در سطح جنگلها مراتع این استان طی سال جاری خبر داد و گفت: بیشترین حریق در سطح شهرستانهای ممسنی، کوهچنار، کازرون و فیروزآباد رخ داده که براساس بررسیهای انجام گرفته عوامل و دخالتهای انسانی مهمترین عوامل وقوع این آتش سوزیها گزارش شده وعمدتا در ارتفاعات و مناطق صعب العبور رخ داده است.
مرادی از تجهیز اکیپ های عملیات اطفای حریق در نقاط مختلف بحرانی خبر داد و اظهار کرد: اجرای گشت و مراقبت ماموران یگان حفاظت از منابع طبیعی در مناطق حساس و مستعد آتش سوزی استان، بکارگیری ۱۶۰ قرقبان فصلی در مناطق بحرانی شهرستانهای زاگرسی، شناسایی نقاط بحرانی حریق در مناطق صعب العبور، احداث آتش بر،تیغ زنی و پاکسازی علفهای هرز حاشیه جاده ها با همکاری راهداری، برگزاری کلاسهای آموزشی مختلف در بین جامعه روستایی و عشایری از جمله اقدامات مهم برای پیشگیری از وقوع حریقهای احتمالی است.
مدیرکل منابع طبیعی فارس افزود: طی مکاتبات انجام شده با سازمان جهاد کشاورزی استان درخواست شده تا کشاورزان از آتش زدن "پسچرا" مزارع خود، خودداری کرده و نقاطی را که در کنار مراتع و اراضی ملی آنان است را آتش نزنند چرا که با توجه به پوشش گیاهی بالا احتمال سرایت آن به اراضی ملی و مراتع بسیار بالاست.
او یادآورشد: گردشگران و افرادی که به هر دلیل در طبیعت حضور مییابند باید در معرض آموزش قرار گیرند و از بروز آتش افروزی پیشگیری کنند.
مردای استفاده از همیاران طبیعت،نیروهای مردمی و تشکلها برای کنترل بیشتر آتشسوزیها را از جمله اقدامات انجام شده برای کاهش حریق در مناطق جنگلی استان دانست و گفت: با وجود همه اقدامات صورت گرفته بدون شک بدون حضور و کمک مردم، طبیعت دوستان انجمن ها و تشکلهای منابع طبیعی در صورت بروز آتش سوزی امکان کنترل و اطفا حریق میسر نخواهد شد.
سرهنگ حسن امجدیان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: به رغم اختصاص تجهیزات اطفای حریق به این اداره کل در طول سال، نیاز به تجهیزات بیشتری است که با توجه به امکان آتشسوزیهای متعدد برای کنترل هر چه بهتر مناطق مستعد آتش سوزی نیازمند تامین نیرو و بکار گیری تجهیزات بیشتر از سوی دیگر دستگاهها هستیم.
او از اختصاص مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به شهرستانهای زاگرسی برای ایجاد آتشبُر و عملیاتهای پیشگیرانه جهت مدیریت حریق خبر داد و گفت: یکهزار و ۶۰۰ قلم ابزار و لوازم مورد نیاز با اولویت شهرستانهای بحرانی خریداری و تامین شده است.
امجدیان ادامه داد: برای تامین تجهیزات و امکانات مهار حریق ۷۵ دستگاه دمنده توسط مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری فارس خریداری و در اختیار شهرستانهای بحرانی قرار داده شده است.
او اضافه کرد: با همکاری خوب قضات دادگستری در صدور احکام و مجازاتهای جایگزین حبس در راستای حفاظت از منابع طبیعی تعداد ۱۰۰ دمنده اطفاء حریق به ادارات منابع طبیعی استان اهدا شده است.
امجدیان با بیان اینکه استفاده از ظرفیت دهیاران و شوراها در زمان وقوع حریق بهترین اقدام جهت کاهش زمان اطفای حریق های احتمالی است گفت: با کمک خیرین طبیعت دوست،کمکهای سازمانی و مردم تعداد ۱۱۰ دهیاری در سطح شهرستانهای استان به تجهیزات اطفای حریق مجهز شده که به محض وقوع حریق تا رسیدن نیروهای منابع طبیعی با کمک نیروهای انسانی آموزش دیده به محل وقوع حریق اعزام و اقدامات لازم جهت جلوگیری از سرایت و یا گسترش آتش سوزی به سایر مناطق اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
او از استقرار یک فروند بالگرد اطفای حریق در مواقع وقوع حریق در سطح اراضی ملی استان خبر داد و گفت: این بالگرد برای اطفاء حریق های احتمالی و هلیبرد نیرو، امکانات و تجهیزات به مناطق صعبالعبور در استان مستقر شده است.
سرهنگ امجدیان با بیان اینکه ۳۰ نفراز عاملان عمدی حریق در عرصه های جنگلی استان شناسایی شدند افزود: در این راستا ۵ نفر بازداشت شده و برای دیگر متخلفان پرونده تشکیل و به محاکم قضایی ارجاع و به زودی برخورد قاطع، سخت و جدی بااین متخلفان به عمل خواهد آمد.
او همچنین ضمن هشدار جدی و برخورد قاطعانه با عوامل و مسببان آتش سوزی گفت: براساس ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، هر کس در جنگل به طور عمد آتشسوزی ایجاد کند، به حبس از سه تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد.
امجدیان اضافه کرد: برابر ماده ۴۷ این قانون نیز آندسته از باغداران و کشاورزانی که اقدام به آتش زدن حریم باغات خود و سرایت آن در اراضی ملی شوند به یک تا دوسال حبس محکوم خواهند شد.
فرمانده یگان حفاظت ازمنابع طبیعی استان ضمن قدردانی از همکاری همیاران و طبیعت دوستان، از همه دوستداران طبیعت و مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف و یا آتش سوزی در هرنقطه ای از اراضی جنگلی با شماره تلفنهای شبانه روزی ۱۳۹ کشوری ویا ۱۵۰۴ تماس حاصل کنند.
به گزارش خبرآنلاین، گستره حوزه منابع طبیعی فارس بیش از ۱۰ میلیون هکتار است که از این مساحت ۲. ۲ میلیون هکتار(۱۸ درصد سطح استان)را اراضی جنگلی تشکیل داده است.
نظر شما