به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجتالاسلام سیدحسن خمینی، تولیت حرم امام خمینی، در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی در جمع مدیران و عوامل اورژانس استان تهران ضمن تسلیت شهادت امام جواد (ع) و خیرمقدم به حاضران، از تلاشهای کارکنان اورژانس در حفظ سلامت مردم تقدیر کرد.
به روایت مهر، وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم گفت: در قرآن آمده است که ما از آسمان آب فرو فرستادیم و هر وادی به اندازه خودش از آن سیراب شد. مفسران نکات مختلفی درباره این آیه گفتهاند. این آیه میگوید باران از آسمان نازل میشود، اما هر وادی به قدر ظرفیتش از آن بهرهمند میگردد. شما باید وادی وجودیتان را گسترده کنید تا رحمت الهی که از آسمان فرو میریزد، بیشتر نصیبتان شود. کاسه وجودیتان را بزرگتر کنید، خودتان را وسیعتر کنید تا این رحمت واسعه همه شما را در بر بگیرد.
تولیت حرم امام خمینی افزود: این تعبیر رحمت واسعه درباره سیدالشهدا به کار رفته است. آسمان رحمت میبارد، اما ما باید وجودمان را گستردهتر کنیم. هر کس به اندازه فهمش از این رحمت بهره میبرد و به قدر سعیاش فیض میگیرد. اگر کاسه وجودیتان کوچک باشد، کم پر میشود، اما اگر آن را بزرگ کنید، از آسمانی که آب فرو میریزد، بیشتر بهرهمند میشوید.
وی با اشاره به فعالیتهای اورژانس گفت: این موضوع چه تناسبی با کار شما در اورژانس دارد؟ با این لباس زیبا که از شیکترین و قشنگترین یونیفرمهایی است که دیدهام. میتوانستم از زوایای مختلفی صحبت کنم، اما نکتهای میگویم که شاید برای خودم هم تنبهی باشد. وقتی به سراغ یک بیمار میروید، نیتتان را «قربتاً الی الله» کنید. این کار کاسه وجودیتان را بزرگ میکند. هر کمکی که به یک نفر میکنید، حجم وسیعی از نعمتها را به خودتان جلب میکند.
سیدحسن خمینی ادامه داد: انسانها گرفتاریهای زیادی دارند، اما مشکلات جسمی از سختترین آنهاست، بهویژه وقتی کار به اورژانس میرسد و فرد در حالت اضطرار قرار میگیرد. اضطرار، زمان اجابت دعاست. در دعای معروف خواندهاید: «امن یجیب المضطر اذا دعاه». مضطر یعنی کسی که از همهچیز جز خدا ناامید شده است. اگر چشم به غیر خدا داشته باشید، مضطر نیستید و اجابت دعا ممکن است رخ دهد، اما حتمی نیست. بیماری که به اورژانس میرسد، در حالتی بسیار نزدیک به اضطرار است و دعایش به اجابت نزدیکتر است. خداوند میفرماید به بندگانم بگو مرا بخوانند، من پاسخ میدهم. آن لحظات را قدر بدانید. وقتی بالای سر بیماری میروید و او میگوید خدا خیرتان دهد یا خدا سلامتتان بدارد، این بسیار برای شما درسآموز و مفید است.
وی افزود: این همان سعه وجودی است که انسان میتواند ظرفیت خودش را بالا ببرد تا رحمت الهی شامل حالش شود. امام خمینی نمونه بارز این موضوع بودند. خدا رحمت کند پدرمان را که میگفتند امام حتی وقتی به کودکشان آب میدادند، قصد قربت میکردند تا از آن هم ثواب ببرند. روایتی داریم که مؤمن باهوش است. مؤمن همین کار را میکند.
کار اورژانس به دلیل رسیدگی به اضطرار مردم ارزش ویژه ای دارد
تولیت حرم امام خمینی با اشاره به انواع عبادات توضیح داد: عبادات به دو نوع خاص و عام تقسیم میشوند. عبادت به معنی خاص، مانند نماز و روزه، بدون قصد قربت فایده ندارد. اما عبادت به معنی عام، کارهایی هستند که به خودی خود خوباند و اگر با قصد قربت انجام شوند، عبادت محسوب میشوند. مثلاً برداشتن سنگ از وسط راه یا مردهشویی از این نوع است. اینها توسلیات هستند که اگر با نیت قربت انجام شوند، شما را به خدا نزدیک میکنند.
وی خطاب به کارکنان اورژانس گفت: جایگاه کار شما با کارهایی مثل کار ما فرق دارد. من هم میتوانم برای این صحبت قصد قربت کنم و ثواب ببرم، اما کار شما به دلیل رسیدگی به اضطرار مردم، ارزش ویژهای دارد. اگر با نیت قربت همراه شود و بیمار هم برایتان دعا کند، شما روزی چندین حج و عمره برای خودتان کسب میکنید. بدانید که برخی در انتخاب شغل خوششانساند و برخی بدشانس. مثلاً قاضی وقتی حکم میدهد، یکی دعایش میکند و دیگری نفرینش. اما کارهای امدادی مثل اورژانس، پرستاری و هلال احمر بسیار ارزشمندند و باید قدرشان را دانست.
سیدحسن خمینی در پایان گفت: امام خمینی در زندگیشان این هوش را داشتند و این ویژگی در لحظهلحظه زندگیشان دیده میشد. خداوند در قرآن میفرماید: کسانی که ایمان آوردند و کارهای صالح انجام دادند، خداوند رحمان محبتشان را در دل مؤمنین قرار میدهد. مردم به چنین افرادی محبت پیدا میکنند و این سرمایه بزرگی است.
312218