باید برای هوش مصنوعی در ابعاد نفت و دفاع هزینه کنیم!

در پنل تخصصی «هوش مصنوعی و قند پارسی»، علی‌اصغر انصاری با هشدار درباره تعلل ایران در ورود به عرصه هوش مصنوعی، تأکید کرد که توسعه مدل‌های زبانی بومی تنها یک انتخاب اقتصادی نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای صیانت از هویت ملی و مقابله با نفوذ پلتفرم‌های خارجی است. وی خواستار سرمایه‌گذاری در تراز حوزه‌هایی چون نفت و دفاع برای تحقق اهداف کلان کشور در این حوزه شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش هوشیو، در رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی»، پنلی با حضور چهار متخصص برگزار شد که به بررسی مسیر بومی‌سازی مدل‌های زبانی فارسی پرداخت. سخنرانان بر ضرورت حمایت دولت، آگاهی‌رسانی عمومی، توسعه زیرساخت‌ها، و ایجاد زیست‌بومی مستقل و اقتصادی تأکید کردند. آن‌ها هشدار دادند که استفاده صرف از مدل‌های خارجی، پاسخ‌گوی نیازهای فرهنگی و امنیتی کشور نیست و ایران برای حضور در رقابت جهانی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری کلان و اقدام فوری است.

 تعلل در فناوری، تهدیدی برای هویت ملی

علی‌اصغر انصاری،‌ مشاور هوشمندسازی پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات در آغاز این نشست بر اهمیت زمان جاری‌سازی فناوری تأکید کرد و گفت: «اگر پلتفرم‌های بومی در زمان مناسب وارد میدان شده بودند، امروز شاهد این سطح از نفوذ سکوهای خارجی نبودیم. تعیین زمان ورود، عامل تعیین‌کننده‌ای در میزان موفقیت یا شکست فناوری‌هاست.»

وی همچنین توسعه مدل‌های زبانی بومی را نه یک انتخاب اقتصادی، بلکه الزامی راهبردی دانست که باید در تقابل با سامانه‌های مهاجم دنبال شود. انصاری افزود: «این مدل‌ها، علاوه بر کارکرد اقتصادی، در صیانت از هویت ملی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند.»

 ایران در برابر موج هوش مصنوعی غافلگیر شد

 علی‌اصغر انصاری با اشاره به غافلگیر شدن مکرر ایران در برابر تحولات جهانی فناوری گفت: «ما هنوز برای ورود جدی به حوزه هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری در تراز حوزه‌هایی مثل نفت یا دفاع نکرده‌ایم. مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۸ بر لزوم قرارگیری ایران در جمع ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی تأکید کردند، اما هنوز فاقد طرح اجرایی مشخص برای تحقق این هدف هستیم.»

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 2070089

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین