مردم این شهر با کتاب، دردها را درمان می‌کنند!

ایلام، استانی که آمارهای بالای خودکشی و خشونت‌های اجتماعی آن را به تیتر اخبار تبدیل کرده است، حالا داستانی متفاوت را روایت می‌کند؛ داستانی از مردمی که در جست‌وجوی مرهمی برای زخم‌هایشان، به سمت کتاب روی آورده‌اند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، همین فروردین ماه بود که رئیس پلیس آگاهی استان ایلام از قتل همسر و ۲ پسر توسط پدر خانواده خبر داد و اعلام کرد که قاتل پس از ارتکاب به قتل به زندگی خود نیز پایان داد. از این قبیل اخبار درمورد ایلام در سال‌های اخیر زیاد بوده است؛ خودکشی،قتل، خشونت و...

طبق گزارش‌ها سالانه بیش از ۲ هزار نفر در ایلام اقدام به خودکشی می کنند و ۸۵ درصد خودکشی کنندگان در این استان افراد ۱۵ تا ۳۴ سال هستند.

بنابر روایت فارس، در کنار این آمارهای نگران‌کننده که خبر از مشکلات اجتماعی و فرهنگی استان می‌دهد، نکته جالب توجه بالا رفتن آمار کتابخوانی این استان و استقبال بسیار مردمان آن از طرح‌های کتابفروشی‌هاست.

مردم این شهر با کتاب، دردها را درمان می‌کنند!

مدتی است که کتابفروشی‌های ایلام در طرح‌های فروش فصلی و این اواخر طرح فروش ویژه کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب، از پروفروش‌ترین کتابفروشی‌های کشور هستند. این نشان می‌دهد که مردم ایلام با وجود تمام مشکلات، به مطالعه و کتابخوانی علاقه دارند که یکی از پایه‌های مهم فرهنگ است. استقبال آنان، بیان می‌کند که اگر کار جدی‌تری انجام شود و مسئولان و نهادهای مرتبط برنامه‌ریزی مناسبی انجام دهند، از طریق همین فرهنگ کتابخوانی، می‌توانند مردم را از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نجات دهند. یکی از فروشگاه‌های پرمخاطب و پرفروش در طرح پیوست سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کتابفروشی «شازده کوچولو» در ایلام به مدیریت علی یعقوبی است. او روایت کرده است که چگونه سعی کرده تا با کتاب‌ها بر زخم این مردم، مرهم بگذارد.

یعقوبی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بیان کرد: در سال‌هایی به واسطه فشار اقتصادی، مردم با درصد بالایی از خشونت روبرو بودند و اتفاقات ناگواری رخ می‌داد. من در یکی از این دوره‌ها در زمینه کنترل خشم به تحقیق پرداختم و به دنبال کتاب‌های مرتبط بودم. حتی با نشریات، مترجمان و نویسندگان نیز تماس گرفتم. در نهایت موفق شدم چند کتاب در این زمینه پیدا کرده و به معرفی آن‌ها پرداختم. استقبال از این کتاب‌ها بی‌نظیر بود و فروش چشمگیری داشتند. این نشان می‌دهد که مردم واقعاً دغدغه حل مسائل مربوط به خشم و خشونت را دارند و تنها به معرفی و ارائه محتوای مناسب نیاز دارند و باید شرایط مناسبی برای مطالعه و مشاهده فراهم شود.

مردم این شهر با کتاب، دردها را درمان می‌کنند!


وی ادامه داد: به چند نفر پیشنهاد کردم که در صورت امکان با صداوسیما تماس بگیرند تا مرکزی برای تبلیغ محتوای کتاب‌ها ایجاد شود. مسیری را برای کتاب‌فروشی‌ها فراهم کنند تا بتوانند کتاب‌ها را بر اساس دغدغه‌های مردم معرفی کنند، نه هر کتابی. برای مثال، اگر مردم دچار عصبانیت هستند، کتابی در مورد کنترل خشم معرفی شود، اما نه صرفاً کنترل خشم، بلکه ریشه‌های آن نیز مورد بررسی قرار گیرد. هدف ما این نیست که خودمان مستقیماً تبلیغ کنیم، بلکه می‌خواهیم کتاب‌های با محتوا به مردم معرفی شوند تا آن‌ها را خریداری کنند. یعقوبی درمورد میزان فروش کتاب در ایلام گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر تعداد کتاب‌فروشی‌ها در ایلام افزایش یافته است. این افزایش، رقابتی سالم را میان کتاب‌فروشان ایجاد کرده که به تولید محتوا، ارائه توضیحات بیشتر به مردم و در نهایت افزایش کتاب‌خوانی منجر شده است. مردم تمایل بیشتری به کتاب پیدا کرده‌اند. خوشبختانه به دلیل تبلیغات گسترده و تلاش کتاب‌فروشان، مردم از نمایشگاه‌های کتاب نیز استقبال زیادی داشته‌اند. دو سال پیش، ایلام با توجه به جمعیت خود، بیشترین خرید کتاب را از نمایشگاه‌ها به خود اختصاص داد که یک امتیاز بسیار مثبت است.

مردم این شهر با کتاب، دردها را درمان می‌کنند!


این کتابفروش به افزایش قیمت کتاب‌ها اشاره و بیان کرد: قیمت کتاب‌ها، به‌ویژه کتاب‌های پرطرفدار، بسیار بالا رفته است.علاوه بر تخفیفی که سایت‌ها از طرف وزارت ارشاد ارائه می‌دادند، ما نیز از بودجه خودمان تخفیف‌هایی را اعمال کردیم. برای مثال، کتابی که سه میلیون تومان قیمت داشت، با تخفیف‌های ما و تخفیف‌های سایت به کمتر از دو میلیون تومان رسید. در نتیجه، مردم تمایل بیشتری به خرید پیدا کردند و استقبال خوبی نیز صورت گرفت. بنابراین، تخفیف‌ها، تولید محتوا و توضیحات کتاب‌فروشان، و دغدغه مردم برای حل مسائلشان، همگی دست‌به‌دست هم دادند و باعث افزایش خرید کتاب شدند.
او همچنین درمورد فعالیت‌های خودجوش ترویج کتاب در ایلام عنوان کرد: بخشی از فعالیت‌های ما، مقابله با عرفان‌های نوظهور و فلسفه پوچی است که به شدت در میان جوانان رواج یافته است. همچنین در مقابل خودحقیربینی که در جامعه ما رو به افزایش است، به معرفی کتاب و فعالیت‌های مرتبط می‌پردازیم. اما در مورد معرفی گروهی و گسترده، صادقانه بگویم که درآمد کتاب‌فروشی‌ها آنقدر نیست که بتوانند روی تبلیغات و ترویج کتاب‌خوانی سرمایه‌گذاری کنند. ما از روش‌های کم‌هزینه‌تری استفاده می‌کنیم. ما سعی می‌کنیم با هر مشتری، حتی اگر اهل کتاب هم نباشد، صحبت کنیم و از این طریق به ترویج بپردازیم. از آنجا که فروش و درآمد ما نسبت به استان‌های بزرگ‌تر کمتر است، نتوانسته‌ایم حرکت گسترده‌ای انجام دهیم. شاید اگر از لحاظ درآمدی شرایطمان بهتر شود، بتوانیم فعالیت‌های ترویجی بیشتری در زمینه کتاب انجام دهیم اما در حال حاضر، در حد توانمان تلاش می‌کنیم.

کد خبر 2070168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار