محمد هیراد حاتمی:
اگر چه حجم بیشتر اخباری که این روزها در رسانه های مختلف خبری و تحلیلی به حوزه سیاست ارتباط پیدا می کند اما تقریبا جملگی تحلیل گران در نهایت « اقتصاد » را به عنوان اصلی ترین دغدغه این روزها عنوان می کنند. در همین راستا طی یک نظر سنجی گسترده از فعالان اقتصادی مهم ترین موارد مرتبط با حوزه اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. آنچه در ادامه می آید جمع بندی نظر سنجی های به عمل آمده پیرامون مسایل مربوط به اقتصاد، از اعضای کمیسیون های اتاق بازرگانی ایران و برخی از تشکل ها است که با برخی توضیحات کوتاه منتشر می شود.
نرخ ارز:
در رابطه با گزینه سایر توضیح این نکته ضروری است که 2.94% از فعالان اقتصادی بر این باور هستند که نرخ ارز باید شناور و با نظارت بانک مرکزی باشد. 2.94 درصد دیگر از آنان به تک نرخی مدیریت شده اعتقاد دارند. در کنار این دو نظر در رابطه با نرخ ارز 2.94 درصد به تکر نرخی قابل تهیه ار بازار و بانک و همچنین 2.94 درصد هم به ارز حاصل از صادرات نفت تمایل خودشان را اعلام کردند.
ما به ازای ارز صادراتی:
« در صورت نرخ ارز شناور سوال موضوعیت ندارد . » این اظهار نظر یکی از فعالان اقتصادی است که در نظر سنجی ما در توضیحات گزینه سایر مطرح شد.
گشایش ال سی خارجی:
گفتنی است 4 نفر از فعالان اقتصادی در رابطه با گزینه سایر توضیحات خود را مطرح کرده اند. یک نفر از آنان اعتقاد دارد سوال موضوعیت ندارد و یک نفر دیگر عنوان کرده که مهم نیست. « بر اساس شاخص های کیفی وارد کننده ارزش گذاری و تشویق گردد » و « بستگی به اعتبار رکت در نزد بانک گشایش کننده دارد » نیز دو اظهار نظر دیگر در رابطه با گزینه سایر است. همچنین یکی دیگر از فعالان اقتصادی دو مورد « ب » و « ج » را انتخاب کرده است که این اظهار نظر در گزینه سایر جای گرفته است.
قیمت گذاری کالا:
در پاسخ به این سوال که قیمت گذاری کالا چگونه اعمال گردد یک نفر از فعالان اقتصادی مورد « ب » و هم مورد « ج » را انتخاب کرده که رای او در گزینه سایر لحاظ شده است.
تعیین کالاهای اولویت دار برای تخصیص ارز:
جزییات گزینه سایر به این شرح است که در رابطه با این سوال یکی از فعالان اقتصادی عنوان کرده که اصلا لازم نیست و دیگری هم سوال را بی پاسخ گذاشته است. سه فعال اقتصادی دیگر گزینه سایر را انتخاب کرده و این موارد را نوشته اند:
« با توجه به گزینه الف سوال 1 کالای اولویت دارد و نرخ دوگانه جایی ندارد. »
« توسط تشکل ها و انجمن هر صنف و بانک مرکزی »
« در صورت نرخ شناور سوال موضوعیت ندارد »
ادامه وضعیت اشتغال با روند موجود:
آینده بنگاه های اقتصادی با ادامه وضعیت موجود:
گفتنی است سه فعال اقتصادی هر دو مورد الف و ب را انتخاب کردند و یکی از آنان هم اظهار نظری نکرده تا این رای این 4 نفر در گزینه سایر قرار گیرد.
پیش بنی سال 91 برای بخش تولید:
یکی از فعالان اقتصادی نظری دررابطه با این سوال نداشته و در گزینه سایر قرار گرفته است.
نرخ منطقی ارز برای تولید:
اظهار نظر 17 فعال اقتصادی در رابطه با این پرسش در گزینه سایر قرار گرفته است؛ به طوریکه 6 نفر از آنان اظهار نظری نکرده اند. 2 نفر بازار آزاد، 2 نفر مبنای عرضه و تقاضا، یک نفر 3450 تومان، یک نفر کارشناسی شده، یک نفر تابع مقدار صادرات، یک نفر 4000 تومان آزاد، یک نفر بالای 2000 تومان، یک نفر 2100 تا 2300 تومان شناور، یک نفر ارزش افزوده را نرخ منطقی ارز برای تولید عنوان کردند.
ارزیابی دخالت دولت در اقتصاد:
جزییات اظهار نظر در رابطه با گزینه سایر به این شکل است که 1 نفر غیر عاقلانه، یک نفر بازدارنده، یک نفر قانون گذاری، یک نفر کنترل کننده، یک نفر تمامی موارد را ارزیابی خود از دخالت دولت در مسایل اقتصادی عنوان کردند. گفتنی است یکی از فعالان اقتصادی نیز پاسخ به این سوال را بدون نظر گذاشته است.
تسویه بر مبنای چه نرخی صورت گیرد؟
«نرخ روز مبادله » ، « ضرورتی ندارد » ، « برابر مقررات با توجه به نرخ ارز شناور » اظهار نظر هایی است که در گزینه سایر مطرح شده است. همچنین دو فعال اقتصادی پاسخ به این سوال را بدون جوای گذاشته اند.
3939
نظر شما