یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران اعتقاد دارد ما امروز حدود ۲۵ درصد نسبت به رقبای خود در خرید کالاهای وارداتی، گران‌تر می‌خریم.

دیده بوسی تکنوکرات های بخش خصوصی و تبریک سال نو، شروع نخستین نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران در سال جدید را قدری با وقفه مواجه کرد، اما با دعوت رییس اتاق تهران، نمایندگان بخش خصوصی روی صندلی های زمردی طبقه هشتم مستقر شدند و سیزدهمین گردهمایی اتاق تهران در دوره هفتم رسما آغاز شد. موضوع دستورکار این نشست، ارائه راهکار های اتاق تهران در ارتباط با تحقق شعار اقتصادی امسال بود و اینکه عملیاتی شدن این شعار از نگاه فعالان بخش خصوصی چه می تواند باشد و الزامات اجرایی آن چگونه باید پیاده سازی شود.
یحیی آل اسحاق که در روزهای نخست آغاز سال نو و همزمان با اعلام سال تولید ملی، سرمایه ایرانی، در مصاحبه ها با رسانه ها دیدگاه های خود را بیان کرده بود، در این نشست نیز به طرح این موضوع پرداخت که بخش خصوصی در مسیر تحقق چه راهکاری دارد و دولت و ارگان های دیگر نیز چه وظایفی بر دوش خواهند داشت.

تفسیر درست از شعار امسال داشته باشیم
رییس اتاق تهران در آغاز سخنان خود، خاطرنشان کرد که سال 91، مسیر اقتصادی کشور سخت و پرچالش خواهد بود اما این احتمال نیز به وقت خود باقی است که اوضاع به گونه ای دیگر رقم بخورد.
آل اسحاق با اشاره به نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد که رویکر ایشان به مسائل اقتصادی محدود به چند سال اخیر نمی شود و مقام معظم رهبری از دوره اعمال قانون حفاظت نیز توجه ویژه ای به مسائل اقتصادی داشتند. به گفته رییس اتاق تهران، مقام معظم رهبری همانطور که خود فرموده اند، مسائل اقتصادی جزو اولویت های نظام است و از این رو ایشان در طول این سال ها با راهنمایی ها و هدایت روشنگرانه خود، سعی کرده اند پازل توسعه اقتصادی در کشور را با اعلام شعار اقتصادی سال، تکمیل کنند.

آل اسحاق با اشاره به عنوان شعار اقتصادی امسال، بر نوع تفسیر و ترجمه عناوین این شعار تأکید کرد و گفت: اگر در ارتباط با تفسیرو مفهوم شعار امسال به درک مشترک نرسیم شاید تفسیرهای مختلف و متفاوتی روی آن شکل بگیرد که اجرای این شعار را با چالش مواجه خواهد کرد. آل اسحاق گفت: باید ترجمه درستی از عناوینی مثل تولید ملی داشته باشیم باید بدانیم تولید ملی یعنی چه که از آن حمایت کنیم اگر تولید ملی درست ترجمه نشود این نگرانی وجود دارد که به دهه 60 برگردیم درحالی که تولید ملی باید مجموعه از توانایی‌های اقتصادی باشد که بتوانیم از مواهب و امکانات استفاده کنیم و بالقوه ها را به بالفعل تبدیل کنیم و اگر از منافع ملی صحبت می‌شود باید ببینیم کشورهایی که ترجمه درستی از تولید داشته اند به کجا رسیده‌اند و آنها که ترجمه غلط داشته اند به کجا رسیده‌اند.

بدخواهان ایران،جنگ اقتصادی راه انداخته اند
وی در ادامه به ظرفیت های اقتصادی کشور اشاره کرد که پس از انقلاب اسلامی شکل گرفته است. او خاطرنشان کرد: ما به لحاظ ذخایر،‌ماشین‌آلات،‌منابع طبیعی و قوانین وضعیت مناسبی داریم اما همه این ها بالقوه است و باید بالقوه‌ها به بالفعل تبدیل شود. آل اسحاق در عین حال، تصریح کرد که ایران وارد جنگ اقتصادی با کشورهای دشمن و بدخواه ملت شده است و افزود: در حوزه بین الملل نیز امروز شاهد آن هستیم که حوزه چالشی ما با بدخواهان مسائل اقتصادی است به گونه ای که نخست وزیر اسرائیل و رییس جمهور آمریکا در نشست مشترکی که با یکدیگر داشتند،رسما اعلام کردند که نیازی به جنگ نظامی با ایران نیست و باید با ایران وارد جنگ اقتصادی شوند.

رئیس اتاق تهران در ادامه افزود: ما امروز حدود 25 درصد نسبت به رقبای خود در خرید کالاهای وارداتی گران‌تر می‌خریم و اگر واردات را 60 میلیارد دلار در نظر بگیریم، حدود 15 میلیارد دلار گران تر خریده می‌شود که این مبلغ را مردم و تولیدکنندگان می پردازند اما از طرفی قیمت نفت از 70 دلار به 110 دلار رسیده و مازاد درآمد کشور به خزانه دولت وارد می‌شود.
آل اسحاق بر ترجمه و تفسیر صحیح از عناوین شعار امسال تأکید کرد و گفت: تولید ملی که در شعار امسال به آن تأکید شده است، مجموعه ای از توانایی ها و اقتداری است که باعث می شود ما منافع خود را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم و ارزش افزوده ایجاد کنیم به گونه ای که ارزش افزوده در کشور از سطح ملی بالا رود.
وی افزود:‌ این که توان اقتصادی مترادف با دارایی های طبیعی قرار گیرد جریان انحرافی است؛‌مگر ژاپن منابع طبیعی دارد یا کشورهای آفریقایی که منابع زیادی دارند مگر وضعیت اقتصادی مناسبی دارند. داشتن مواهب موهبت نیست چگونگی تبدیل آنها مهم است.
رییس اتاق تهران در ادامه، نسبت به تفسیر و ترجمه غلط از عناوین شعار اقتصادی امسال هشدار داد و گفت: نگران هستیم که با ترجمه غلطی که از این شعار می شود، اقتصاد کشور به دهه 60 بازگردد. آل اسحاق گفت: ترجمه غلط از تولید ملی می‌تواند ما را به گمراهی ببرد در تعریف سرمایه هم باید دقت شود سرمایه فقط پول نیست در تئوری‌های علمی مشخص شده است که سرمایه به تنهایی پول نیست فعالان اقتصادی ایرانیان خارج از کشور، کارآفرینان، تولید کنندگان اینها سرمایه‌های واقعی کشور هستند لذا از آنچه به عنوان ایران تلقی داریم باید استفاده بهینه کنیم تا خروجی حداکثری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه بین منافع ملی و منافع حیاتی تفاوت وجود دارد اظهار داشت: منافع حیاتی منافعی است که مردم به خاطر آن تمام وجودشان را فدا می‌کنند؛ وقتی حرف از جنگ اقتصادی می‌شود دیگر بحث منافع ملی نیست بلکه منافع حیاتی است امروز مسئله امنیت،‌امنیت نظامی نیست امنیت اقتصادی است و برای مقابله با تحریم ها و جنگ اقتصادی نیازمند نظم و انضباط ملی هستیم.

برخورد جدی با تخلف های اقتصادی
به گفته رئیس اتاق تهران، همانطور که در جنگ نظامی اگر کسی تخلف می کرد دادگاه صحرایی تشکیل می شد امروز هم اگر کسی تخلف می کند باید برخورد شود ما نیازمند ستاد فرماندهی اقتصادی هستیم با تشتت و به هم ریختگی نمی شود کار کرد. او تصریح کرد: تولید کنندگان ما در واقع افسران عملیاتی جنگ اقتصادی هستند.

نیاز به ایجاد دو میلیون شغل در سال
وی با توجه به اهمیت کار و اشتغال در کشور تاکید کرد: ما نیازمند سالانه دو میلیون شغل ضروری هستیم و نیروی کار ما باید خودشان توانایی های فردی، فنی و حرفه ای خود را تقویت کنند. باید توجه داشته باشیم که تنها امسال سال اقتصادی نیست ما باید برای یک دهه اقتصای برنامه ریزی کنیم.
آل اسحاق افزود: ضمن تشکر از دولت اگر امروز منافع حیاتی ما در اولویت اول کشور است دولت باید به مسائل اقتصادی توجه کند؛ متر دولت باید متر اقتصاد و تولید باشد؛ جنس اقتصادی شعاری نیست. واقعیت این است که دولت به بخش تولید و پیمانکاران بدهکار است و شکی هم در آن نیست و احتیاجی به جر وبحث نیست.

دولت بدهی های خود به بخش خصوصی را صاف کند
رئیس اتاق تهران تصریح کرد: اگر قرار است از تولید حمایت کنیم دولت باید بدهی خودش را بدهد البته دولت باید منابع لازم داشته باشد لذا لازم است مجلس منابع لازم را در اختیار دولت قرار دهد تا مجلس به دولت امکان ندهد دولت نمی‌تواند کار کند اگر قرار است منافع حیاتی کشور حوزه اقتصادی باشد نباید در این حوزه دعوا و نزاع کرد. امروز حوزه ما نباید حوزه دعوا باشد باید حوزه تعامل داشته باشیم، امروز که بودجه در اختیار مجلس است مجلس می‌تواند تعامل لازم را در این خصوص با دولت داشته باشد. مجلس نباید کاری کند که ملت از آن طلبکار شود مجلس باید راهی پیدا کند که دولت به وظایف خودش عمل کند.

وی افزود: تولیدکنندگان هم باید به وظایف خود عمل کنند در قیمت، کیفیت، خدمات پس از فروش‌،‌دور اندیشی، نگاه برون نگر باید برنامه ریزی بلند مدت برای توسعه وجود داشته باشد.

مردم از تولید داخلی با خرید از جنس داخلی حمایت کنند
رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: دولت باید بخشی از هزینه های مترتب در جامعه را تامین کند اگر این حوزه ،حوزه جنگ است دولت باید در هزینه های مردم مشارکت کند مردم هم اگر جنس خارجی بخرند آب در آسیاب دشمن ریخته اند و غیرت ایرانی اجازه نمی دهد چنین اتفاق بیافتد.
وی افزود: ارزش شدن جنس خارجی و ضدارزش شدن جنس داخلی موضوعی است که باید به آن توجه شود. همه ما می‌دانیم که در یک شرایط ویژه هستیم لذا در این شرایط تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی باید سینه خود را سپر کنند و خودشان را نشان دهند.
3939

کد خبر 207322

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین