۵ نفر
۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۱
پنج عضو غیردائم شورای امنیت مشخص شدند

«اسوشیتدپرس» نوشت که کشورهای لتونی، بحرین، کنگو، لیبریا و کلمبیا در انتخابات مجمع عمومی، موفق به کسب کرسی در شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند.

به گزارش خبرآنلاین، این خبرگزاری افزود مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۹۳ عضو، رأی‌گیری مخفی را برای پنج کرسی چرخشی در شورای امنیت ۱۵ عضوی برگزار کرد و کشورهای بحرین ۱۸۶ رأی، کنگو ۱۸۳ رأی، لیبریا ۱۸۱ رأی، کلمبیا ۱۸۰ رأی و لتونی ۱۷۸ رأی به دست آوردند.

به گزارش ایرنا، به نوشته اسوشتدپرس، این کشورها از ماه ژانویه دوره‌ دو ساله‌ خود را در قدرتمندترین اما به‌شدت دوقطبی‌ترین نهاد سازمان ملل آغاز خواهند کرد.

این نخستین حضور لتونی در شورای امنیت است. «بایبا براژه» وزیر امور خارجه لتونی، پس از رأی‌گیری به خبرنگاران اظهار داشت: تجربه تاریخی، ما را در موقعیتی قرار می‌دهد که بتوانیم بفهمیم، همدلی کنیم و با همه‌ مناطق جهان شراکت برقرار کنیم.

براژه گفت: لتونی از هیچ تلاشی برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین دریغ نخواهد کرد و همچنین در کاهش رنج‌ها در خاورمیانه، غزه، آفریقا و دیگر درگیری‌های جهانی تلاش خواهد کرد.

طبق این گزارش، بحرین نماینده کشورهای عرب در شورای امنیت خواهد بود و «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه این کشور گفت «هدف ما تقویت صلح و ثبات در منطقه‌مان است».

این گزارش آورده است: بر اساس منشور سازمان ملل، شورای امنیت موظف به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است، اما در برابر دو بحران بزرگ اخیر (جنگ در غزه و اوکراین) ناکام مانده است. ... تلاش‌ها برای اصلاح شورای امنیت به‌منظور بازتاب واقعیت‌های ژئوپلیتیکی سال ۲۰۲۵، نه شرایط دوران پس از جنگ جهانی دوم که سازمان ملل در آن زمان بنیان نهاده شد، چند دهه‌ است ادامه دارد. اما این تلاش‌ها تاکنون ناکام مانده‌اند.

۳۱۰۳۱۰

کد خبر 2073703

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • گلاب IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 3
    این سازمان ملل درست وواقعی نیست .یعنی چه که یک جزیره بد چند صد هزار نفر بنام یک کشور باشد ویک رای مثل چیت وهنر دومیلیاردی داشته باشند اصلا انها باید بعنوات ناطر باشند کشور هابای. حد اقل بیست میلیون جمعیت داشته باشند وبقیه همگی تا بیست میلیون یک رای داشته باشند.
    • IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
      1 0
      مهم نیست که کشورهاچقدرجمعیت ویاچقدرمساحت دارندمهم این است که مردمشان دراسایش باشند
  • اشنا IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    1 2
    ۵تاکشورکوچک توسری خورمیخواهندبهمراه کشورهای قلدرباحق وتوعدالت رادراین کره خاکی تامین کنند؟جمع کل جمعیت ومساحت این کشورهاچقدراست؟نصف ایران هم نیستندجریت دارندمخالفت باامریکاوا وپاکنند؟می خواهندامنیت رابرای ج؟معیت چنیدین میلیاردی جهان تامین کنند؟اصلا"درکی ازجمعیت چندمیلیاردی دارند؟
  • سید محمد IR ۰۶:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
    1 0
    سازمان ملل،،کیلو چنده ،،،سازمان ملل،همه و همش یعنی امریکا،،،خیلی مسخره هست که 15 عضو اصلی سازمان 14 تاش،،قطنامه رو قبول میکنن،بعد چون یه کشور اونم آمریکا قبول نکرده تصویب نمیشه ،خوب معلومه یعنی شما ها هیچ پوخی نیستین اینجا حرف اول و آخر رو آمریکا میزنه،،،گوه به این سازمان که با حرف آمریکا میچرخه،خاک عالم تو سر رهبران عربها ،،که اگه سر سوزنی غیرت داشتن الان وضعیت غزه این نبوده ،،،واقعا حالم از هر چی عربه بهم میخوره ،،داخلی و خارجی ندارد ،،عجم عجمه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین