اختلاف این دو معاون از جایی شروع شد که اوجی معاون وزیر نفت در امور گاز از نبود هیچگونه مشکلی در عرضه و قیمت گاز تحویلی به پتروشیمی ها تاکید کرد که این اظهارات یکساعت بعد با واکنش بیات معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی مواجه شد.
جواد اوجی مدیرعامل شرکت ملی گاز در نخستین نشست خبری نمایشگاه نفت امسال در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر بالا بودن قیمت فروش گاز به واحدهای پتروشیمی داخلی، گفت: در حال حاضر صنایع پتروشیمی روزانه 35 میلیون مترمکعب گاز به عنوان سوخت و خوراک دریافت میکنند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی ارزان ترین قیمت گاز به صنایع کشور به ویژه پتروشیمیها فروخته می شود، تصریح کرد: هم اکنون صنایع کشور هر متر مکعب گاز را با قیمت 70 تومان (معادل 5 سنت) خریداری می کنند و محدودیتی هم برای گازرسانی به صنایع پتروشیمی اعمال نشده است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز با بیان اینکه در حال حاضر ترکیه هر متر مکعب گاز را 54 سنت به پتروشیمیهای خود میفروشد، بیان کرد: با این وجود صنایع پتروشیمی ترکیه با این قیمت گاز هم سودآور است و هم محصولات خود را به اروپا صادر می کند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به بدهیهای گازی صنایع پتروشیمی داخلی به شرکت ملی گاز، خواستار وصول این بدهیهای گازی توسط صنایع پتروشیمی داخلی شد.
دراین بین یکساعت بعد مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جمع خبرنگاران حضور یافت و در واکنش به فروش ارزان گاز به پتروشیمیهای داخلی، تاکید کرد: در حال حاضر به تمامی روستاهای کم خانوار کشور گازرسانی میشود آن وقت می گویند قیمت گاز پتروشیمیها گران است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هم اکنون از مجموع حدود 650 میلیون متر مکعب گاز تولیدی کشور تنها 9 درصد آن به صنایع پتروشیمی تحویل میشود، تصریح کرد: قبل اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها قیمت گاز پتروشیمیها حدود 15.6 تومان بود که هم اکنون به 70 تومان رسیده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نباید قیمت فروش گاز صنایع پتروشیمی کشور را با ترکیه مقایسه کرد، بیان کرد: ترکیه که ذخایر گاز طبیعی ندارد اما هم اکنون ایران دومین ذخیره گاز جهان را در اختیار دارد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گاز تحویلی به صنایع پتروشیمی قطر و عربستان و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به مراتب کمتر از ایران است، تبیین کرد: از سوی دیگر ترکیه هم از گاز وارداتی ایران برای تامین خوراک صنایع بالادستی پتروشیمی خود استفاده نمیکند.
وی با یادآوری اینکه ترکیه یکی از بزرگترین واردکنندگان محصولات پلیمری ایران است، گفت: هم اکنون قیمت گاز و فرمول فروش خوراک برای سرمایه گذاران داخلی مطلوب نیست اما در مجموع باید گفت قیمت فعلی فروش گاز به پتروشیمیها رضایت نسبی سرمایه گذاران را به همراه دارد.
بیات همچنین با اشاره به اظهارات مدیر عمل شرکت گاز، یادآور شد: جهت استحضار ترکیه از گاز وارداتی ایران برای تولید اوره و آمونیاک استفاده نمی کند بلکه به دنبال توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی است.
براساس این گزارش،موضوع قیمت فروش گاز طبیعی به منظور تامین خوراک و سوخت مورد نیاز صنایع پتروشیمی همواره در سالهای اخیر به محلی برای اختلاف نظر در بین مدیران شرکت گاز و صنایع پتروشیمی تبدیل شده است.
بر این اساس در دولت نهم این موضوع به قدری تشدید شد که یک مناظره غیر حضوری درباره قیمت و حجم گاز تحویلی به صنایع پتروشیمی بین سیدرضا کسایی زاده و غلامحسین نجابت مدیران وقت عامل شرکتهای ملی گاز و صنایع پتروشیمی در رسانهها شکل گرفت.
با این وجود به نظر می رسید که در برنامه پنجم توسعه این موضوع مورد اختلاف بین این دو شرکت مادر تخصصی مجموعه وزارت نفت حل شده است و دو شرکت به یک سیاست واحد دست یافته اند.
اما در نخستین روز از برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران موضوع فروش گاز بار دیگر منجر به روشن شدن آتش اختلاف بین مسئولان شرکت ملی گاز و صنایع پتروشیمی شده است.
/22131
حاشیه های روز اول برگزاری نمایشگاه صنعت نفت را شاید بتوان در مناظره غیرعلنی دو معاون وزیر نفت خلاصه کرد.
کد خبر 208539
نظر شما