هوشنگ بازوند در آغاز عملیات ریلگذاری طرح ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه به عنوان بیست و پنجمین استان کشور که به خط ریلی متصل میشود افزود: هماکنون در کشور ۱۵ هزار و ۷۵۴ کیلومتر ریل در حال بهرهبرداری است که نقش جابهجایی بار و مسافر را به اندازه کافی به عهده دارند.
وی گفت: نزدیک به چهار هزار و ۱۸۹ کیلومتر ریلگذاری جدید در حال مطالعه است که این امر نشاندهنده عزم جدی دولت برای ساخت زیرساختهای حمل و نقل به خصوص حمل ونقل ریلی است.
آغاز خط ریلی چهارمحال و بختیاری
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: چهارمحال و بختیاری بیست و پنجمین استان کشور است که به خط ریلی و راه آهن متصل میشود و با حضور وزیر راه و شهرسازی عملیات ریلگذاری آغاز شد و پیش بینی میشود تا پایان سال آینده عملیات ریلگذاری و اتصال به شبکه ریلی کشور به اتمام برسد.
بازوند گفت: این خط ریلی بخشی از کریدور ارتباط ریلی تهران، اصفهان به خوزستان است و یکی از قویترین کریدورهای اقتصادی کشور است که هزینه بالایی برای تکمیل این طرح نیاز است.
وی اظهار داشت: با فعال شدن این طرح سه میلیون تن بار در منطقه جابهجا می شود که در رشد اقتصاد استان چهارمحال وبختیاری تاثیرگذاری بالایی دارد.
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: هماکنون برای تهیه ۳۰ هزار تن ریل با ذوب آهن قرارداد منعقد شده است که نزدیک به ۱۲ هزار تن این میزان مربوط به اجرای طرح راه آهن مبارکه به شهرکرد است.
وی اظهار داشت: پیش بینی شده است که برای اجرای این طرح چهار هزار میلیارد ریال (۴۰۰ میلیارد تومان) اعتبار هفته آینده به استان اختصاص داده شود.
توسعه راههای چهارمحال و بختیاری به بزرگراه و آزادراه نیازمند ۴۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار
بازوند با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری به زیرساخت آزاد راه مجهز نیست گفت: توسعه راههای استان به بزرگراه و آزادراه به ۴۴۰هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: هماکنون ۳۴۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۰۲ کیلومتر راه اصلی، ۲هزار و ۷۰۵ کیلومتر راه فرعی و روستایی در استان وجود دارد و هشت کیلومتر تونل اجرا میشود.
وی گفت: تکمیل طرحهای در حال اجرای در حوزه راهسازی به ۱۷۰ هزار میلیارد ریال(۱۷ همت) اعتبار نیاز دارد که به سرانجام برسد.
به گفته وی، اجرای پروژههای راهسازی که آغاز نشده است در مجموع ۲۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در مجموع برای اینکه راههای چهارمحال وبختیاری به بزرگراه و راه اصلی تبدیل شود به ۴۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
راه اهن مبارکه- سفید دشت-شهرکرد نقش مهمی در توسعه خطوط ریلی در جنوب غربی کشور دارد
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال وبختیاری گفت: راهآهن مبارکه -سفیددشت- شهرکرد بعنوان بخش مهمی از پروژه «راهآهن اصفهان-مبارکه-سفیددشت-شهرکرد» به عنوان نقطه اتصال کریدور ریلی اصفهان- اهواز است که نقش مهمی در توسعه خطوط ریلی در جنوب غربی کشور دارد.
خدایار باقری در آیین ریل گذاری راه اهن مبارکه، سفید دشت به شهرکرد افزود: این پروژه شامل چهار قطعه است که قطعه نخست آن ۴۱ کیلومتر، قطعه دوم۲۰ کیلومتر و قطعه سوم و چهارم ۳۱ کیلومتر و در مجموع ۹۲ کیلومتر طول دارد. شهرستان مبارکه در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد.
وی با اشاره به پیگیریهای استاندار چهارمحال و بختیاری، مجمع نمایندگان مجلس و مسوولان استانی برای سرعت بخشی در روند اجرای این پروژه ریلی به عنوان یکی از مطالبههای مهم مردم استان ار دولت چهاردهم افزود: این پروژه یکی از طرحهای اولویتدار ریلی کشور است و از مجموع اعتبارات استجازه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته چهار هزار میلیارد ریال و از محل منابع بودجه عمومی نیز چهار هزار میلیارد ریال به این طرح تزریق شد.
به گفته وی، تا پایان سال آینده عملیات احداث تکمیل و سوت قطار در استان به صدا در خواهد آمد.
گفتنی است، ریلگذاری راهآهن مبارکه، سفیددشت به شهرکرد روز سهشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
راهآهن مبارکه -سفیددشت- شهرکرد بعنوان بخش مهمی از پروژه «راهآهن اصفهان-مبارکه-سفیددشت-شهرکرد» و به عنوان نقطه اتصال کریدور ریلی اصفهان- اهواز نقش مهمی در توسعه خطوط ریلی در جنوب غربی کشور دارد.
این پروژه شامل چهار قطعه است که قطعه نخست آن ۴۱ کیلومتر، قطعه دوم۲۰ کیلومتر و قطعه سوم و چهارم ۳۱ کیلومتر و در مجموع ۹۲ کیلومتر طول دارد. شهرستان مبارکه در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. فاصله اصفهان تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز ۱۰۵ کیلومتر است. استان اصفهان در حوزه خطوط ریلی دارای ۶۲۰ کیلومتر خط اصلی، ۳۳۷ کیلومتر خط فرعی و ۳۷ ایستگاه راه آهن است.
نظر شما