وصول ۹هزار و۶۷۰ میلیارد ریال مالیات در چهارمحال و بختیاری

ایرنا نوشت: مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: در بهار امسال ۹ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال مالیات در چهارمحال و بختیاری وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد رشد داشته است.

عزیزالله گنجی تاکید کرد: در بهار امسال ۹ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال مالیات در چهارمحال و بختیاری وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد رشد داشته است.

وی رشد نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی را از ۵.۷ به ۸.۳ درصد دانست و افزود: سهم مالیات در بودجه که کمتر از ۳۰ درصد است به حدود ۵۰ درصد رسیده است.

گنجی به توزیع عوارض ارزش افزوده علاوه بر وصول درآمدهای مالیاتی در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: در بهار امسال چهار هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال از محل عوارض ارزش افزوده بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، روستاهای بدون دهیاری و عشایر استان توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۸ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به توزیع هشت هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل عوارض ارزش افزوده بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، روستاهای بدون دهیاری و عشایر چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۳ یادآور شد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۶۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری، میزان مالیات وصولی سال گذشته بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال بود که شامل ۹۸.۵ درصد درآمدهای استان می‌شود.

وی با اشاره به تحقق ۱۱۵ درصدی اهداف پیش‌بینی شده وصول مالیات در چهارمحال و بختیاری همزمان با سال ۱۴۰۳ گفت: این میزان نسبت به سال قبل از آن ۶۰ درصد بیشتر بوده است.

گنجی تاکید کرد: ترکیب درآمدهای مالیاتی چهارمحال و بختیاری ۳۵ درصد از اشخاص حقوقی، ۲۴ درصد از کالا و خدمات (ارزش افزوده)، ۱۲ درصد درآمد حقوق، ۱۱ درصد مشاغل و ۱۸ درصد سایر موارد است.

وی بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی را شامل معافیت دانست و افزود: علاوه بر وصول مالیات وظیفه نظارت و رسیدگی به وضعیت مؤدیان مالیاتی را داریم.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ که در سال ۱۴۰۳ محقق شد، بیش از ۷۷ درصد درآمد مشمول مالیات ابرازی در بخش اشخاص حقوقی از نوعی معافیت مالیاتی برخوردار بوده که سهم بالایی است.

وی مجموع درآمد مشمول مالیات واحدهای تولیدی و معدنی چهارمحال و بختیاری که از معافیت ویژه ماده ۱۳۲ برخوردارند را برابر ۴۳ درصد کل درآمد مشمول مالیات ابرازی اشخاص حقوقی دانست و یادآور شد: در مالیات حقوقی ۷۷ درصد مالیات مربوط به بخش تولید، ۹ درصد بخش بازرگانی و ۱۴ درصد بخش خدمات است.

گنجی با اشاره به لزوم ساده‌سازی و تسهیل روش‌های وصول مالیات در حوزه مشاغل اظهار داشت: در این راستا اجرای تبصره ماده ۱۰۰ در دستور کار قرار گرفته و مالیات مؤدیان مالیاتی این تبصره بدون هرگونه رسیدگی و مراجعه احتمالی مؤدیان و بدون نیاز به تسلیم اظهارنامه به‌صورت مقطوع مشخص می‌شود.

وی گفت: سال گذشته برای سال ۱۴۰۲ افزون‌بر ۸۸ هزار مؤدی مشاغل بیشترین بهره‌برداری را کردند و مالیات‌شان به‌طور مقطوع مشخص شد و مالیات ۷۶ درصد مؤدیان مالیاتی مشمول ماده ۱۰۰ برابر صفر و سه درصد صاحبان مشاغل مشمول ماده ۱۰۰ بیش از ۳۰۰ میلیون ریال بوده است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: بیشترین سرانه مالیات هر صنف در سه سال اخیر در استان مربوط به دندان‌پزشکان و پزشکان، داروخانه‌ها و وکلا، رستوران‌داران، طلا و جواهرفروشان و کمترین هم مربوط به هنرمندان است.

وی افزود: در سال گذشته ۳۱ پروژه به‌عنوان طرح نشان‌دار کردن مالیات بر روی سامانه‌های مالیاتی قرار گرفت و مؤدیان برای هزینه‌کرد مالیات‌شان از میان این طرح‌ها در حوزه‌های کشاورزی، محیط‌زیست، آموزش عالی، حمل‌ونقل، آموزش و پرورش و سایر موارد انتخاب کردند.

گنجی به ثبت‌نام ۲۲۰ هزار مؤدی در سامانه‌های مالیاتی چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: از این تعداد ۱۰۰ هزار مؤدی از لحاظ اقتصادی فعال هستند.

وی یادآور شد: اعتماد به مؤدی، نیاز نبودن به رسیدگی‌های مالیاتی به‌صورت میدانی، بی‌نیازی مراجعه مأموران مالیاتی به محل کار مؤدی، جلوگیری از صورت‌حساب‌های غیرواقعی و برقراری عدالت مالیاتی از مهم‌ترین ویژگی‌های سامانه مالیاتی به‌شمار می‌رود.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: براساس برنامه هفتم توسعه کشور خیران نیک‌اندیشی که بتوانند در اجرای طرح‌های دولتی مشارکت کنند، می‌توانند از مشوق‌های مالیاتی بهره‌مند شوند که البته باید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه اجرایی موافقت و خیران نیک‌اندیش ۵۰ درصد هزینه طرح را پرداخت کنند.

وی گفت: مدت تسلیم اظهارنامه هر ساله تا پایان مردادماه است که قرار است با گرفتن مجوز در سطح ملی امکان تمدید آن تا پایان شهریورماه وجود دارد.

گنجی تاکید کرد: سال گذشته ۲۱۶ مورد فرار مالیاتی در چهارمحال و بختیاری از سوی مردم استان گزارش شد.


به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

کد خبر 2089504

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار