به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انجمن هنر ژاپن فهرست برندگان امسال جایزه بزرگ سلطنتی ژاپن (Praemium Imperiale) را اعلام کرد. این جایزه معتبر که به عنوان «نوبل هنر» شناخته میشود، هر ساله به چهرههای برجسته در پنج حوزه نقاشی، مجسمهسازی، معماری، موسیقی و سینما و هنرهای نمایشی اهدا میشود.
براساس گزارش ایرنا، مارینا آبراموویچ، هنرمند مطرح صرب که به دلیل آثار جسورانهاش شناخته میشود، برنده جایزه بخش مجسمهسازی شده است. او در سال ۱۹۷۴ میلادی(۱۳۵۳ شمسی) با اجرای «ریتم صفر» (Rhythm ۰) در یک گالری در شهر ناپل توجه جهانی را به خود جلب کرد. در این اجرا، تماشاگران میتوانستند با استفاده از ۷۲ شیء روی میز، آزادانه با او تعامل کنند؛ اجرایی ششساعته که در نهایت با نگه داشتن یک اسلحه پُر به سمت سر او پایان یافت.
در بخش نقاشی، پیتر دویگ، هنرمند اسکاتلندی، برای آثار مدرن و ترکیبهای رنگی و فضایی متمایز انتخاب شد. بسیاری از آثار شناختهشده او حاصل دو دهه زندگی در ترینیداد و توباگو است. او سالانه تنها شش تابلوی نقاشی تولید میکند و آثارش معمولاً به قیمت چند میلیون یورو فروخته میشود.
ادواردو سوتو د مورا، معمار پرتغالی، نیز به دلیل رویکرد مینیمالیستی و بکارگیری هوشمندانه مصالح طبیعی، برنده بخش معماری شد. او پیشتر در سال ۲۰۱۱ نیز برنده جایزه معماری پریتزکر شده بود.
در بخش سینما و هنرهای نمایشی، آن ترزا دِ کرزماکر، طراح بلژیکی حرکات موزون، نخستین فرد از کشورش است که این جایزه را در این حوزه دریافت میکند. او بیش از ۶۰ اثر در چهار دهه فعالیت خود خلق کرده است.
در حوزه موسیقی، آندراش شیف، پیانیست زاده مجارستان، به دلیل تفسیرهای بینظیرش از آثار باخ و همچنین فعالیتهای اجتماعیاش شناخته شده است. او از جمله هنرمندانی است که اجرای کنسرت در کشورهایی با دولتهای راستافراطی مانند اتریش و مجارستان را تحریم کرده است و از سیاستهای دولت ویکتور اوربان نیز بهشدت انتقاد کرده است.
مراسم رسمی اهدای جوایز روز ۲۲ اکتبر ۲۰۲۵ (۳۰ مهر ۱۴۰۴) در توکیو برگزار شود و هر یک از برندگان، ۱۵ میلیون ین (حدود ۱۰۱ هزار و ۲۰۰ دلار) دریافت خواهند کرد.
۵۹۲۴۴
نظر شما