واحدمرکزی خبر نوشت:

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با منطقی خواندن برخی افزایش قیمت ها در اثر تورم، گرانفروشی را تخلف و نیازمند برخورد دانست.
محمدحسن نکویی مهر، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته با اشاره به 12 میلیون بازرسی از ابتدای شروع هدفمندی و تشکیل بیش از 900 هزار پرونده گفت: بازرسی گسترده ادامه دارد.
وی افزایش قیمت ها را به دو دسته گرانی ناشی از تورم و گرانفروشی تقسیم کرد و گفت: برخی تغییر قیمت ها می توانند منطقی و بر مبنای تغییر قیمت عوامل تولید، قیمت های جهانی،‌ تغییر نرخ ارز و مانند آن باشد که به افزایش قیمت کالا منجر می شود.
نکویی مهر در ادامه گفت: در این حالت برای حمایت از تولید که خود حمایت از مصرف کننده هم تلقی می شود، قیمت ها در حداقل خود و براساس کارشناسی اصلاح می شود.
وی تورم یا گرانی را یک بیماری اقتصادی که در بیست سال گذشته به طور متوسط به 20 درصد می رسیده است، دانست و افزود: گرانی علل مختلفی دارد از جمله افزایش نقدینگی، قیمت ارز، قیمت های جهانی و بحث تقاضا اعم از مصرفی و سرمایه ای حتی مخارج و بودجه دولت در این امر تاثیر دارد.
رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با توجه به واردات حدود 90 درصد روغن ها و چربی های وارداتی و افزایش سی درصدی قیمت آنها و نیز تغییر 17 درصدی قیمت ارز تصریح کرد: اگر تغییر قیمت منطقی اعمال نشود، تولید هم انجام نخواهد شد.
وی در مورد مبارزه با گرانفروشی با اشاره به حدود 900 هزار گزارش مردمی در سال گفت: در اکثر نقاط شهری کشور یعنی در بیش از 400 نقطه مراکز 124 مستقر هستند که در کمتر از یک ساعت، حتی در بسیاری مناطق در نیم ساعت رسیدگی به شکایات‌ آغاز می شود علاوه بر این بیش از 3000 بازرسی به همراه 2000 بازرس صنفی و بیش از 5000 ناظر افتخاری به ما کمک می کنند.
نکویی مهر با تاکید بر اهمیت سیاستگذاری در هر بخش افزود: باید به شکل مناسب تامین مواد اولیه انجام شود برای مثال در مورد شیر، مواد اولیه یعنی علوفه و دیگر نهاده ها نقش اساسی داشتند از جمله جو که 50 درصد افزایش قیمت داشت و به همین علت قیمت شیر خام هم افزایش یافت و این شیر خام هم خودش نهاده ای برای کارخانه های فرآورده های شیری محسوب می شود.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از افزایش قیمت ها ابتدا باید کاری کنیم که قیمت نهاده ها تغییر نکند،‌البته برخی از آنها مانند قیمت ارز و قیمت های جهانی خارج از کنترل هستند.
نکویی مهر در انتها به دو طرح تشدید نظارت و نیز پلمپ واحدهای متخلفی که تخلف خود را تکرار می کنند به عنوان طرح های جدید سازمان خود برای کنترل بازار اشاره کرد.
 علی مژده ای پور،‌ رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، هم در این گفتگو بازار را موجودی فعال که نظام های تولید،‌توزیع و مصرف در آن دخیل هستند، دانست و گفت: متولیان بازار مردم هستند و تخلف ها حقوق مردم است بنابر این اگر آنها گزارش نکنند هم از حق خود گذشته اند و چه بسا به حق دیگران هم اجحاف شده است.
وی افزود: رسیدگی به پرونده های تشکیل شده تا اجرای حکم به عهده سازمان تعزیرات حکومتی است همکاران ما هم از صبح تا ظره به پرونده های رسیده از نهادهای ذیربط رسیدگی می کنند و بعد از ظهرها هم به عنوان گشت سیار در سطح کشور فعالیت می کنند.
مژده ای پور با اشاره به فعالیت 22 تا 23 گشت در سطح شهر تهران که در محل تخلف را رسیدگی و حکم را هم صادر می کنند گفت: در استانها هم با توجه به شرایط و ظرفیت چنین اقدامی صورت گرفته است به گونه ای که ما در اسفند سال گذشته 96 هزار گشت سیار داشتیم که نتیجه آن صدها هزار پرونده با بیش از 90 درصد رسیدگی در محل بود.
وی افزود: در مورد شیر، کارگروه کنترل بازار موضوع را به استاندار تهران ارجاع دادند و آنجا کارگروهی تشکیل و قیمت 630 تومان تعیین شد، از این رو هر گونه افزایش قیمت پس از مصوبه از نظر ما گران فروشی تلقی می شود.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کم فروشی را هم تخلف دانشت و گفت: اگر کالا یا خدماتی از آن میزان و معیار تعیین شده کمتر باشد تخلف است و قانون گذار سخت گیری بیشتری برای کم فروشان در مقایسه با گران فروشان در نظر گرفته است.
مژده ای پور، با اشاره در پایان گفت:‌این اطمینان را به مردم می دهیم که با هر گونه بی انظباطی و تخلفی در سطح بازار برخورد خواهیم کرد تا قیمت ها به جایگاه واقعی خود برسد.

/3131

کد خبر 209186

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    5 0
    خب افزایش قیمت که به نظر ایشان منطقی میاید. در مورد کم فروشی چطور ! که تولید کنندگان از وزن و اندازه و ... محصولاتشان می کاهند. ما از صبح که بلند میشویم باید برویم فقط شکایت کنیم. پس وظیفه سازمان حمایت از مصرف کنندگان چیست؟ بنظرم بی مصرف ترین سازمان همین سازمان مثلا حمایت از مصرف کنندگان است. که خب معلوم است عدم برخورد ایشان با این همه موارد ملموس از کجا نشات میگیرد.
  • سعيد IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    6 0
    كي بود كي بود من نبودم . اين سازمانهاي عريض و طويل بيشتر بدرد مديران ميخوره كه باهاش درآمد كسب كنند وگرنه همه ميدونن كه اقتصاد ايران دچار يك دور و تسلسل شده. ازين طرف دولت ارز رو گرون ميكنه كه همين عامل ميتونه شروع خوبي باشه براي گرانيهاي بعدي.مواد اوليه و تجهيزات و ساير هزينه هاي توليد كننده بالا ميره حالا بايد توليد كنده گرون تر بفروشه مصرف كننده هم كه گرون خريده نرخ كالا و خدماتش رو ميبره بالا پس توليد كننده با يك عامل گران ديگه توليد مواجه ميشه پس محصولشو گرونتر ميكنه مصرف كننده گرون ميخره....... و اين دور و تسلسل با گران كردن فقط ارز پيش اومد حالا خودتون حساب بقيه شو بكنيد
  • بدبخت IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    5 0
    سلام خسته نباشند رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان آنها که دارند از درد ما چه خبردارند مگر حقوق و دست مزدها ما با نرخ جهانی افزایش پیدا میکند قیمتها هروز افزایش دارند ازقبضها گرفته تا موادغذایی و البسته و مسکن به کدام درمان برسیم و آقایان می فرمایند صحیح است نرخ ها رامانند کشورهای دیگر ثابت نگه دارید ومردم درکشورهای دیگر برای 2و 3 درصد اعتراض می کنند ولی مردم صبور ایران برای حفظ کشورشان سکوت می کنند این نمی شود حداقل دولت هم به فکر مردم باشند البته درقالب حرف هستند و لی مرد عمل نیستند میدانم حرفهای من بی اثرهست ولی دلم داشت می ترکید و کمرم خم شده است دیگر از رفتن به بیرون وحشت دارم قناعت پیشه کرده ایم پیش از پیش و هرروز آرزوم ظهور امام زمان عج و دستگیری از مردم هستند و برپایی عدالت
  • بنده خدا A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    با سلام و احترام،جناب آقاي مژده اي پور بنده كارمند و مستاجر هستم و دو فرزند دارم نرخهاي بي قانون و ضابطه اجاره مسكن در پايتخت بيداد ميكند و الان كه زمان جابجايي است هيچ خبري از نظارت و بازرسي و... در بخش مسكن نيست و صاحب خانه ها و بنگاهها هم هر طور كه مايل باشند نرخ گذاري ميكنند.و صاحب خانه بنده براي قرارداد جديد اجاره امسال(1392) 400 هزار تومان افزايش نسبت به سال قبل را براي اجاره خانه60متري تعيين كرده است. و من مانده ام با زن و دو فرزند مستصل. بخاطر خدا چاره اي برايمان كنيد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین