دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌هاگفت: « اگر سهمیه‌بندی بنزین و قانون یارانه‌ها عمل نمی‌شد، امروز روزانه 120 میلیون لیتر بنزین باید در کشور مصرف می‌شد که این رقم هم‌اکنون در کشور (میزان مصرف بنزین به طور روزانه) 59.3 میلیون لیتر است. »

نمایندگان مجلس در حالی از امروز برای تعطیلات و همچنین تبلیغات انتخاباتی به حوزه‌های انتخابیه خود برگشتند و جلسه آینده مجلس را روز 17 اردیبهشت برگزار خواهند کرد که صبح روز سه شنبه بخش قابل توجهی از مذاکرات مجلس به بررسي آثار ناشي از فاز دوم هدفمندي يارانه​ها ارتباط پیدا کرد.

به گزارش خبرآنلاین  محمدرضا باهنر که در غياب لاريجاني رياست جلسه امروز را بر عهده داشت از مسئولان اقتصادي دولت که مهمان مجلس بودند خواست تا گزارش مالي​اي به مجلس ارائه بدهند که مشخص شود از هدفمندسازي چقدر درآمد داشته​اند و چطور آن را هزينه کرده​اند؟ سوالي که معاون پارلماني دولت پاسخ آن را به وزرا واگذار کرد اما خليليان، غضنفري و فرزين هم پاسخ مشخصي به آن ندادند.
محمد رضا فرزين، دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها  که از سوي باهنر «بالاترين مقام در اجراي قانون هدفمندي يارانه​ها» معرفي شد؛ پيش از آغاز سخنانش از او پرسيد که چقدر وقت دارد. باهنر هم به شوخي گفت: هرچه کمتر بهتر.»

البته به او 15 دقيقه وقت داده شد که کمي بيش از آن سخن گفت.
محمد‌رضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها طی مدت سخنرانی خود تاکید کرد که دولت به طور قانونی از ردیف‌های بودجه برای اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها استفاده کرده است، اما او به مواد این ردیف ها اشاره نکرد.
 او درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها در صحن پارلمان، اینگونه توضیح داد: « بیش از دو سوم نمایندگان مجلس به این قانون رای دادند و قانون یارانه‌ها 3 هدف عمده را دنبال می‌کرد. مدیریت انرژی برای صرفه‌جویی و کند‌شدن نرخ رشد مصرف انرژی در کشور را هدف اول اجرای قانون یارانه‌ها است.  برقراری عدالت دومین هدف این قانون بود تا روش پرداخت یارانه‌ در کشور تغییر یافته و عادلانه شود و سهم اغنیا که بیش از سهم فقرا بود، اصلاح شود و سهم فقرا افزایش یابد. توجه به بخش تولید سومین هدف اجرای قانون یارانه‌ها است. با توجه به اینکه قرار بود در اجرای قانون یارانه‌ها قیمت حامل‌های انرژی اصلاح شود، این مسئله در دوره‌ای باعث می‌شد در حوزه انرژی و داخلی، روی تولید تاثیر‌گذار باشد و 2 نگرانی از این جهت وجود داشت که یکی نگرانی از تورم بود و نگرانی بعدی آثار منفی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تاثیر آن بر بخش تولید بود که البته این نگرانی‌ها نیز جزء ذات اجرای قانون یارانه‌ها بود. »

فرزین در ادامه سخنانش با ذکر این نکته که در مورد هدف اول یعنی صرفه‌جویی گزارش دقیقی به نمایندگان مجلس ارائه شده است، گفت: « درباره صرفه‌جویی‌ها اعداد و ارقام مشخص وجود دارد. اگر سهمیه‌بندی بنزین و قانون یارانه‌ها عمل نمی‌شد، امروز روزانه 120 میلیون لیتر بنزین باید در کشور مصرف می‌شد که این رقم هم‌اکنون در کشور (میزان مصرف بنزین به طور روزانه) 59.3 میلیون لیتر است. قبل از هدفمندی یارانه‌ها میزان مصرف بنزین در کشور 62.8 میلیون لیتر بود که هم‌اکنون نرخ رشد منفی 6 درصد را داشته است. »

دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها با تاکید بر اینکه قبل از اجرای قانون یارانه‌ها، سهمیه‌بندی بنزین را انجام دادیم، گفت: « با این اقدام‌ها، 2 شوک به بنزین وارد کردیم که همین موضوع 6 درصد نرخ رشد منفی را به دنبال داشت؛ نفت گاز نرخ رشد منفی 10 درصد را داشته است، نفت سفید نرخ رشد منفی 17.5 درصد را داشته است، نفت کوره بدون نیروگاه 38 درصد کاهش داشته و میزان مصرف گاز مایع 10 درصد و گاز طبیعی 1.2 درصد کاهش داشته است.  آب نرخ رشد منفی 8.8 درصد را به دنبال داشته و گندم 22 درصد کاهش مصرف داشته‌ایم و مجموعا 15 میلیارد دلار صرفه‌جویی در کشور انجام شده که این صرفه‌جویی‌ها به جیب اقتصاد کشور رفته است. »

او ادامه داد: « زمانی که اجرای قانون یارانه‌ها را آغاز کردیم، تورم نقطه به نقطه برابر با 12.8 درصد بود و در بهمن ماه به 18.02 درصد رسید و در خرداد ماه به 22.31 درصد افزایش یافت و در تیرماه به 21.06 درصد کاهش یافت. یعنی بعد از 6 ماه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، تاثیر خود را روی شاخص گذاشت. »

دبیر ستاد هدفمند‌سازی یارانه‌ها در ادامه سخنانش گفت: « نقد بر تولید وجود دارد، به همین دلیل نیز برای آن بسته حمایتی در نظر گرفته‌ایم در حالی که آب و گاز را با تعویض قیمت به فروش رسانده‌ایم در حال حاضر نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 90 اعلام نشده البته شاید به اندازه سال 89 نباشد و احتمالا درصدی کاهش خواهد داشت ولی احتمال آنکه زیر 4 درصد باشد، خیلی کم است. »

اواضافه کرد:«  اینکه برخی از بنگاه‌های کوچک با اجرای قانون یارانه‌ها دچار مشکلاتی شدند، این موضوع جزء ذات طرح هدفمندی یارانه‌هاست که بایستی دولت حمایت می‌کرد و قطعا هم حمایت می‌کند. »

3939

کد خبر 209437

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام A1 ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    6 0
    پس چرا یارانه ها هدفمند نمیشود؟ یارانه نقدی که نشد کار!
  • احمد IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    1 1
    " دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌هاگفت: « اگر سهمیه‌بندی بنزین و قانون یارانه‌ها عمل نمی‌شد، امروز روزانه 120 میلیون لیتر بنزین باید در کشور مصرف می‌شد که این رقم هم‌اکنون در کشور (میزان مصرف بنزین به طور روزانه) 59.3 میلیون لیتر است. »" اگر خودر. مناسب در کشور تولید میشد وینزین استاندارد تولید میشد و اگر....... آنگاه نیازی به اینهمه فلسفه بافی و اما و اگر ها نبود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین