هیولای اتمی روسیه با موشک‌های مافوق‌صوت در راه دریاست!

روسیه پس از ۲۶ سال، قدرتمندترین ناو رزمی اتمی جهان را با موشک‌های هایپرسونیک و سامانه S-400 به مرحله آزمایش بازگرداند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روسیه روز جمعه گذشته، پس از بیش از دو دهه تعمیرات اساسی، دوباره یکی از عظیم‌ترین ناوهای رزمی جهان را به آب انداخت. ناو اتمی «آدمیرال ناخیموف» از کلاس معروف کیروف (Kirov-Class) که از بزرگ‌ترین ناوهای رزمی سطحی جهان به شمار می‌رود، اکنون آماده آزمایش‌های میدانی و بازگشت به خدمت فعال در ناوگان شمالی نیروی دریایی روسیه است.

فرآیند نوسازی این ناو که به دلیل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بحران اقتصادی پس از آن بیش از ۲۶ سال به تعویق افتاده بود، از سال ۲۰۱۳ به طور جدی آغاز شد. «آندری کوستین» رئیس شرکت دولتی کشتی‌سازی روسیه اعلام کرده که نوسازی این ناو اکنون به پایان رسیده و وارد مرحله آزمایش شده است.

هیولای اتمی روسیه؛ مجهز به سامانه‌های S-400 دریایی و موشک‌های هایپرسونیک

آدمیرال ناخیموف با وزن بیش از ۲۸ هزار تُن، سه برابر ناوشکن‌های آمریکایی کلاس «آرلی برک» است و از نظر ابعاد، با ناو هواپیمابرهای سبک ژاپنی هم‌تراز به حساب می‌آید. این شناور غول‌پیکر دارای ۱۷۶ لانچر موشکی است که شامل ۹۶ سلول برای موشک‌های ضدهوایی برد بلند (نسخه دریایی S-400) و ۸۰ سلول برای موشک‌های کروز است.

بر اساس گزارش‌ها، این ناو به موشک‌های مافوق‌صوت «زیرکُن» (Zircon) نیز مجهز شده که توانایی حمله به اهداف دریایی و زمینی را با سرعتی فراتر از ۹ ماخ و بردی بیش از هزار کیلومتر دارد؛ ویژگی‌ای که به نیروی دریایی روسیه برتری قابل توجهی در نبردهای دوربرد می‌دهد.

هیولای اتمی روسیه با موشک‌های مافوق‌صوت در راه دریاست!

تنها بازمانده ناوهای اتمی روسیه

کلاس کیروف از باقی‌مانده‌های دوران طلایی نیروی دریایی شوروی است که روزگاری با آمریکا رقابت می‌کرد. از پنج ناو طراحی‌شده، سه فروند به دلیل هزینه‌های سنگین عملیاتی از رده خارج و اوراق شدند. در ابتدا قرار بود هر دو ناو باقی‌مانده، یعنی «ناخیموف» و «پیوتر کبیر» به‌روزرسانی شوند، اما در سال ۲۰۲۳ تصمیم گرفته شد که «پیوتر کبیر» بازنشسته شود و فقط ناخیموف نوسازی شود.

این ناو اکنون تنها شناور سطحی جهان است که به طور کامل با نیروی محرکه اتمی کار می‌کند و از نظر قدرت آتش، برد عملیاتی و سرعت پایدار، بی‌رقیب است.

منبع: militarywatchmagazine

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 2094437

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =