به گزارش اتحادیه دموکراتیک فرهیختگان ترکیه، گورکان آوجی، رییس این اتحادیه در توضیح علل این معضل به این نکته اشاره کرد که استراتژی کتاب خوانی که می بایستی قبل از ورود به مدرسه و بعد از دانشگاه به آن توجه می شد، در ترکیه جدی گرفته نشده است.
وی در ادامه افزود: به رغم سرمایه گذاری های انجام شده در مراکز فرهنگی، تحصیلی، علمی و استفاده از استراتژی کتاب خوانی در کتابخانه ها و تبدیل کتاب ها به کتاب های اینترنتی، تا کنون نتیجه ای گرفته نشده و بایستی از روش های کلاسیک و قدیمی کتاب خوانی دست کشیده و به ساخت کتاب های صوتی بپردازیم. به ویژه برای ایجاد عادت کتاب خوانی در جوانان، بایستی رویکردهای متفاوتی اتخاذ کنیم. درغیر اینصورت آینده ترکیه به تباهی کشیده می شود.
ایبنا گزارش داده که این مقام مسئول با اشاره به وجود 45 کتابخانه کودک، 14 کتابخانه آثار دستی، 55 کتابخانه سیار و جمعاً هزار و 125 کتابخانه درترکیه در برابر10هزار و 531 کتابخانه آلمان، 4هزار و 620 کتابخانه انگلستان و 5هزارو 209کتابخانه اسپانیا، تصریح کرد:«52 کتابخانه به دلایل گوناگونی در حال بسته شدن اند.
بنابر گزارش داده های سال 2007، در مقابل 13 میلیون کتاب کتابخانه های ترکیه، در بلغارستان 46 میلیون کتاب، در روسیه 739 میلیون کتاب و در کتابخانه های آلمان بالغ بر 104 میلیون کتاب موجودند. این در حالی است که در مقابل 493 هزار و 500 عضو ثبت نام شده در کتابخانه های ترکیه، این تعداد در ایران به 7 میلیون نفر، در فرانسه به 16 میلیون و در انگلستان این تعداد به 35 میلیون نفر رسیده است. در آلمان برای هر 7 هزار و 500 نفر یک کتابخانه موجود است و در ترکیه برای 68 هزار و 500 نفر. این در حالی است که در ترکیه برای هر 95 نفر یک قهوه خانه موجود است. آمار سرانه کتاب در آلمان 25 هزار و میانگین آن در اروپا 16 هزار بوده و این در حالیست که آمار در ترکیه رقم 6 هزار را نشان می دهد.»
آوجی با بیان این مطلب که در رده بندی نیازهای عام در ترکیه، کتاب در رده 235 قرار دارد، افزود: اتحادیه AR-GE (مجموعه امور و کارهای ابداعی که بصورت سیستماتیک باعث افزایش سطح دانایی فرهنگی فرد یا جامعه یا زمینه ساز امور جدید است.) بر اساس یکی از گزارشات DESAM مبنی بر «عادت مطالعه» در ترکیه، بیشتر کتاب های خوانده شده درباره موضوع های سیاسی و عشقی است. مردم ترکیه در سال تنها 6 ساعت وقت صرف خواندن کتاب می کنند.
پایین بودن آمار کتابخوانی در ترکیه که حتی در سطحی پایین تر از برخی کشورهای آفریقایی است، به معضل بزرگی تبدیل شده است. در ژاپن 14%، در آمریکا 12%، در انگلستان 12% و در فرانسه 21% افراد به طور منظم کتاب می خوانند و این در حالی است که در ترکیه از هر هزار نفر ، یک نفر مطالعه می کند.
آوجی در پایان سخنانش گفت: به طور متوسط یک ژاپنی در سال 25، یک سوئیسی در سال 10و یک فرانسوی در سال به طور میانگین 7 جلد کتاب می خواند ولی یک ترک در10 سال، تنها یک کتاب مطالعه می کند.
6060
نظر شما