۰ نفر
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۴

مهر نوشت:

همزمان با کاهش اکتشافات جدید گازی در کشورهای حاشیه‌جنوبی خلیج فارس، ایران یکی از بزرگترین میدان گازی خاورمیانه را در استان خوزستان کشف کرد که پیش‌بینی می‌شود حجم ذخایر گاز این سازند مخزنی به ذخایر گاز پارس‌جنوبی نزدیک باشد.

بر اساس آمارهای رسمی وزارت نفت در حال حاضر حجم ذخایر گاز طبیعی ایران به بیش از 33 تریلیون متر مکعب رسیده که با این حجم ذخایر پس از روسیه، ایران جایگاه دومین دارنده ذخایر گاز جهان را به خود اختصاص داده است.

در حالی که فعالیت‎‌های اکتشافات جدید گاز طبیعی در بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان همچون امارات متحده عربی، عمان، عربستان سعودی و کویت نتایج مطلوبی به همراه نداشته است اما ایران در کشف میادین گازی گوی سبقت را از رقبای منطقه‌ای خود ربوده است.
 
سال گذشته با کشف و شناسایی سه میدان و سازندهای مخزنی جدید در مجموع بیش از 847 میلیارد متر مکعب به ذخایر گاز طبیعی ایران افزوده شد که کشف این حجم گاز حدود سه برابر بیش از برنامه‌های مصوب شرکت ملی نفت ایران در سال نخست اجرای برنامه پنجم توسعه بوده است.
 
پیگیری‌های خبرنگار ما از شرکت ملی نفت ایران نشان می‌دهد که فعالیت جدید اکتشافی در برخی از سازندهای مرزی در مناطق جنوب شرق کشور (استان خوزستان) منجر به کشف یک میدان نسبتا عظیم گاز طبیعی شده است.
 
سیدمحمود محدث مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران  درباره جزئیات کشف این ذخایر جدید گاز طبیعی در سازند "ژوراسیک" یکی از میادین بزرگ نفت کشور در استان خوزستان، گفت: در این میدان نفتی تاکنون چاه‌های اکتشافی حفاری شده منجر به کشف ذخایر عظیم نفت سنگین و نیمه سنگین در سازندهای فهلیان، زبیر و گرگان شده است.
 
این مقام مسئول با اشاره به کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی در سازند ژوراسیک این میدان نفتی، تصریح کرد: بر این اساس توسعه فعالیت‌های مطالعاتی، زمین شناسی و حفاری در سازند ژوراسیک این میدان نفتی در دستور کار قرار گرفته است.
 
وی با اعلام اینکه به زودی حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در سازند ژوراسیک آغاز می شود، تاکید کرد: عمق چاه جدید به بیش از پنج هزار متر می رسد که با حفاری آن اطلاعات کامل تری از وضعیت مخزن، حجم ذخایر گاز طبیعی و برخی از مشخصات گاز حاصل خواهد شد.
 
این در حالی است که مطالعات اولیه انجام گرفته در سطح شرکت ملی نفت نشان می دهد که حجم ذخایر گاز طبیعی در این سازند مخزنی نزدیک به ذخایر گاز ایران در میدان پارس جنوبی است اما این موضوع هنوز به تایید رسمی مقامات وزارت نفت نرسیده است.
 
در صورت حفاری یک حلقه چاه جدید اکتشافی می‌توان درباره حجم دقیق ذخایر گاز طبیعی و مقایسه آن با ذخایر گازی ایران در میدان پارس جنوبی اظهار نظر کارشناسی شده‌تری ارائه کرد.
 
میدان پارس جنوبی بزرگترین منبع گاز جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد.
 
مساحت این میدان گازی حدود 9 هزار و 700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزار و 700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
 
بر اساس برآوردهای انجام شده، ذخیره گاز در بخش ایرانی این میدان 14 تریلیون متر مکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی بوده که حدود هشت درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به 50 درصد از ذخایر گاز ایران را تشکیل می دهد. 
/3131
کد خبر 209979

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نیما DE ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    100 5
    چه سودی برای ما خوزستانی ها دارد ؟! هیچ...اهواز به همه چیز شبیه است به جز مرکز یکی از سه استان ثروتمند ایران...حال بوشهر و بندرعباس خیلی از اهواز بهتر است ، کارون مرد ، خرمشهر مرد ، آبادان مرد ، اهواز هم میمیرد اما خاطرات ما خوزستانی ها نمی میرند ، ما یادمان هست که چه شهر و استانی داشتیم و مدیریت آقایان ما را به کجا رساند.
    • محمد IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
      19 3
      برادر من حرف شما درست ولی ما بوشهری ها هم چیز چندانی جز وعده و وعید نشنیدیم با اینکه جز گاز ...نیروگاه هم هست که هر روز سر اون حرف و حدیثه ولی به حال ما تاثیری که نداشته فقط حرف بوده ...تا حالا دیدی یه مکان گردشگری بزنن اینجا ؟>کو؟ ما که ندیدیم... خدا رو شکر که زنده ایم.
    • مسلم IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
      15 3
      معمولا استان های ثروتمندتر فقیرترند.انشالا که فقیر نگه داشتن این مناطق از روی عمد نباشد هرچند خبر انلاین اینو منتشر نمیکنه.اما همین خبرنگار سانسورکننده مطالب هم اینو بخونه کافیه.
    • بندر عباسی IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
      7 2
      بندر عباس هم عزیزم شما نیومدی ببینی تواین کارخونه ها از100%پرسنل خیلی خوش بین هم باشیم10%بندر عباسی یا هرمزگانی مشغول به کار هستند. اکثر مردم فقیرن یکبار بیا ببین بندر عباس واین خونه های کلنگی این شهرو ببین از محله کمر بندی تا2000دستگاه نظرت عوض میشه با یک زلزله کوچک فاجعه پیش میاد با این همه منابع در تعجبیم اوضاع ما اینه؟
    • بدون نام IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
      14 4
      برادر من مگه واسه تهران چيکار کردن؟!! وخامت اوضاع رو وقتيي ببينيد که با يه بارون تهران و متروش و نصف سيستمش تعطيل شد!!
    • بوشهر GB ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
      0 1
      سلام خوزستانی عزیز من حرف های شما را قبول دارم! ولی حرف شما رو در مورد وضعیت بوشهر قبول ندارم! بندر عباس رو ندیدم ولی شنیدم عمرانش خیلی بهتر از اینجاست! شما هم بهتر است وضعیت خود را با شهرهای دیگر مقایسه کنید نه با استان ها و شهرهایی که خودشان گرفتار کمبود امکانات و خدمات هستند.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    30 12
    واقعا باید به بچه های مدیریت اکتشاف تبریک گفت، هر چند تمامی این میادین احتیاج به سرمایه گذاری های بلند مدت و برنامه های توسعه ای دارند که باعث اشتغال زایی خیل عظیمی از ما فارغ التحصیلان بیکار نفت خواهد شد
  • بدون نام IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    20 4
    لابد اماراتی ها ادعای شراکت میکنند
  • بدون نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    80 5
    اين اكتشافات چه تاثيري در وضع معيشتي مردم داره؟
    • بدون نام IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
      20 2
      مگه نمیبینی که پول نفت اومده سر سفرتون؟
  • بدون نام IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    17 8
    خوش به حال مردم تهران و تبریز و اصفهان.پول این میدان هم رفت تو جیبشان.مردم بالادست چه خدایی دارند.
    • بوشهر GB ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
      1 3
      سلام من تهران سالها بودم ولی این حرف را قبول ندارم که بگویم همه مردمش ok هستند! شاید از این جمعیت 3 تهران حداکثر سه میلیون نفر وضعیت خوبی داشته باشند و اینکه همه جمعیت تهران هم تهرانی نیستند هر پولدار و سرمایه داری می رود تهران اما چیزی که در ذهن ما نمود بیشتری کرده است این است که به تهران و اصفهان و ... از نظر عمران و معماری شهری و تفریحات و تحصیلات 1000000 برابر بیشتر می رسند!!! ولی مناطق ما هیچ ندارد.
  • بدون نام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    6 2
    تبریک به کارکنان مدیریت اکتشاف که با تلاش خود به این مو فقیت رسیدند. اما جا دارد از وزات نفت بخواهم که به شهرهای استان خوزستان توجه کرده و رضایت مردمان عزیزیکه سختی های زیادی در زمان جنگ تحمل کرده بدست آورند .باید بگویم به استان خوزستان جفا شده است .
  • بدون نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    9 2
    ما خوزستانی ها که هیچ سودی نبردیم...حداقل در وضعیت معیشتی... کل ایران از خوزستان تغذیه میشه ولی خود خوزستان پر است از جوانان بیکار و مردم فقیر..
  • ایرانی IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    15 1
    چه تاثیری روی معاش مردم ایران دارد؟ مردم سایر کشورها چرا. برای آنان خوب است.
  • بدون نام SE ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    20 1
    چه فایده ای دارد که هی کشف کنیم و قطری ها سودش رو ببرن. مگر پارس جنوبی رو چند سال است که کشف کردیم. چه بهره ای ازش بردیم . مهم استفاده از این منابع هست. ما از همین منابعی هم که داریم استفاده نکردیم.
  • رضا IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    11 2
    من یک خوزستانیم اما چه سود که نفت ما هیچ مزیتی به ماخوزستانی ها نرسانده گویی هیچ گاه هم نخواهد رسید.اهواز و آبادان که زمان یک سوم این منابع هم در آن کشف نشده بود حال و احوال بسیار بهتری از الان داشت ای کاش روزی برسد که غم ما خوزستانی ها پایان پذیرد...باتشکر

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین