مهر نوشت:

استاد و مدیر گروه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه سان فرانسیسکوی آمریکا با اشاره به اینکه اسلام تأثیر مهمی در حکومتهای آتی کشورهای مصر، تونس و لیبی خواهد داشت گفت: مذهب شیعه مدل حکومتی منسجمی دارد.
پروفسور "استفن زونس" روزنامه‌نگار، استاد و مدیر گروه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه سان فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیای آمریکا در خصوص نقش اسلام در حکومتهای آتی کشورهای انقلابی شمال آفریقا و خاورمیانه به خبرنگار مهر گفت: اسلام تأثیر مهمی در حکومتهای آتی این کشورها خواهد داشت.

این روزنامه‌نگار برجسته آمریکایی یادآور شد: به عبارت دیگر ارزشهای حاکم در جامعه و ارزشهایی که به این جوامع در آینده شکل خواهد داد به شدت متأثر از آموزه‌های اسلامی است.

مؤلف "جنگ، ملیت و احتمال منازعه" کشور لیبی را درخصوص پذیرش سیاستهای اعمالی غرب در مقایسه به مصر و تونس متفاوت دانست و گفت: در مورد لیبی پیش بینی این موضوع سخت و دشوار است.

وی تأکید کرد: بر خلاف تونس و مصر، قدرتهای غربی نقش مستقیمی در براندازی دیکتاتور پیشین این کشور و به قدرت رسیدن رژیم جدید در این کشور ایفا کرده‌اند.

استاد دانشگاه سان فرانسیسکو تأکید کرد: بر این اساس ممکن است که قدرتهای غربی در این کشور در آینده تأثیرات بیشتری داشته باشند. همچنین باید توجه داشت که چون در لیبی دیکتاتوری از طریق مبارزه مسلحانه و نظامی از بین رفته است احتمال اینکه رژیم جدید به تمرکز قدرت تمایل یابد زیاد است.

استفن زونس درباره الگوبرداری کشورهای انقلابی شمال افریقا(مصر، تونس و لیبی) از مدل انقلاب اسلامی ایران و حکومت این کشور نیز گفت: باید توجه داشت که مذهب سنی سلسله مراتب دینی آنگونه که مذهب شیعه دارد را دارا نیست.

وی افزود: از این‏رو آنها قانون مذهبی و دینی مشخصی برای حکومت اسلامی آنگونه که مذهب شیعه دارای آن است ندارند. در واقع مذهب سنی در مقایسه با مذهب تشیع که دارای سازوکاری مشخص برای حکومت است نیست.

این کارشناس برجسته خاورمیانه در پایان تصریح کرد: همچنین در مذهب تسنن تفسیر یکسان و واحدی از اینکه حکومت اسلامی چگونه باید شکل بگیرد وجود ندارد.
/6262

کد خبر 210774

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام DE ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۳
    5 0
    چون اسلام و برداشت نزدیک به آن برای ایجاد حکومت بر همه مردم نیست بلکه در وحله اول انسان سازی و بعد که تعداد انسانهای معتقد به آن زیاد میشود روابط بین مسلمانها با خودشان و رابطه با سایر انسانها اعم از بی دین مسیحی یهودی زرتشتی (مجوس) هندو بودائی را خداوند کاملا در کتابش توضیح داده ودر واقع هدفش انسانسازی و تشکیل جامعه اسلامی که بر معتقدین به اسلام حکمفروائی میکند و در قران میفرماید که این امت (جامعه اسلامی) باید الگو باشد برای سایر امم وبا رفتارهای مبتنی بر کتاب آسمانی حقانیت خودش را بر دیگر امم ثابت کند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین