زهراتالانی:چندی پیش حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش در مورد ادغام پژوهشگاه آموزش و پرورش اعلام کرد که" سازمان امور اداری براساس ماده 115قانون مدیریت خدمات کشوری میتواند هرگونه ادغامی به جز مواردی که امام (ره) و رهبر انقلاب استثنا کردهاند، انجام دهد، بنابراین سازمان امور اداری مصوب کرد که پژوهشگاه معلم بدون تغییر زیرنظر سازمان پژوهش قرار گیرد. چه، تمام پژوهشها و جریان تألیف کتب درسی باید در این سازمان انجام شود. تاکنون بخشی از پژوهشکده مطالعات در مجموعه سازمان پژوهش و بخش دیگری از آن به طور جداگانه با عنوان "مرکز مطالعات معلم" فعالیت میکرد که باعث شد تا بخش مربوط به سازمان پژوهش را در پژوهشگاه معلم ادغام کنیم."
اما برخی از کارشناسان این اقدام وزیر را ادغام نمی دانند و آن را به منزله انحلال پژوهشگاه عنوان می کنند.
درباره ادغام و یا حتی انحلال با هیات امنا مشورتی نشد
محمود مهرمحمدی از اعضای هیات امنای این پژوهشگاه در گفت وگو با مهر می گوید: در آخرین جلسه هیات امنا قرار بود موضوع ادغام در دستور کار قرار گیرد،اما در صورتجلسه همان جلسه ، موضوع ادغام به عنوان یک مصوبه درج شد و برخی اعضا نیز پای آن صورتجلسه را امضا کردند. جالب اینجاست که صرفنظر از اقدام غیرمتعارفی که در اخذ این مصوبه اتفاق افتاد؛ بر اساس اساسنامه پژوهشگاه طرح این موضوع در هیات امنا هیچ توجیهی ندارد. ضمن آنکه مطابق اساسنامه، هیات امنا نمی تواند درباره مسائلی چون ادغام تصمیم گیری کند و تنها درباره انحلال در آن صحبت شده است که آن هم ساز و کارش هیات امنایی نیست و باید با دستور مستقیم وزیر به شورای گسترش وزارت علوم پیشنهاد شود. شاید وزیر محترم به همین دلیل آن را در دستور قرار نداده اند. اما اصرار بر گنجاندن آن در مصوبه هیات امنا آن هم به شکل غیرمتعارف را چگونه می توان توجیه کرد؟!
این استاد دانشگاه تربیت مدرس معتقد است که صورتجلسه برای جهت دادن به افکار عمومی تنظیم شده است و در مجموع بحث هایی درباره ادغام و یا حتی انحلال در هیات امنا نشده است.
وی با بیان اینکه عنوان انحلال بهتر از ادغام است، می گوید:« با این ادغام تلاش های یک دهه پژوهشگران نادیده گرفته شد و به هیچ عنوان به مصلحت آموزش و پرورش نیست.
به جای ادغام نواقص را برطرف می کردید
مرتضی نظری مدیر سابق روابط عمومی و کارشناس پژوهشکده در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید: وزیر آموزش و پرورش در شرایطی دست به این ادغام زده است که ما هم اکنون در کشور پژوهشکده انگور و کشمش ( استان همدان) را به صورت مستقل تاسیس می کنیم اما برای انسان که شگفت آورترین پدیده خلقت است ، هیچ ارزشی قائل نشده و تنها پژوهشگاه موجود که مرتبط با آموزش و پرورش است را تعطیل می کنیم.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه آموزش و پرورش با تلاش های بسیار و بعد از سالها موفق به تشکیل 23 گروه پژوهشی مبتنی بر نیازهای آموزش و پرورش با مجوز وزارت علوم شد ادامه می دهد: در این گروه پژوهشی قرار بود به نیازهای مهمی همچون مشاوره، اقتصاد آموزش،برنامه ریزی درسی، مدیریت آموزش، سنجش و ارزشیابی و تربیت دینی و ... پاسخ داده شود اما حالا تکلیف این گروها مشخص نیست.
نظری با اشاره به ایرادهای وزیر نسبت به عملکرد پژوهشکده می گوید: کارشناسان پژوهشگاه نیز این انتقادات را قبول داشته اند. به عنوان نمونه می توان به فاصله تحقیقات انجام شده با واقعیات موجود، کند بودن پژوهشها، دور بودن پژوهشگران از میدان واقعیات در حال جریان در آموزش و پرورش، انحصاری بودن پژوهشها و پروژه های تحقیقاتی اشاره کرد.
وی می افزاید:انتقاد از ادغام به منزله دفاع همه جانبه از عملکرد پژوه نیست و انتقاداتی به عملکرد به ویژه رفتار حرفه ای کادر که حساسیت لازم در برابر آسیبهای اجتماعی مانند سایر کشورهای پیشرفته نداشتند ،وجود دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر پژوهشکده وارد یک سیکل منفعت طلبانه شده بود می گوید:برخی از اعضای هیات علمی در ارائه طرح های پژوهشی از رسالت اصلی خود خارج شدند و طرح هایی پیشنهاد دادند تا رقم های بالایی دریافت کنند و برای همین بعضی فرهنگیان مستعد در این پژوهشکده راه نیافتند.
این کارشناس می افزاید:روز سوم خرداد سال 89 وزیر آموزش و پرورش در جلسه معارفه رئیس پژوهشکده،آنجا را مغز متفکر وزیر و وزارتخانه دانستند اما امروزبا اتاق فکر و بازوی حمایتی وزارت آموزش و پرورش چنین کردند.
وی پیشنهاد داد که به جای ادغام بهتر بود تا اشکالات و نواقص موجود رفع می شد تا ما نیز همپای کشورهای توسعه یافته اقدامات و برنامه ریزی مان پشتوانه پژوهشی داشته و براساس خردورزی و تفکر بتوان برنامه های آموزشی را پیش برد.
45232
نظر شما