۰ نفر
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۳

شرق نوشت:

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در دو نامه جداگانه بيمه‌ها و بانك‌هاي كشور را به استفاده از شبكه ملي اطلاعات ملزم كرد. رضا تقي‌پور در نامه‌اي به وزير امور اقتصاد و امور دارايي نوشت: «با توجه به ماده 6 قانون برنامه پنجم توسعه اين وزارت مكلف به ايجاد شبكه ملي اطلاعات در كشور است. در اين راستا ضروري است دستور فرماييد تمامي بيمه‌ها اعم از دولتي و غيردولتي نسبت به اقدام موارد زير اقدام لازم را به عمل آورند: 1- استفاده از پسوند دامنه كشوري«Ir.» در تمامي وب‌سايت‌ها و پورتال‌ها اجباري است. بديهي است استفاده از پسوندهاي عمومي نظير «.com»، «.org» و... براي بيمه‌ها به عنوان پسوند اصلي ممنوع است و درصورت ثبت دامنه‌هاي فوق بايد به دامنه اصلي با پسوند ir. منتقل شود. 2- ضروري است ميزباني پورتال‌ها و وب‌سايت‌هاي فوق در داخل انجام گيرد و مديران وب‌سايت‌ها و پورتال‌ها با مراجعه به سايت ثبت دامنه كشوري (www.nic.ir) علاوه بر ثبت nsهاي اينترنتي نسبت به ثبت nsهاي اينترانتي اقدام كنند. 3- لازم به ذكر است در صورتي كه ميزباني وب‌سايت‌ها و پورتال‌هاي فوق به صورت داخلي و توسط بيمه انجام مي‌شود لازم است نسبت به اتصال مركز داده خود به شبكه ملي اطلاعات از طريق لينك اينترنتي اقدام كنند. 4- مسوولان فناوري اطلاعات بيمه‌ها به منظور كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانند به سازمان فناوري اطلاعات ايران (معاونت توسعه و مديريت شبكه) مراجعه كنند. پيش از اين نيز رضا تقي‌پور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با ارسال نامه‌اي به محمود بهمني رييس كل بانك مركزي، استفاده از اي‌ميل‌هاي عمومي و اي‌ميل‌هاي با ميزباني خارجي از جمله Yahoo، Gmail، Hotmail و MSN را در مراودات بانكي مشتريان ممنوع اعلام كرد.

بر اساس اين گزارش تقي‌پور در اين نامه خواستار ممنوعيت قبول اي‌ميل‌هاي عمومي و خارجي در هنگام افتتاح حساب و نيز عدم ارسال صورت‌حساب‌هاي بانكي مشتريان به اين اي‌ميل‌ها شده و پيشنهاد داده وسيله‌اي مهيا شود كه مشتريان بانك‌ها در صورت نداشتن اي‌ميل‌ داخلي بتوانند در همان بانك، پاي اينترنت براي خود اي‌ميل داخلي بسازند. اين نامه‌ها در حالي از سوي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به رييس كل بانك مركزي و وزير اقتصاد و دارايي ارسال مي‌شود كه پيشتر مسوولان اين وزارتخانه و همچنين رييس سازمان پدافند غيرعامل از جاسوسي بودن خدمات شركت‌هايي مانند گوگل و ياهو خبر داده بودند. آنها همچنين در توجيه عدم دسترسي كاربران به برخي خدمات اين سايت‌ها بيان كرده بودند كه به دليل شيطنت‌هايي كه بعضا اين شركت‌ها انجام مي‌دهند، ما بايد مراقب كاربران ايراني باشيم. بنا بر اظهارات كارشناسان اين اقدامات پس از ماجراي افشاي اسرار خصوصي حساب‌‌هاي بانكي ميليون‌ها ايراني قوت گرفته و تلاشي است تا سازمان‌ها و ادارات دولتي ملزم به استفاده از شبكه ملي اطلاعات شوند. به گفته سعيد مهديون مديرعامل شركت فناوري اطلاعات ايران اينكه تمام اطلاعات خود را از طريق سايت‌هايي مثل yahoo و google در اختيار خارجي‌ها بگذاريم يا اينكه اطلاعات خود را براي ثبت در سايت‌هاي داخلي بدون اعتماد قرار دهيم، اصلا خوب نيست. حتي اگر كيفيت سرويس داخلي كم است، بايد به آن اعتماد كنيم تا كيفيت با استفاده از آن بالا برود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز بر اين عقيده است نبايد براي مبادله اطلاعات داخلي، هم هزينه بالاتري را بپردازيم و هم ناامني را تحمل كنيم، بايد آن مقدار از اطلاعاتي كه گردش آن در داخل است از طريق شبكه ملي اطلاعات انجام شود. پيش از اين مسوولان سازمان فناوري اطلاعات گفته بودند استفاده از پست الكترونيكي داخلي براي كاركنان و مسوولان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شركت‌ها و... اجباري خواهد بود اما خبري از كاربران عادي نبود. در اين راستا خبرآنلاين با طرح اين پرسش كه مگر بانك‌ها چه اطلاعاتي را قرار است به اي‌ميل مشتريان خود بفرستند كه مشتريان حتما بايد اي‌ميل داخلي داشته باشند؟ مي‌نويسد: در حالت موجود اغلب بانك‌ها در صورت درخواست مشتري براي فعال كردن خدمات بانكداري الكترونيك يا اينترنت بانك، تنها اطلاعات رسيد پرداخت، مانند پرداخت قبض‌ها يا جابه‌جايي به حساب ديگر را به مشتري اطلاع مي‌دهند كه آن هم تنها جنبه اطلاع‌ به مشتري را دارد. بنابراين اين سوال باقي مي‌ماند كه چرا بايد مشتريان اي‌ميل داخلي داشته باشند؟

سعيد مهديون در پاسخ به اين پرسش بيان مي‌كند امنيت پست الكترونيكي ملي به مراتب بالا‌تر از سرويس‌هاي خارجي است چرا كه حداقل اطلاعات حياتي و عمومي كاربران در داخل قرار دارد. او همچنين اعتقاد دارد كه حتي اگر اين سرويس‌ ملي امن نباشد بايد به آن اطمينان كرد تا با گذشت زمان به استاندارد لازم برسد و در صورت استفاده كاربران از اين سامانه، اطلاعات موجود در پست الكترونيكي آنها به خارج از كشور منتقل نمي‌شود. در حالي مسوولان سازمان فناوري اطلاعات درباره امن بودن اي‌ميل ملي نسبت به اي‌ميل‌هاي خارجي تاكيد دارند، كه بايد گفت اين پست الكترونيكي فاقد گواهينامه امنيتي بين‌المللي است. دسترسي ده‌ها ميليون كاربر ايراني اينترنت كه براي ارتباطات مجازي خود، از سرويس‌دهنده‌هاي خارجي مانند گوگل و ياهو استفاده مي‌كنند، حال در صورت چنين عملي از سوي بانك‌ها، مراكز بيمه مساله حقوق شهروندي را به ميان مي‌آورند. هر چند به گفته مسوولان اين كار در راستاي امنيت اطلاعات رد و بدل‌شده ميان بانك و مشتريان صورت مي‌گيرد.

اما نكته اينجاست كه براي ثبت‌نام در اين سرويس شخصي‌ترين اطلاعات كاربران نظير كد ملي، آدرس دقيق پستي، شماره تلفن ثابت و همراه از متقاضيان دريافت مي‌شود. هر چند استفاده از اي‌ميل ملي تنها براي جابه‌جايي داده‌هاي ميان بانك‌ها و مشتريان مورد استفاده قرار گيرد، اما ضريب امنيتي پايين و احتمال مورد سوءاستفاده و مورد حمله قرار گرفتن اطلاعات كاربران شك و ترديدهايي را مبني بر استفاده از اين خدمات براي كاربران به وجود مي‌آورد. از اين رو دولت بايد در اين زمينه تضمين‌هاي لازم امنيتي را به كاربران و حتي بانك‌ها درخصوص حفظ اسرار ارايه دهد و صرف اجباري شدن استفاده از اي‌ميل ملي براي رد و بدل كردن اطلاعات ميان بانك و مشتريان كافي نيست.

2121

کد خبر 212318

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    72 8
    ببخشید ماجرای افشای اسرار بانکی میلیونها ایرانی کار گوگل یا یاهو بود یا کار خودی؟ این اینترنت ملی هم مثل خودروی ملی هست هیچ تضمینی ندارد.
  • نوید IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    47 6
    نوید نقطه {فامیلیم} اتساین یاحق نقطه آر آی چه ایمیل مسخره ای؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اونوقت اگه بخوام به بستگان خارج از کشور ایمیل بزنم چیکار باید بکنم؟
    • بدون نام IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
      54 4
      خب نباید این کار رو بکنی! اصلا نباید در خارج فامیل داشته باشی! ارتباط با خارج ....!
  • بدون نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    47 3
    نه تنها ای میل که میل هم به میل خودتان نیست.اخیرا مامورین(پیمانکاران) محترم با یک دستگاه برش به درب منازل مراجعه نموده و اقدام به نصب صندوق پستی می نمایند که صد البته هزینه آنرا شما باید نقدا بپردازید.احتمالا بعدا شما ملزم خواهید شد که هر هفته چند نامه ارسال کنید تا به موجب ماده قانونی حمایت همه جانبه، از این طریق موجبات اشتغال فرزندان ذکور کارمندان شریف پست که بازنشسته شده اند را در موقعیت سرقفلی پدرانشان فراهم نمائید.
    • ایرانی GB ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
      32 3
      یعنی این کامنت فوق العاده بود :))))))
  • بدون نام CA ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    30 2
    مسئولان با بی خیالی تمام سالهاست که زندگی خلق الله را با آزمون وخطای قوانین ومقررات کلافه کننده وضع شده به بازی گرفته اند! فارغ ازاینکه چه هزینه هایی مردم بابت این آزمون وخطا باید بپردازند. ایمیل ملی با اما واگر داره دنبال میشه و اجباری کردن آن هم درهمین راستاست.
  • بدون نام US ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    29 3
    شما تو وزارت نفت و علومش عدم تواناییتونو نشون دادین..حالا چطور توان اینترنت ملی و حفظ اطلاعات شخصی افراد رو دارین!!
  • حسین IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    36 3
    برنامه های ناشایست و غیر کارشناسی پدر ملت رو در آورده ..... آقا من نخوام ایمیل ملی استفاده کنم و اطلاعات شخصیم رو به خارجیان بدم باید چه کسی رو ببینم؟ اطلاعات بانکی و بیمه من در صورت هک شدن اطلاعاتم در ایمل ملی خطرناکتره یا توسط خارجیها در ایمیل خارجی؟؟ پر واضحه اطلاعات بانکی و بیمه ای من برای هکرهای داخلی جذاب تره ... پس جان مادرتون دست از سر مردم بردارید. البته من که بمیرم این کارو نمیکنم ... .شده ارتباطمو با دنیا قطع میکنم از اینترنت و ایمیل ملی استفاده نمیکنم.
  • بدون نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    28 2
    شما اگر تشنه باشید و دو گزینه زیر را داشته باشید، کدام را انتخاب می کنید؟ 1. یک لیوان محتوی مایعی که شباهت بسیار زیادی به آب دارد. 2. یک لیوان زهر که مطمئن هستید با نوشیدندش جان به جان آفرین تسلیم خواهید کرد. بحث ایمیل ملی هم شبیه به گزینه دوم است.
  • بدون نام IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    15 4
    جناب وزیر کاش یه دستور هم می فرمودید موسساتی که خدمات مالی و بانکی ارائه می دهند از پروتکل HTTPS استفاده کنند که امنیت بالاتری دارد، الان متاستفانه از پروتکل عادی HTTP استفاده می کنند خودتون می تونید به سایت چند بانک یا کارگزاری یا ... مراجعه بفرمایید تا متوجه این مشکل بشوید.
    • مرتضي IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
      6 1
      راست ميگه http از http server استفاده ميكنه و https از httpsecure server استفاده ميشه و در اين حالت packet ها encrypt ميشه و رد و بدل ميشه .
    • بدون نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
      5 1
      نميدونم اين نظرات منفيرو چه كسايي ميدن !! اصلاميدونن http يعني چي ؟
  • بدون نام IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    19 3
    حالا جالبه که برای سرگرمی من یه میل ساختم. میدونین چی شد؟ اصلاً کار نمی کنه!
  • بدون نام IR ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    17 2
    جون بچه‌ات اینو منتشر کن! امروز یه مطلب خوندم جالب بود. یکی از روزنامه‌های معروف مصاحبه‌ای با معاون سازمان فن‌آوری اطلاعات انجام داده بود، پرسیده چند نفر الان از ایمیل ملی استفاده می‌کنن. یارو گفته آمار نداریم!!!!!!!!!! بابا آخه شما که نه دانششو دارین نه حال و حوصلشو چرا میرید دنبال ایمیل ملی درست کردن که بعدش بشید مزحکه خاص و عام. یه پول کلان خرج میشه حروم میشه بعد از چند سال هم قضیه به فراموشی سپرده میشه. واقعاً گریه و افسوس داره...اول مسائل اساسی تر رو حل کنید بعد برید دنبال این چیزا.
  • محسن تقدیسی IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۵
    14 2
    آيا هدف از ايميل ملي کنترل بيش از پيش کاربران ايراني نيست؟
  • سروش IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    1 18
    3 کار میتونین انجام بدین 1-ایمیل داخلی بسازین 2- از خدمات بانک و بیمه و بزودی خیلی خدمات دیگر در ایران نمی تونین استفاده کنین. 3-برین خارج از کشور زندگی کنین و هر کاری دلتون خواست بکنین (البته به غیر از شک کردن درباره هولوکاست). تا اینجا هستین باید طبق قوانین کشور عمل کنین . واقعا بعضی مردم فکر می کنن خیلی نخبه ان . آخه جاسوس بودن گوگل , فیس بوک و همکاری آنها با دشمنان اسلام و ایران کاملا روشنه باز سرتونو کردین زیر برف حرف بی اساس میزنین. خواهش می کنم کسی نظر میده از روی احساسات حرف نزنه کمی مطالعه و آگاهی بیشتر میتونه چاره ساز باشه.
  • مرتضي IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
    10 0
    وزارت نفت كه پر امنيت ترين شبكه داخلي رو داشت رفت رو هوا جالا اين كه فقط اسناد مردم توش جا ميگيره نسبت به اسناد وزارت نفت بي ارزشه ببينين چي ميشه !!! كاش از متخصصين اين رشته در اين كار عظيم بكار گرفته بشه تا زير بنايي بريم جلو
  • سپهر IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
    7 0
    بازم به جای اینکه واسه یه کاری فرهنگسازی کنن و مردم را کامل توجیح کنند اومدن دستا پا شکسته انجامش دادن و این همه انتقاد و نظرات غیرمفید توی مملکت فضا را ترکوند که... . کلا از جو دادن خوششون میاد !!
  • رضا IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    3 0
    همن چیز اینجا زوریه مخوای بخواه نمیخوای هم بخواه!
  • هیچ چیز ملی نمیخوام IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
    2 0
    نکته عجیب ماجرا آن‌جا است که برای داشتن حساب کاربری، متقاضی باید تمامی مشخصات حقیقی خود اعم از محل خدمت، کد ملی و غیره را به همراه درخواست کتبی و رسمی موسسه /سازمان/شرکت دولتی ذی ربط از سوی بالاترین مقام سازمان خطاب به “معاونت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات” ارسال نماید. این نامه باید مهر و امضا شده باشد.
  • من من زاده A1 ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    2 0
    هر کار بکنند.. مردم ایران برای امور شخصی شون از ایمیل داخلی استفاده نخواهند کرد
  • بدون نام US ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
    1 0
    ترجیح میدم ایمیل هام رو گوگل بخونه تا اینا
  • بلیان A1 ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    1 0
    خیلی جالبه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین