فارس نوشت:

مدیر مرکز هنرهای ادبی عبید قزوین گفت: برای معرفی و شناخت شاهنامه فردوسی به مردم باید بیشتر در جامعه تلاش شود تا مردم با آشنایی این شاهنامه به شاهنامه‌خوانی بپردازند.
محمدعلی حضرتی شب گذشته در همایش سرای اهل قلم استان قزوین که به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی در خانه فرهنگ امیر‌کبیر این شهر برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ شاهنامه‌خوانی در همه لحظه‌های زندگی مردم در گذشته نقش به سزایی ایفا کرده است که باید این فرهنگ در جامعه امروز بیشتر در میان مردم گسترش یابد.

وی عنوان کرد: در گذشته وقتی ایران مورد حمله متجاوزان و دشمنان قرار می‌گرفت مردم ایران با شاهنامه‌خوانی برای مبارزه با دشمنان روحیه مبارزه می‌گرفتند و در جنگ‌ها پیروز می‌شدند.

حضرتی افزود: شاهنامه فردوسی سبک شعر متفاوتی نسبت به سایر شاعران دارد و توانسته است تأثیر بی‌نظیری در غنی‌سازی فرهنگ ایران داشته باشد.

وی با بیان اینکه در تاریخ ادبیات زبان فارسی هیچ شاعری به اندازه فردوسی و شاهنامه‌اش تأثیرگذار، دوران‌ساز و فرهنگ‌پرور نبوده است، اضافه کرد: شاعرانی همانند سعدی که آغازگر مکتب شعر فارسی‌ گلستان و بوستان و همچنین حافظ که سروده‌هایش زمزمه مستان و عارفان است برای سرودن شعرهایشان از فردوسی الگوبرداری کرده‌اند.

مدیر مرکز هنرهای ادبی عبید قزوین بیان کرد: در زمان‌های گذشته افراد برای نام‌گذاری فرزندانشان از نام‌های شاهنامه در کنار اسمشان همانند معین‌الدین کی‌خسرو بهره می‌گرفتند تا یاد و نام شاهنامه فردوسی بیشتر در میان مردم زنده بماند.

وی با بیان اینکه شاهنامه فردوسی از جایگاه والایی در زبان فارسی برخوردار است، افزود: قدرت نفوذ شاهنامه در مناطق مختلف ایرانی نشان‌دهنده تنوع قومی در ایران است که بیانگر جایگاه والای شاهنامه در میان مردم است.

شاهنامه آیین تمام فرهنگ ایرانی است

وی با اشاره به اینکه نخستین شاهنامه‌خوانی در قزوین انجام شده است، اظهار کرد: در زمان حکومت صفوی در کاخ‌ها و دربارهای ایرانی مردم به شاهنامه‌خوانی بیشتر می‌پرداختند و با علاقه‌مندی به شاهنامه‌خوانی به آن احترام و اهمیت بسیاری می‌دادند و همین امر موجب گسترش شاهنامه‌خوانی در میان مردم صفوی شده بود.

مدیر مرکز هنرهای ادبی عبید قزوین اضافه کرد: استاد حاج ولییان در فرهنگ ورزش باستانی و پهلوانی استان قزوین نقش بی‌نظیر داشته است و باید این فرهنگ حفظ و به جوانان قزوینی آموزش داده شود تا از فراموشی این فرهنگ در میان مردم قزوین جلوگیری شود.

این مقام مسئول اظهار کرد: این همایش با حضور استادان، دانش‌پژوهان، نویسندگان، فرهیختگان و دوستداران شاهنامه فردوسی در خانه فرهنگ امیر کبیر برگزار شده است که امیدواریم جوانان بهره بیشتری از شاهنامه ببرند.

حضرتی با بیان اینکه 26 اردیبهشت به روز بزرگداشت فردوسی نام‌گذاری شده است، گفت: باید در این روز بیشتر شاهنامه فردوسی در میان مردم شناخته شود تا مردم از شاهنامه بهره مناسب‌تری ببرند.

وی در مورد استاد سید احمد وکیلیان بیان کرد: استاد و پژوهشگر مردم‌شناسی، فارغ‌التحصیل رشته زبان و فرهنگ باستان است و از سال 48 نزد استاد مرحوم ابوالقاسم انجوی شیرازی به فراگیری علم مردم‌شناسی پرداخته که در این راستا 15 جلد کتاب با عنوان فصلنامه فرهنگ مردم نیز تألیف کرده است.
 

301301

کد خبر 213590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =