فارس نوشت:

رئیس هیئت مدیره انجمن ام اس شاخه استان خراسان‌رضوی گفت: باید نگاه مردم و مسئولان نسبت به بیماری ام اس و بیماران را تغییر داد.
محمد مهدی اعتمادی صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: چهار نفر از دوچرخه‌سواران بیمار خاص ام اس به مناسبت روز جهانی ام اس و با هدف آشنایی مردم با این بیماری و همچنین ترویج ورزش در میان مردم و بیماران، از مشهد سفر خود را آغاز و با دوچرخه مسیر 1100 کیلومتر را تا تهران سپری کنند.

وی تصریح کرد: این حرکت یک بار بزرگ فرهنگی دارد و کاملا بر اساس موازین علمی طراحی شده است، برای بیماری ام اس هنوز دلیل خاصی مشخص نشده است اما دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که استرس یکی از عوامل ایجاد این بیماری است و ورزش یکی از عومل اصلی بهبود کیفیت زندگی و از بین بردن استرس است که این دوچرخه‌سواران با حرکت خود روشی درست در پیشگیری از ام اس و بسیاری از بیماری‌های دیگر را ترویج می‌دهند.

وی افزود: اعتقادات مذهبی و ورزش دو عامل اساسی از بین بردن استرس هستند و سبب ایجاد آرامش در افراد می‎شوند، این ورزشکاران با حرکت خود ایجاد امید و نشاط در بیماران می‌کنند و اگر ما پزشکان به کار درمان می‌پردازیم، این ورزشکاران کاری با ارزش‎تر کرده و با ترویج ورزش یک کار فرهنگی بزرگ برای پیشگیری از بیماری‌ها می‌کنند.

وی ادامه داد: ورزش سبک و مداوم برای بیماران ام اس به عنوان یک درمان توصیه می‌شود که بر پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بسیار تاکید شده، ضمن اینکه این دو ورزش هزینه چندانی ندارند؛ با ارزش‎ترین توانبخشی همان ورزشی است که خود بیمار انجام می‌دهد و همه باید تلاش کنیم تا این دو ورزش را به صورت یک فرهنگ در مردم نهادینه کنیم و امیدوارم شهرداری مشهد نیز با ایجاد مسیر دوچرخه‌سواری امنیت دوچرخه‌سواران را تامین کند.

اعتمادی خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه بیماری ام اس در میان جوانان رده سنی 20 تا 40 سال شایع است، تصورات غلطی از آن به‌ویژه در جوانان به وجود آمده است که باید اصلاح شود.

وی افزود: افراد در این رده سنی، فعال‌ترین قشر جامعه هستند و چه افراد سالم و چه بیماران باید ورزش کنند زیرا که ورزش تاثیر زیادی در پیشگیری و درمان انواع بیماری‌ها به‌ویژه ام اس دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن ام اس شاخه خراسان‌رضوی با اعلام وجود 1950 بیمار ام اس در استان خراسان رضوی به فعالیت‌های این انجمن اشاره و تاکید کرد: این سازمان مردم نهاد با کمک خیرین در یک ساختمان کوچک مستقر شده است و امروز انجمن ام اس خراسان‌رضوی به خانه بیماران ام اس تبدیل شده است که کار مشاوره و درمان هم در آن انجام می‌شود.

وی در ارتباط با گلایه‌های بیماران ام اس نسبت به نبود حمایت دولت از آنان و هزینه فراوان تهیه داروهایشان تصریح کرد: داروهای ام اس جزو داروهای استراتژیک است و برای واگذاری آن به بیماران، شرایط واگذاری خاص داشته و نیاز به تاییدیه است و اگر فرد بخواهد خود این دارو را تهیه کند هزینه زیادی باید پرداخت کند اما دولت اکنون به این داروها 90 درصد یارانه می‌دهد، اگر چه قبول دارم که بازهم هزینه داروها گران است و چون بیماران مستمر باید از آنها استفاده کنند هزینه تهیه دارو برایشان زیاد خواهد بود و دولت باید بیشتر از این در تهیه دارو به بیماران کمک کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن ام اس شاخه استان خراسان‌رضوی افزود: انجمن ام اس استان برای کمک به بیماران تلاش کرده یک‌سری تخفیف‌ها از نهاد‌های دیگر نیز برای بیماران بگیرد از جمله آستان‌قدس رضوی که در داروخانه آستان‌قدس داروهای ام اس با تخفیف به بیماران ارائه می‌شود.

اعتمادی خاطرنشان کرد: در جوامع بین‌المللی برای خانواده ام اس حق و حقوقی قائل شده‌اند که باید در جلسات با مسئولان کشور این حقوق را بشناسانیم و به آنها آگاهی بیشتری بدهیم که نه تنها بیمار بلکه خانواده بیمار هم حمایت شوند.

وی در ارتباط با انتقاد بیماران ام اس در استان خراسان‌رضوی از نبود حمایت بهزیستی استان از آنها گفت: ما همیشه دوست داریم به نوعی با بیماران رفتار کنیم که ترحم‌آمیز نباشد اما با اینکه بهزیستی یکی از دستگاه‌هایی است که خدمات خوبی را به افراد جامعه ارائه می‌دهد اما همین نام بهزیستی را در شان بیمار ام اس نمی‌دانیم و با اینکه دید ما حمایت از بیمار است اما به دنبال ترحم به بیمار نیستیم.
 

301301

کد خبر 213637

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین