غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت وگو با هفته نامه مثلث در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی اش از عملکرد مجلس هفتم و هشتم، اظهار داشت: ارزیابی من از هر دو مجلس این است که مجلس هشتم قوی تر و مستقل تر از مجلس هفتم اداره شد.
وی بابیان اینکه احترام زیادی برای آقای حداد عادل قائلم چون ایشان استاد من بودند و از نظر تدین و تعبد هم در مرتبه بالایی هستند، افزود: جناب آقای لاریجانی را هم از سالها قبل می شناسم ، از دورانی که ایشان قائم مقام ستاد مشترک سپاه پاسداران بود یا حتی قبل از آن، به ایشان علاقه دارم اما مبنای اظهار نظرم درباره تغییر ریاست مجلس هشتم نه علاقه شخصی و نه علاقه سیاسی است، چون عضو هیچ گروه سیاسی متعارفی نیستم. عضو جامعه روحانیت مبارزم که حالت چتر – نه رقیب- نسبت به سایر گروه ها دارد. از این نظر موضع من اصلا سیاسی نیست، نمی گویم حداد عادل برای مجلس هشتم مناسب نبود اما اقتدار مجلس در دوره ریاست مجلس لاریجانی بالا رفت و مجلس استقلال بیشتری در دوره جناب لاریجانی تجربه کرد.
دیگر اظهارات حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم به شرح زیر است:
*{بالارفتن استقلال مجلس} در دوره هشتم هم دلیل داشت. چون آقای لاریجانی یک فرد باسابقه اجرایی است، حتی زمانی که دبیر شورای عالی امنبت ملی بود مذاکرات هسته ای ، از ایشان یک شخصیت بین الملی ساخت و تجربه خوبی در آن دوره به دست آورد.
* تصور می کنم این مساله در مدیریت ایشان موثر واقع شد. به طوری که شاهد مدیریت بهتری در قباس با مدیریت مجلس هفتم بودیم.
تنش در روابط دولت و مجلس در دوره هشتم
* چالش بین قوه مجریه و مقننه دو طرفه بود، اما اعراب مثلی دارند که می گویند کسی که اول شروع کرده مقصر تر است. آن کسی که شروع می کند منشاء تنش را بیشتر می کند تا آن کسی که ازخود دفاع می کند.
* این مناسبات چالشی بین دو قوه را نباید ناشی از عملکرد رئیس مجلس دانست. در دوره هفتم هم آقای حداد عادل کم و بیش شاهد مقاومت های دولت بود و با مساممحه از کنار ان می گذشت.
* شاید بعضی این نوع رویکرد مسامحه ای را بیشتر بپسندند ، اما من معتقدم نباید با چنین نوع رفتاری طرف مقابل را حساس کرد و کاری کرد که او عزت و جایگاه مجلس را نادیده بگیرد. بر همین اساس احساس می کنم آقای لاریجانی عملکرد خوبی در مدیریت مجلس داشت
*مجلس محدود و منحصر به رئیس مجلس نیست . ساختار مجلس که ساختار هیات وزیران نیست که رئیس جمهور دستور دهد و دیگران اجرا کند. رئیس مجلس منتخب نمایندگان مردم است که نهایتا اگر نتواند انتظارات آنها را بروآورده کند کنارش می گذارند.
مصادیق تعامل مجلس هشتم با دولت
* اولین تعامل در مجلس با آقای احمدی نژاد بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم در انتخاب وزرایش بود. بدون تردید 8 ، 9 نفر از وزیران را مجلس قبول نمی کرد رای بدهد ، اما اشاراتی از سوی مقام معظم رهبری که جنبه ارشادی داشت موجب شد فقظ سه وزیر رای نیاورد. یکی از این وزرا خانمی بود که در انتخابات مجلس نهم نیز از سوی شورای نگهبان برای نمایندگی مجلس تائید صلاحیت نشد تا چه برسد به اینکه در جایگاه وزارت بنشیدند چون هیچ گونه سابقه اجرایی نداشت.
*مجلس جلسات مشترک را بین دولت و مجلس شروع کرد اما وقتی نوبت به دولت رسید این کار متوقف شد، در صوتی که اکر ادامه پیدا می کرد تعامل قوا بیشتر می شد اما یک حالت قهر بین دولت و مجلس از ناحیه دولت رخ داد . این نشان داد که ما با یک پدیده خاص مواجه هستیم.
* زبان دکتر حداد یک زبان ادبی است اما این مشی نمی تواند یک مشی دائمی بین دولت و مجلس باشد. گاهی باید شاهد موضع قوی و قاطع باشیم که نمایندگان را راضی کند چون نمایندگان به این راضی نمی شوند که مجلس در موضع ضعف قرار بگیرد.
/27212
نظر شما